Потъна улученият от дрон руски патрулен кораб

„Сергей Котов" дежурял в залива Феодосия до Крим
5 мар 2024 13:20, Петър Бойчев
136
Потъна улученият от дрон руски патрулен кораб
Снимка Телеграм

Според украински официални източници руският патрулен кораб „Сергей Котов", за който беше съобщено тази сутрин, че е поразен от украински морски дронове край бреговете на Крим, е потънал, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна съобщи за удара на профила си в „Телеграм". Потъването беше неофициално потвърдено в Москва. Проруският военен блог „Беларуски силовик" съобщи, че корабът е унищожен. Влиятелният блог „Рибар", който е близък до руското министерство на отбраната, излезе с подобен коментар.

В интернет се появи видеоклип, за който се твърди, че показва удара по кораба през нощта. Във видеото се вижда кораб в залива на Феодосия, югоизточната част на Крим, да стреля по цели във водата, след което самият той бива разтърсен от мощна експлозия.

Миналата есен беше съобщено, че дронове са атакували съда, който тогава е претърпял значителни щети. Руският Черноморски флот има общо четири подобни патрулни кораба, приети на въоръжение през 2017 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
11
 
13
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 2 месеца
Къде изчезна руският черноморски флот? Няма ли да прави пак учения в българската изключителна икономическа зона? Вече само водолазите могат да го видят!
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според пропагандата това е нищо. Все едно че е корабче от тези, които правехме като деца от лист на тетрадка.
75
4
 
10
 
! Отговори
и кво? преди 2 месеца
Сега руснаците ще трябва да пуснат конвейра за кораби както направиха с конвейра за ракети.
74
13
 
14
 
! Отговори
Наистина - преди 2 месеца
с колко напреднаха укропитеците по вода? Кажете де, американопапагалчетата?
73
7
 
15
 
! Отговори
до Ванката преди 2 месеца
Няколко "Кораба", че ти на 15 кораба от различен клас "няколко" ли викаш??? Ето ти само няколко от тях: Флагмана на Черноморския флот "Москва", ЧЕТИРИ БДК!!!!, една Дизел Подводна лодка, Ракетния катер "Ивановец", сега и МКРа, останалите може да ги намериш в Гугъл
72
10
 
22
 
! Отговори
Ех, Ванка с Танка преди 2 месеца
Превземате Одеса от 24 месеца, а тоже и Киев. С това темпо, след 4-5 петилетки, може и да успеете. Смях с Непабедимая.
71
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До и кво? Стратегичестака полза е ,че вече няколко месеца няма кораби с калибри дето да стрелят по жилищните блокове. Няма нито един руски кораб в тая част на берно море. След унищожаването на флота им следва унищожаване и на космическите им сили . И тогава идват едни стари стари от 1978-*** година американски самолети и почват да си летят където си искат. Толкова стари ,колкото е 3-та серия на BMW !
70
1
 
13
 
! Отговори
Заря-проверка преди 2 месеца
Корабляк герой. :):):)
69
4
 
20
 
! Отговори
Boto преди 2 месеца
Значи нищо не разбирате. Току що беше официално публикувано, че кораба е сменил посоката си на движение. От хоризонтална във вертикална. Новини за потъване, удар от дрон и т.н да фалшиви.
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бой по примитивните същества. От друго не разбират
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
E нали беше само повреден ?
66
15
 
4
 
! Отговори
и кво? преди 2 месеца
с колко напреднаха укропитеците по вода? Кажете де, американопапагалчетата? каква е тактическата / стратегическата полза, изклювайки мучането по медиите?
65
13
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 2 месеца
Няколко кораба на цената на Одеса? След като вземат и Одеса няма от къде Укрите да атакуват корабите в Черно море.
64
15
 
8
 
! Отговори
Американомучалката, преди 2 месеца
нали така? Русия непрекъснато губи, докато накрая неизбежно печели! ВСИЧКО ПО ПЛАН а? :):):)
63
3
 
17
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Ся, има един Лаф, с който руснаците многу съ гордеят: "Русия няма други съюзници освен - Армията и Флота", НО..., както са я подкарали, скоро Путин шъ загуби един от двата си "Съюзника" у Черну море - Флотъ!!! Между другото, МКР "Сергей Котов" е стоял на Котва?!?!?!, тоест, бил е напълно лишен от възможноста си дори да маневрира!!! Туй от руснак моряк не става, да го е...!!!!
62
1
 
22
 
! Отговори
Ицо преди 2 месеца
Русия пак печели! Още една подводница!
61
2
 
12
 
! Отговори
US милюнери преди 2 месеца
отдавна предложиха да купят Кузялника за музеен експонат с ламповата му електроника, но други имат интерес да направят огромен публичен плаващ дом, с казина, барове и ресторанти. Корабът ще бъде купен карашик с двете противопожарни чудеса за отскок. Путин да не се офлянгва, а да действа. Плащането ще е в рубли или юани, а може и в иБРИКс валюта :):):)
60
11
 
1
 
! Отговори
Американомучалката, преди 2 месеца
за довечера нали знаеш за началото на традиционната тридневна заря със Геранчета за отпразнуване на случая? Приготвяй бирата - за да отпразнуваш! Руснаците зная как да се веселят! :):):) (с тия VPN-и няма как да скриеш тенденциите, особено като се наложи да излезеш с фла в ръка ха ха!)
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко, украинците ще измислят умни подводни дронове и за подводниците. Само 5 действащи подводници им останаха на руснаците в Черно море. Всичко друго е потънали кораби.
58
4
 
20
 
! Отговори
(^.^) преди 2 месеца
Че то остана ли нещо от руския черноморски скрап освен Кузя дето е на въглища и пуши ... украинците приводниха един куп корита, превръщайки ги в подводни антики. Като си върне Крим, Украйна ще организира подводен археологичен туризъм, в който ще обясняват че това са артефакти на потънали руШки триреми от времето на Одисей ... !!!