Откриха проукраински следи в телефона на един от атентаторите

В доклад по случая се казва, че той е потвърдил чрез своите показания
5 апр 2024 12:25, Петър Бойчев
148
Откриха проукраински следи в телефона на един от атентаторите

В телефона на един от нападателите, извършили масовото убийство в „Крокус Сити Хол“ в Москва, е открито проукраинско съдържание, съобщиха от руските специални служби, разследващи атентата.

При нападението загинаха над 140 души, отговорност пое ИДИЛ, но Москва се е опитва да свърже Киев и Запада с атаката. Украйна и Западът пък обвиняват Москва, че се опитва да се възползва от трагедията, като намеква, без да предоставя доказателства, че Киев стои зад терористичната атака, най-смъртоносната в Русия от две десетилетия насам.

На 22 март въоръжени лица в камуфлажни дрехи нахлуха в сградата в покрайнините на Москва, стреляха безразборно в публиката, след което подпалиха сградата. Арестувани са повече от дузина заподозрени, включително четиримата нападатели, които са от Таджикистан.

Руските следователи заявиха, че данните от телефона на един от заподозрените показват, че сутринта на 24 февруари тази година - втората годишнина от военната кампания на Русия в Украйна - той е търсил снимки на „Крокус Сити Хол“ и ги е изпращал на други хора.

В доклада по случая се казва, че заподозреният "е потвърдил всичко това в своите показания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 59 Същото се отнася за Белгия и тогаз и сега и Холандия сега.
69
14
 
10
 
! Отговори
ПроУкраинец преди 1 месец
срамно е да имаш проруски следи, не проукраински. Съвсем скоро, тези, които имат проруски следи ще бъдат третирани както фашистите след втората световна. Съвсем скоро! В момента, в който ЕС върне военната служба, очаквайте бахура!
68
6
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 59 "Свободата се изразява в това да изразяваш личното си мнение без страх от репресии и затвор. " - по тая дефиниция, България 1989г бе не по-малко свободна от гфр и тогаз и сега.
67
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
??? Фалшификация на плюсове.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През телеграмата ще ги спипат. Дори е почти сигурно че бонбите за Татарстан са докарани тайно с камион и там е пуснат само дрона с бонбите от някой татарстанец който е срещу Путин. Татарстан са втора Чечня и искат да се отделат от Русия и идат към Турция.
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти, льольо ходил ли си в някое българско село. Ходил си разбира се, нали си оттам.
64
14
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Всички копейки,които дращят по българските вестници, живеят в Натовски държави!
63
9
 
9
 
! Отговори
До 56 преди 1 месец
А ти, льольо, май само в Москва си ходил. Я отиди в някой Мухосранск в руската глубинка, демек провинция, и ентусиазмът ти ще секне на секунда.
62
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
позната се върна от санкт петербург....няма да повярвате колко добре си живеят там, от всичко са задоволени и голяма евтиния....а аз лично на нея и вярвам!
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
59 когато нарушаваш закона е редно да понесеш наказание, а не БХК и Сорос да те правят човек на годината. Ме ми дрънкай за права и свободи. На такива като теб се плаща да рушат държавността навсякъде.Вие сте терористи даже и в щатите. Chop и Chaz нямат закони, нямат законодателен орган а само анархия. За това извикаха гвардията.
60
3
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Щото гледай пък колко свободно може да пишеш пък ти, Льохман. Поста ти пълен със звездички. Да живее евродемокрацията!
59
12
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Путин никога няма да порасне
58
10
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 1 месец
Естествено. Ако Путин искаше да окупира част от Луната - щяха да намерят пролунно съдържание.
57
14
 
4
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 1 месец
Льольо, робите като се хранят, спят и се чyкaт свободни ли са? Свободата се изразява в това да изразяваш личното си мнение без страх от репресии и затвор. Къде в оная *** можеш да кажеш нещо, което не е одобрено от джyджeтo? От друга стана в свободна страна като България такива *** като теб могат да си слoвoблyдствaт на воля вместо да ви избecим по пилоните като предатели.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
56 с тия опорки си до тук. Ето ти история.Малорусия (на руски: Малая Русь/Малороссия; на украински: Мала Русь; калка от старогръцки: Micra Rosia; на латински: Russia minor или Ruthenia minor; на френски: la Petite Russie; на немски: Kleinrussland) е историческа област в Източна Европа, в североизточната част на днешна Украйна и съседни части от днешна Русия
55
12
 
7
 
! Отговори
Шукевч преди 1 месец
Е казал преди 1 век. Събудете ме след 100 години и в Русия пак ще пият и крадат!
54
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
55 и ти кога ходи в Москва? Москва е колкото четири Българии льольо. Има реки мостове и небостъргачи. Това не ти е агитката уефски.
53
11
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
52
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Москва е заприличала на фенклуб на Бешикташ,Украйна им виновна.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
42 фактите са че сащ плащат на такива като теб да веят джихадистки и азовски знамена. Фактите са че сащ въоръжават терористи. Фактите са че сащ купиха на джихади джонитата си роови тойоти, а на такива като музичко, който даже в английската уики пише че се е клел да убива и евреи и руснаци и е участвал срещу руснаците в чеченската война, че на този сащ му направиха нацистка партия на майдана, а нюланд му раздаваше бисквити. Фактите са че Музичко беше разстрелян като фашист и терорист, скоро и теб