Откриха проукраински следи в телефона на един от атентаторите

В доклад по случая се казва, че той е потвърдил чрез своите показания
5 апр 2024 12:25, Петър Бойчев
148
Откриха проукраински следи в телефона на един от атентаторите

В телефона на един от нападателите, извършили масовото убийство в „Крокус Сити Хол“ в Москва, е открито проукраинско съдържание, съобщиха от руските специални служби, разследващи атентата.

При нападението загинаха над 140 души, отговорност пое ИДИЛ, но Москва се е опитва да свърже Киев и Запада с атаката. Украйна и Западът пък обвиняват Москва, че се опитва да се възползва от трагедията, като намеква, без да предоставя доказателства, че Киев стои зад терористичната атака, най-смъртоносната в Русия от две десетилетия насам.

На 22 март въоръжени лица в камуфлажни дрехи нахлуха в сградата в покрайнините на Москва, стреляха безразборно в публиката, след което подпалиха сградата. Арестувани са повече от дузина заподозрени, включително четиримата нападатели, които са от Таджикистан.

Руските следователи заявиха, че данните от телефона на един от заподозрените показват, че сутринта на 24 февруари тази година - втората годишнина от военната кампания на Русия в Украйна - той е търсил снимки на „Крокус Сити Хол“ и ги е изпращал на други хора.

В доклада по случая се казва, че заподозреният "е потвърдил всичко това в своите показания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
9
 
! Отговори
путин преди 1 месец
е УБИЕЦ
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
86 телефона е средство за комуникация, не е само твой, има оператор, има и отсреща страна или няколко.Не се прави на ощипан.
88
6
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
рязанска захар със шафран. *** руските служби толкова си могат.
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега вече наистина ядосаха ИДИЛ, че се мъчат да ги изкарат християни. Глей кво става. Кухолейковото ФСБ ще има да съжалява, че е вкарало украинска връзка в каузата на ИДИЛ. Кръвна обида!
86
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
81 никъде не си ходил. "украински села" няма. А опорките за външните тоалетни всеки ден ги пишат насилени укропитеци за пропаганда и тролстване натиснати от бандерското командване под новините в руските новини. Същите твои глупости. В същото време България бива изобразена като турски кееенеф но това не влиза в опорките. Руснакът има най малко един апартамен и дача. Те имат новостройки цели нови жилищни комплекси с дограма и всичко, а тук даже не се санира. Руснакът има пари за дачата.
85
7
 
4
 
! Отговори
Хан Талибан преди 1 месец
ИДИЛ не съществува вече от 10 години ве бухахах бухахаха бухахахаха
84
7
 
8
 
! Отговори
Сериозно ли? преди 1 месец
"Следи в телефона"))))) Когато телефона ти не си е у теб, всеки може да му вкара каквито иска следи)))) И защо ФСБ не е оставило такива следи по всичките телефони на задържаните за достовернос? Ако в моя телефон намерят, че сме се чули с познати в Русия, това значи ли, че Раша ме е вербувала?
83
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е, че ИДИЛ няма нищо общо с атентата. Тези, които най-силно крещят от първата минута, че не са те, са подстрекателите и организаторите.
82
5
 
6
 
! Отговори
До Малко по точно преди 1 месец
А скрий се бе промит мозък. Всичко мажеше и гладни нямаше. Диванен безделник, я на фронта да се биеш.
81
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До малко по точно Можеше бе льольо,можеше и частно да работиш(стига да имаш акъл и да ти се работи) и то доста преди 89-а.Имаше си постановление за това.
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изразяваш свободно мнение тук в дръкалниците, където на никой не му пука какво пишеш, щото си никой. Я ми покажи къде е свободното изразяване при войните на САЩ! Някъде да е писано всекидневно какви са терористи, колко хора са убили. Някой да е настоявал за помощ с оръжия за милиарди на нападнатите от САЩ страни. Нещо не помня такива неща. Та толкова за вободното изразяване на мнение. Дрънкайте си! Не пречите.
79
6
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 1 месец
Льольо, а какво срамно има в това човек да е от село. Срамно е да си с-е-л-я-д-у-р макар и о града. Понеже съм ходил и по руските, и по украинските и по българските села, та да те светна, че като руските едва ли ще видиш някъде другаде - дървени порутени къщи, вода от кладенец и външен нужник, кал до коленете, без газ и топла вода.
78
6
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
САМО НАТООВЦЕТЕ ОСПОРВАТ УЧАСТИЕТО НА ОСТАТЪЧНА у-КРАЙНА !!!
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През онова ми е за Русия! Ама и за Украйна също!
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
75 бай тошо да не се е арестувал сам себе си кат политзатворник като разказваше вицове за себе си. Платените прекалявате. Но пък за това ви плащат. Бай тошо вкара кока кола с изискване да го пише на кирилица на бутилката. Но това за теб е ограничаване на родният ти английски и майчиният ти турски.
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 56 А ти льольо ходил ли се в българската провинция? Наясно ли си че има села които все още нямат ток,и това в дхржава 10,20 на 6,80?
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
71 това "съвсем скоро" го дрискаш от 10 години. В началото даже фалираше Русия За няколко месеца. Пък то се оказа че американските банки фалираха. Преди по същият начин ти спускаха да сваляш Асад. Даже и "сирийски център за войната" в Лондон ти направиха. Сега същито се преобразува в "украински"
73
11
 
7
 
! Отговори
Малко по точно преди 1 месец
До Христо Христов кога през 1989 е можело да се изразяваш свободно ве, льольо? Още бяха по панделите полит-затворниците. А като напишеш нещо до работническо дело, после съвсем случайно те блъска пенсиониран полковник от МВР. ОЩЕ НЕ СТЕ ТРИЧАНИ, НО ИМА ВРЕМЕ - СПОКО! И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ - НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ!!!
72
6
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
И стига си ми трил постовете. Умряхте вече, е разбрахте ли? Свърши се със соросооидщината. Обръщайте резбата докато е време.
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
65 малките градчета там са колкото Бургас Варна и Русе. Имат си училища и църкви и е далеч по чисто от тук. В България малките градчета пустеят а околностите им започнаха да ги пълнят с мигранти.