Гутериш: Милиони хора ще платят цена заради края на зърнената сделка

Решението на Москва ще нанесе удар на всички нуждаещи се по света
18 юли 2023 08:01, Елка Василева
58
Гутериш: Милиони хора ще платят цена заради края на зърнената сделка
Снимка: архив, БГНЕС

Милиони хора ще платят цената от развалянето на зърнената сделка, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

По неговите думи решението на Москва да преустанови участието си в споразумението ще нанесе удар на всички нуждаещи се по света, посочва БНТ.

Украинският президент заяви, че Украйна ще продължи да изнася зърно през черноморските коридори. Страните от ЕС и САЩ осъдиха решението на Русия. Кремъл обяви, че преустановява участието си в сделката, защото не са изпълнени исканията на Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
то пък едно зърно..светна храната за бебета "Слънчо",пълна с олово..те бомбите екологични..украинската отрова в хляба ни.никой не проверява за пестициди..зелен коридор защото е Украинска.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Холандия, Испания, Германия и други гладуващи африкански държави са възмутени от своеволията на Путин! Хахахахаааа! Друго си е еФтинджос зръну за свинефермите, а? Гиди гьостерица неокастрена, гиди "Кинжал" натопорчен!
29
2
 
16
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
До Мда ... От кой пръст на крака си я изсмука тая твоя класация . От десетилетия КИТАЙ е най-голям зърнопроизводител. Русия е в първата десетка ама не е чак толкова . А Укроландия има много малък дял . Дори Франция произвежда и изнася повече зърно от Укрите . Украинското зърно не е фактор на зветовния пазар защото американските фирми собственици на земята в Украина използват ЗАБРАНЕНИ в Европа пестициди .. Дори в Африка отказаха коработе с украинско зърно а в Европа НЕ ГИ ИСКАТ...
28
0
 
12
 
! Отговори
зърно в нужда се поз преди 9 месеца
Само поглеждаш в ОФИЦИАЛНИТЕ данни на ООН - "Black Sea Grain Initiative нJoint Coordination Centre" страничката лецно се намира и наистина най-нуждаещата се е ... Китай! :):):) колко са згришени от ООН да знаете! :)
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На практика всичкото украинско зърно отива в Европа. До гладуващите стигат трохи. За кого точно сте се загрижили?
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В същност т.н. "сделка" е руснаците да не стрелят по цивилни кораби в Черно море.
25
0
 
13
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Русия е най-големия зърнопроизводители в света според всички световни класации , нека изнасят руско хаха.Иронията е че зае позиция номер 1 след санкциите от 2014 , което може лесно да се види от графиките в класацията на страните световни зърнопроизводители.
24
0
 
24
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
Айде стига демагогия! Така или иначе зърното не стига до гладуващите.
23
0
 
23
 
! Отговори
ДВМ преди 9 месеца
що бе гути , да не би преди войната да нямаше гладуващи , да не би на хората в Африка да давахте зърно - щото метането на палета с чували с ориз от самолети не е изхранване . всъщност кво точно работите вие там в бездънната яма за пари ???
22
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
мислете когато гласувате и налагате санкции това е ответен удар вие от доброне разбирате искаме мир и рабирателство
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не виждам проблем,Гутериш да изпълни задълженията по сделката,стига демагогия!
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде и тоя замрънка. Не виждам за какво се оплакват. Какви ли не санкции удариха на Русия. Те имаха пък няколко условия за тази сделка, които над година бяха игнорирани и си е повече от ясно, че когато не се спазва уговорката в 1 сделка тогава едната страна ще излезе от нея. Запада на едно се научи от Зеленски. Дай, а аз ще ти благодаря и нищо в замяна.
19
0
 
32
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
ООН се превърна в говорилня на държавният департамент на САЩ.Истината е че само 10% от зърното е за бедните страни другото е за Европа.
18
0
 
30
 
! Отговори
1212 преди 9 месеца
Въобще няма такова нещо. Зърно до африка не е стигало никога от износа на Украйна, така че не лъжете хората. Зърното им се употребяваше от източна Европа.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да избасят от Европа ... Ууууу сетих се ... Глобалистите масово закриват земеделието и слагат скъпи, но гниещи панели, на плодородна земя ...
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не, нЕкои хора, които врътнаха далаверка с украинското зърно, като например нашите зърнопроизводители, ще платят цена в милиони от секването на далаверката.
15
0
 
26
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
думата сделка, която никой не отрича предполага задължения от двете страни, като не се спазват, фуцк оффф
14
0
 
26
 
! Отговори
Верно ли? преди 9 месеца
Щото още им евтино уккраинско зърно по складовете на източна европа което не даваме на милионите гладни!
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Милионите хора да дойдат да си вземат укринското зърно от България и Полша, аре стига с тая мантра. Освен тона Русия има напъти повече зърно от укралопитеците, могат спокойно да ги изхранят!
12
0
 
30
 
! Отговори
Ричо преди 9 месеца
А като фалирахте българското земеделие, което пълнеше бюджета и осигуряване продоволствената сигурност, на нацията и работни места в селата, не ви пукаше, нали?Защо сега трябва да ни пука за африканците, при положение че те и без това нищо не Получават?Африка е богата, ще продадат диаманти и ще си купят като всички останали.