Зеленски: Нашата първа задача е да спечелим тази война

Украинският президент откри оръжеен форум в Киев
30 сеп 2023 15:12, Красимир Ангелов
117
Зеленски: Нашата първа задача е да спечелим тази война
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски откри първия международен форум на отбранителната индустрия в Киев, за да привлече повече оръжейни производители в Украйна, предаде АФП.

Киев зависи в голяма степен от западната помощ, откакто Русия нахлу миналата година, но все повече се стреми да подкрепи своята местна оръжейна индустрия на фона на опасенията, че подкрепата от неговите съюзници може да се разколебае.

"Нашата първа задача е да спечелим тази война и да върнем траен и - най-важното - надежден мир на нашите хора. Ние ще изпълним тази задача чрез нашето сътрудничество с вас", каза Зеленски в реч при откриването в петък.

"Ние сме заинтересовани да локализираме производството на оборудване, необходимо за нашата отбрана,... и усъвършенствани отбранителни системи, използвани от нашите войници, които дават на Украйна най-добрите резултати на фронта днес", каза той, цитиран от БГНЕС.

Официални лица от над 30 държави и 250 отбранителни фирми бяха събрани за форума, който идва в момент, когато Зеленски лобира пред Запада за повече оръжия за контраофанзивата срещу Русия.

Киев я започна през юни, за да си върне окупираната територия, но призна бавния напредък, тъй като войските му се сблъскват с линиите на силно укрепената руска отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сериозно ли?
90
0
 
3
 
! Отговори
СВОЙ преди 7 месеца
Зелен Бандит,задачите ти са много,досега само 500хил Украинци си затрил и милиони прогонил.Какво още трябва да направиш?Ядрена война,за да загинат милони?
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Втората е да се гръмнеш скоро
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще спечелиш когато цъфнат налъмите
87
0
 
4
 
! Отговори
оракул на боб преди 7 месеца
Ми поради руските ракети след като очертаят площадката на завода на другия ден може да е хлътнала с пет метра.Само хора не ходили скоро на преглед ще опитат да организират оръжейно производство там.
86
0
 
4
 
! Отговори
Вицаджия преди 7 месеца
Искал още $5 милярда за борба с корупцията! ХА ХА ХА!
85
5
 
0
 
! Отговори
Дарк преди 7 месеца
Някои коментари са непоносими за четене. Особено такива написани от БЪЛГАРИ.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това няма никакъв смисъл. Но то коя ли статия в днес.бг има смисъл?
83
0
 
9
 
! Отговори
Шмрък-шмрък, преди 7 месеца
Зельоньй др0гар,бЕло има лЕ? Как е новата партида пудра захар от Колумбия...
82
3
 
22
 
! Отговори
Той преди 7 месеца
Баси ***, там умират хора заради някакви интереси на някого, заслужава ли си да умреш за парче земя, тухла или МЕБЕЛ-НЕ. Щял да спечели войната, вдигай байрака и снижи главата, за да не умират хората ти бе *** надрусан.
81
0
 
12
 
! Отговори
Хе хе преди 7 месеца
"Официални лица от над 30 държави и 250 отбранителни фирми бяха събрани за форума". Интересът към Форумът е уникален, по Една Единствена причина. Украйна е Полигон за изпитване на оръжия. Всички, та дори и руснаците са заинтересовани от работата на оръжейните системи, които се използват. Новите технологии се тестват и подобряват непрекъснато. Западните Бокл..ци представяни за Оръжие Чудо изпаднаха от класирането.
80
1
 
17
 
! Отговори
Дядката преди 7 месеца
Явно тоя не се прави на окачен а си е такъв!
79
1
 
8
 
! Отговори
Титани преди 7 месеца
Не знам кой е по-абсурден - Зельо или Седенков.
78
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
КРИМ ДОНБАС И ЛУГАНСК СА МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ТЕРИТОРИИ НА УКРАЙНА И МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ ВЕЧЕ ТОТАЛНО НЕВАЖАТ! ТЪЙ, ЧЕ ТЕЗИ ОКУПИРАНИ ТЕРИТОРИИ НИКОГА НЯМА ДА СА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАЩОТО ТАКАВА СКОРО НЯМА ДА ИМА! ОТ ДОНБАС И ЛУГАНСК И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ПУТИНИСТИ ЩЕ БЯГАТ КАКТО СЕГА БЯГАТ ОТ НАНАГОРНИ КАРАБАХ
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хахахаха, този укронацист на колко дози е!!
76
2
 
24
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 7 месеца
ЗА КАКВА ПОБЕДА БЪЛУВА ТОЯ ВОЕНОПРЕСТЪПНИК? ЕДНА ТРЕТА ОТ УКРАИНА ВЕЧЕ Е РУСКА,ОСТАНАЛАТА ТЕРИТОРИЯ ОТДАВНА Е СОБСТВЕНОСТ НА С.А.Щ. ТЕЗИ МИЛИАРДИ НИКОИ НЕ ГИ ХВЪРЛЯ В ОГЪНЯ.СРЕЩУ ТЯХ ЗЕЛЧО ПРОДАВА ТЕРИТОРИЯТА.ВЕЧЕ ПОЧТИ НЯМА УКРАИНА,
75
1
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 7 месеца
Развявай белия байрак над Киив и не се прави на ударен ей!Искаш Путин да изтрепе всичките бедни укри от деревните ли?
74
0
 
18
 
! Отговори
11 преди 7 месеца
Ъхъ, тоз лалугер си поставя задача, която няма решение в реални числа X, Y и Z. Ако не беше бягал от часовете по математика, нямаше да си поставя нерешими задачи.
73
1
 
31
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 7 месеца
Ако днес партията на Робърт Фицо спечели изборите в Словакия , ние начело с Тагаренко ще бъдем най- големите баламурници и безропотни слуги на САЩ. За Полша и Унгария вече знаем каква е тяхната позиция относно войната.
72
1
 
29
 
! Отговори
Мунчо преди 7 месеца
Клоун........ кървав.......