Финландия разреши на Украйна да удря навътре в Русия с дарените оръжия

Няма забрана и за ракети с далечен обсег
2 мар 2024 15:26, Петър Бойчев
133
Финландия разреши на Украйна да удря навътре в Русия с дарените оръжия
Снимка БГНЕС

Финландия не е поставила никакви ограничения върху това, което Украйна може да прави с оръжията, които й е предоставила, заяви финландският министър на отбраната Анти Хаканен.

По-специално, Финландия не е наложила забрана за използването на тези оръжия на руска територия. Подобна забрана се въвежда главно от страни, които са предоставили на Украйна оръжейни системи с голям обсег, добави Хаканен, цитиран от телевизия Yle.

"Ако е необходимо, Украйна трябва да удари и военни цели на руска територия", каза и председателят на комисията по отбрана на финландския парламент Юка Копра. "Украйна има законното право да се защитава. Уставът на ООН позволява атаки срещу военни цели през сухопътни граници", допълни Копра.

Финландия стана член на НАТО през април 2023 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
21
 
14
 
! Отговори
Коко преди 2 месеца
Това е последната фаза преди започването края на болшевизма
55
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама и тия забравиха, че допреди сто години бяха руска територия. Явно ги сърби пак да стават. Немците кримския мост, ще взирвяват....май са забравили как руски ботуш маршируваше в центъра на Берлин. После пак Путин им е виновен.
54
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така като гледам фините с бодри стъпки се опитват да станат част от руската федерация,явно скоро време и в Хелзинки ще има референдум за присъединяване...
53
15
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
И после ще има финландски плач - Ама ние незнаехме, защо нас ?
52
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, че не са разрешили да превземат Москва!
51
29
 
13
 
! Отговори
Ха така преди 2 месеца
Мариус ти вярваш ли си в това което си написал бе червен въздухар.Не виждаш ли че сега любимата ти русия се озова на мястото на Германия през всв.Ограмо ти се колко страни са били на страната на русия и колко на германия.Поне прочети мемоарите с признания на маршал жуков когато 1941г германците са размазали руснаците и при наближаването им до Москва големият герой Сталин се е скатал далече в Урал.Без тази огромна военна помощ и храни и отваряне на втори фронт ,задачата ни да изтикаме германците
50
8
 
24
 
! Отговори
Ей ама то преди 2 месеца
Не били само нашите ШАРЛАТАНИ назначени от посолството.
49
13
 
29
 
! Отговори
Некролог преди 2 месеца
Бог да го прости, Хелзинки. Беше хубав град, но реши да удря навътре на изток. Амин.
48
12
 
26
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
До Смелост, Па отивай да воюваш бре, кой те спира! Укрите много ще се зарадват на такива ентусиасти като тебе! Без това вече се чудят откъде да намерят хора да воюват!
47
24
 
15
 
! Отговори
Смелост преди 2 месеца
Държава на границите с русия ни роказва какво и доблест и смелост, а ние българите сме се свили и чакаме бурята да отмине.....
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заглавоието:Финландия разреши на Укр да удря навътре в Русия с дарените оръжия;1-и параграф:По-специално,Финландия нее наложила забрана за използването на тези оръжия на руска територия.Такава забрана е заголямия обсег;Последен праграф: Уставът наООН позволява атаки с/у военни цели през сухопътни граници"Нищо устава не казва за "над,под"границите.Защото Всяко парче е граница както на РФ така и на съседа на Русия.Ако атомното е базирано вкосмоса-вертикало че треснат без пресичане на граците
45
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия джуджета какво точно са дарили че чак дават за разрешение и какво ще убият стотина деца това няма да им реши проблемите на укрите.
44
22
 
27
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Лошо...за Финландия!
43
10
 
25
 
! Отговори
Моряка преди 2 месеца
Интересно,синьо красивите тротуарници пишат само за първата част на Финландската война.И никога не пишат как свърши войната.
42
15
 
26
 
! Отговори
someone преди 2 месеца
До SOSхубави фантазии имаш, но накрая Финландия подписва 1940-та по-лош мир от колкото в начално предложения и дава част от общините Сала и Кунсамо, целия Карелски провлак и финландската част на остров Рибачий.Немците и те много биха руснаците, а накрая позорно подписваха края на Третия си райх.
41
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще става студено мисля.Ще се отмени глобалното затопляне.
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Външните тоалетни ли да удрят?
39
12
 
16
 
! Отговори
Сакън преди 2 месеца
Не удряйте Русия!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До МариусчоПроблеми няма - ще ги настигнат и ще поканят месаро колгасарските касапи от папуаските територии
37
48
 
16
 
! Отговори
ааа преди 2 месеца
Браво на Финландия