Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност

Тя се подкрепя от близо 70 държави
26 апр 2024 09:19, Нели Христова
269
Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност
Снимка: БГНЕС

В руски плен са хиляди военнослужещи и цивилни. Според данни на омбудсмана 30 хиляди украинци са безследно изчезнали. Ситуацията с пленниците е много тежка. Веднага щом се завърнат, те започват да разказват за страшни изтезания. Дори с животните не се постъпва така.

Това каза посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук пред bTV.

И на мен ми беше необходимо време да осъзная, че това се случва, че е истина. Ситуацията на фронта е много сложна, общата граница с Беларус и Русия е над 3000 км, а военни действия се водят на над 2000 км., отбеляза тя.

Отбраната изисква значителни ресурси. Украйна се опитва да запази всеки човешки живот. Липсата на средства за противовъздушна отбрана (ПВУ) доведоха до големи жертви сред мирното население, надяваме се, че сега ще поддържаме фронта по-ефективно, продължи Илашчук. Тя обясни, че украинците очакват в помощта от САЩ да влязат системи ПВУ, артилерийски снаряди.

Украинската формула за мир, предложена от президента Зеленски, е единствената възможност за мир и стабилност, тя се подкрепя от близо 70 държави. Помощта за Украйна е и трябва да остане във фокуса на държавите от ЕС и НАТО. Тя гарантира сигурността, да се живее под мирно и безопасно небе, категорична бе тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от Войната в Украйна
Гърция отказа системи за ПВО "Пейтриът" или С-300 на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
9
 
! Отговори
slayer преди 3 седмици
Преди дни излезе картата на градовете & военните компании в Щатите, които ще си разпределят последните 61 милиарда долари отпуснати "за помощ на Украина". Повечето са големите играчи, които на които воѝните са им златни мини. Но има и много малки бизнеси, които ще намажат от хранилката & щедроста на Американските данъкопладци. Така че мсисата на Зел е да ескалира воѝната до дупка, псевдо планове за мир, които никога няма да е реалност. ( поне последната 61 милиарда сума е за печалбарство, а не унизителното в предишната за да се плащат пенсии & заплати на Украинци, когато в щатите и
192
20
 
1
 
! Отговори
Мона преди 3 седмици
До РеалностИменно. Украйна ще диктува условията!
191
2
 
18
 
! Отговори
Жири преди 3 седмици
украинската формула е мисия невъзможна . Москва не вярва на сълзи
190
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А останалите 130 държави, които не подкрепят тая формула, защо не ги брои?
189
4
 
32
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 седмици
Формулата на Зеленски за мир означава не мир, а война до последният украинец.
188
7
 
2
 
! Отговори
ptica преди 3 седмици
До ИстинатаЗа кое джудже става дума? За гиганта и половия атлет ***..ин?
187
4
 
28
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Накратко: Украйна ще бъде напълно съсипана заради мераците на едно джудже и западните му ортаци..
186
3
 
23
 
! Отговори
Гочо преди 3 седмици
Смях! За това изказване, тази трябва да я приберат в психиятрията. Бъдещето на измислената ѝ държава ще бъде решено от Русия и САЩ. Рано или кэснж, те ще се разберат и животновъдите ще прецакат Украйна.
185
2
 
30
 
! Отговори
Реалност преди 3 седмици
Условията ги диктува победителят .
184
5
 
35
 
! Отговори
Вампир преди 3 седмици
Всяка помощ за Украйна от НАТО ЕС и Сащ е смъртоносна целувка . Глупава си като вашия президент . Заради тъпите ви глави милиони ваши сънародници избягаха в чужбина да се веят като знамена . А стотици хиляди гният в земята .
183
5
 
28
 
! Отговори
Деди преди 3 седмици
Оленка, пий си илача и не говори врели-некипели за войната. Спахте ли, или чакахте пухен юрган от ОТАН? Сега, границата била дълга, фронтът - тоже! Молете се, да не се активизира отново фронта под носа на Киев, щото тогава, сегашния ще стане двойно по-дълъг - тогава спасения взора не види!
182
3
 
22
 
! Отговори
капутильо преди 3 седмици
грозна магистрална твар, разпространяваща лъжи и простотии, Господ да те убие, че караш хората да мислят грозно по време на пост. Дяволско изчадие
181
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До гларус "Супер е момата, кво не и харесвате ве халки." Що бе, харесва ни. Ама сано за е..бане. За друго не става. Що ни пратиха у.рва за посланик не знам. Сигурно щото и при нас конкурсите за посланички се провеждат в легнало положение, пример - Надежда Михайлова/Нейнски.
180
9
 
2
 
! Отговори
гларус преди 3 седмици
Ляга си с некъв таласъм в най- добрия случай , а не харесва каката от снимката-хахаха. Супер е момата, кво не и харесвате ве халки.
179
3
 
30
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 седмици
Формулата за мир на Зеленски е "пълна победа над Русия" -държавата с 6000 ядрени оръжия... ? Дори Папата му каза да сяда на масата.
178
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От Киев само брутални лъжи и пропаганда идват.
177
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само като сравним тази жена с чудовището Митрофанова веднага става ясно че Украйна е истинската държава, а Русия е редно да бъде закрита.
176
2
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 3 седмици
Такое государство не будет.Лавров преди 3години.
175
6
 
2
 
! Отговори
пловдив преди 3 седмици
Другари лесно заблуждавани. Прочетете за 'хазарите' т.е. тези монголо татарски орди на Чингиз хан дето са разбили Волжска България и са завзели цяла Европа и тогава коментирайте кой какъв бил.
174
1
 
14
 
! Отговори
Наско. преди 3 седмици
Да бе да ..... Пък и си вярвате на глупостите които говорите.