Финландия разреши на Украйна да удря навътре в Русия с дарените оръжия

Няма забрана и за ракети с далечен обсег
2 мар 2024 15:26, Петър Бойчев
133
Финландия разреши на Украйна да удря навътре в Русия с дарените оръжия
Снимка БГНЕС

Финландия не е поставила никакви ограничения върху това, което Украйна може да прави с оръжията, които й е предоставила, заяви финландският министър на отбраната Анти Хаканен.

По-специално, Финландия не е наложила забрана за използването на тези оръжия на руска територия. Подобна забрана се въвежда главно от страни, които са предоставили на Украйна оръжейни системи с голям обсег, добави Хаканен, цитиран от телевизия Yle.

"Ако е необходимо, Украйна трябва да удари и военни цели на руска територия", каза и председателят на комисията по отбрана на финландския парламент Юка Копра. "Украйна има законното право да се защитава. Уставът на ООН позволява атаки срещу военни цели през сухопътни граници", допълни Копра.

Финландия стана член на НАТО през април 2023 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
SmO преди 2 месеца
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_(1941_%E2%80%93_1944)
95
18
 
23
 
! Отговори
Коцето преди 2 месеца
Остава и Русия да си разреши да удря с всичко каквото иска в Финландия.Да не се чудят откъде им е дошло.Каквото повикало това се обадило.
94
27
 
18
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Украйна ще бъде захранвана години наред с модерни оръжия,който ще карат "мецана" да кърви обилно,изхода за руснаците(и те го знаят)е един,след като смърта споходи лудия,неговия наследник ще заяви твърдо:"айде стига с това! Дайте да се разберем?"
93
18
 
16
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
А за мен достоен финландец онзи снайперист Хаюка,на който името е известно на милиони руснаци,а хиляди от същите са се страхували(с право,факт) за живота си.
92
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на финландците, ако имат крилати ракети, по възможност,, Таурус" да ги дават и да се не замислят.
91
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 86Финландците били Руснаците и загубили 20% от територията си.)))Не знам някой историк да твърди това. Да не говорим, че през 1940година Русия не е съществувала, имало е СССР.
90
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За мен един от малкото достойни за уважение финландци е Мика Хакинен.Хаканен и Копра да палят свещ,да не останат с още ...% по-малка територия
89
17
 
14
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Кремъл бие руснаците! Обикновения и образован руснак трудно може да бъде убеден,че родината му извършва агресия срещу поредния съсед(Авганистан,Чечня,Осетия,Украйна),наратива да гравитира в орбитата"терористи",сепаратисти" и "нацисти". Сандирането по улиците на руски градове:"спрете войната" и"украинците са добри хора"е доказателство,че русия е далеч от единението през ВСВ. Руския народ не чувсва с душата си,че е в смърна опасност.
88
12
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 месеца
Този това разрешил на нео-нацистите, онези онова не им забранил... бла-бла... САЩ нямат шанс с/у Русия, да не говорим за проксито Украйна. Това е истината. Иначе Русия отдаааавна щеше да изчезне...
87
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха, ха, ха, ха, евала, бравос на смелите финландци. Гаврят се с мордорци без око да им мигне.Шолц да вземе пример от тях.
86
11
 
15
 
! Отговори
Striker преди 2 месеца
Евала на финландците! Ч ок али са веднъж мужикистанците и ако трябва пак ще ги тричат!
85
11
 
16
 
! Отговори
SmO преди 2 месеца
Финландците били Руснаците и загубили 20% от територията си.И сега така го представят.Украинците бият Руснаците и половин Украйна я няма.
84
1
 
7
 
! Отговори
Smo преди 2 месеца
Интересно как всеки чете историята!Четене и втората страница в абдали.
83
8
 
16
 
! Отговори
Юлиян до Мъдлър преди 2 месеца
81 е прав.Не договаряш докрай истината.Крайният резултат от войната е такъв,какъвто го описва той.СССР достига своите териториални и стратегически цели,а териториалните загуби остават за Финландия.Пак се опитваш да манипулираш незнаещите с половинчати факти и информация.Напразно.Те масово са от вашия евроатлантически лагер.Те и така си вярват или се правят,че вярват на всяко манипулативно твърдение или невярна информация,стига да е в ущърб на Русия.
82
12
 
15
 
! Отговори
еми преди 2 месеца
Тая Англосаксонска престъпна *** няма да спре докато Путин вместо да фъфли и хленчи да удари една от тези страни подстрекатели.( Американците и Англичаните ги подтикват) тези страни като им казват---"' вие сте в НАТО ще ви пазим ние сме едно семейство никой не може да ви посегне "" . Ако Путин удари една от тези страни или Третата световна война - без победители- или ще седнат на *** си и ще прекратят войната. Защото Путин трябва да мисли да избегне ТСВ те това го знаят и си мислят - к
81
8
 
5
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Тия Викинги не бяха ли Финланци......
80
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До агент Мъдлър ЦРУИ след боя който са яли руснаците финландските Карелия и района на Петсамо станаха руски. Ама ге скгурно финладците са ги подарили на руснаците след като са ги набили. Да те е ...ба..А у см. Шника...
79
25
 
17
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Всъщност Русия яде боя от Финландия. Затова Хитлер напада Русия. Били са помляни от бой. 250 хил убити и още толкова ранени.
78
18
 
22
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
тия суомита /финландци/ и те плачат за някоя хиперзвукова!
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересен ефект от присъединяването на Финландия към НАТО-десетки хиляди са изявили желание да се влеят в редиците на армията. Що ли?