В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин

Путин няма да се задоволи със "замразен" конфликт, заяви украинският президент
Обновена: 16 яну 2024 16:43 | 16 яну 2024 16:03, Александър Попов
270
В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в Давос, че руският президент Владимир Путин ще продължи инвазията си в Украйна, дори ако боевете на разрасналия се фронт спрат.

"След 2014 г. имаше опити за замразяване на войната в Донбас. Имаше много влиятелни гаранти, канцлерът на Германия, президентът на Франция. Но Путин е "хищник", който няма да се задоволи със "замразен" конфликт", заяви Зеленски.

Той призова Запада да помогне на Украйна да получи "въздушно надмощие" във войната с Русия.

"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", каза Зеленски

По думите му Украйна е доказала, че "може да удря руски военни самолети, които никой до момента не поразявал". Вчера Киев съобщи, че е унищожил над Азовско море самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 и един Ил-22, който е бил използван и като въздушен команден пункт. АФП отбелязва, че това би бил голям удар за Русия в зона, в която се предполага, че има надмощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 месеца
До Анонимен 236: България в хибридна война с Русия? Хибридни г'лупости на нашенските евроатлантици са това.
220
2
 
6
 
! Отговори
Словакия каза: преди 4 месеца
Премиерът на Словакия Фицо каза: "Ние не сме съгласни с всички глупости, които излизат от големите държави. От началото на конфликта примирие може да бъде сключено два пъти. Но Западът забрани на украинското политическо ръководство да сключи примирие с Русия в началото на войната, защото се надяваше, че след като налее милиарди и оръжие в Украйна, тя ще им предаде ранената руска мечка на тепсия. Не се получи. Но ако някой мисли, че ще инвестираме 50 милиарда и ще решим нещо, няма да решим нищо.
219
0
 
3
 
! Отговори
Еее преди 4 месеца
Аз искам яхта
218
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България е в хибридна война с Русия ако не я спечелим идват бомбите и танковете и руското блато от което едвам се измъкнахме
217
2
 
9
 
! Отговори
до 235 преди 4 месеца
За вас фашистите и нацистите Русия е трън в очите !
216
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да си много глупав човек за за не разбереш че путин иска да си върне СССР С тази Русия няма как да живем в мир на една планета ако окупират Украйна Путин сам отвори кутията на пандора Българите трябва да осъзнаят че Русия за нас винаги е била вълк в овча кожа
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За непросветените в Давос ,зеленото се срещна с шефовете на блекрок,авангард,джи пи морган, бриджлотър,блакстоне.....лидерите на какво... на войната разбира се ! Нито една мисирка няма да напише за това !
214
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
229 - "Украйна не е искала тази война" - искаха я издуханите НАТОВЦИ и САЩ, и си я получиха. Европа почна да фалира, Германия даде началото. Краварите ги треска тресе със дългове вече 34 трилиона долара. Ще я разпродават на парче. Говори се че длъжниците ще почнат да си искат заемите.
213
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 227 - ами сваляй ГА"ЩИТЕ и се навеждай щом е всичко.
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"дейли мейл" пише за ДАВОС! - "ТЪМНАТА страна на ДАВОС".-кокайн,скъпо шампанско и тайни "бунга бунга" забави последвани от всякакъв вид разврат. А на наркомана квадратен във ауспуха.
211
0
 
4
 
! Отговори
До Агент 008 преди 4 месеца
Ти съвсем си издухал !
210
10
 
5
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 4 месеца
Украйна никога не е искала тази война! Както казваше Пригожин, никога Украйна не е обстрелвала Донецк! Никакви "фашисти" и "нацисти" не е имало ! Биели се украинскали с руски банди! Просто Путин искал да назначи своя кумец Медведчук на мястото на Зеленски ,и да раздаде Украйна на свои олигарси !
209
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Агент 008, Вие сте ***! Има една поговорка "Ако бе мирно седяло, не би чудо видяло"! Украйна искаше тази война и я получи. Сега нека се оправя сама. Да не иска зцял свят да влезе във война и да я защитава. И още нещо - Кога ще има "военно надмощие" над цяла Русия? -Никога! Това е империя, а не страна!
208
12
 
5
 
! Отговори
Агент 008 преди 4 месеца
Трябва да дадем всичко на Украйна иначе ние с Румъния сме следващите.
207
0
 
10
 
! Отговори
идо го та го разбери преди 4 месеца
Някъде Командос Зеленски да е дал рекапитулация за дадено-попучено-използвано-постигнато???? ЗелениятГлист планира, твори, действа и обещателно мрънка, но не и, не и, не и, не да си признае че се е цанил парт тайм за Генерален Секретар на Нелеганата Украинската Коминтерна'2024. Темата е всеки западняк да ни издържа във войната със Западооооо - каза Зеленски Командир"
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
::Някъде да е дал рекапитулация за дадено-попучено-използвано-постигнато????
205
0
 
13
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
МНОГО ,МНОГО ЗАКЪСНЯ ДРАГИ И ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ !!! ТАЗИ ВОЙНА НЕ Е НАША ,НИТО НА ЕВРОПА,А САМИ СИ ВКАРАХТЕ ТАРАЛЕЖА В ГАЩИТЕ ....НАТО,САЩ и ЕВРОПА НЕ ИСКАТ ТАЗИ ВОЙНА И ПРИЕМИ ФАКТА ,ДА НЕ ЗАГУБИШ РЕАЛНОСТА !!!
204
2
 
13
 
! Отговори
Хххх преди 4 месеца
Замразен конфликт...абе тоя на какви наркотици е...
203
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя наааркоман поне веднъж да оцели нещо - ДА, Путин няма да се съгласи на замразен конфликт и ДА - ще продължи с атаката над 404! Всичко останало написано е или тотална лъжа или пълна глуппооост!
202
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя пак ли е тръгнал да се моли?А американците като са му пратили помощ,къде са изчезнали два милиарда долара ?