Грузия остава в бойна готовност, а Русия?

50 хилядна тълпа се изсипа в Тбилиси, за да чуе накъде върви страната и кога ще свърши войната
12 авг 2008 16:54, Красимир Ангелов
59
Грузия остава в бойна готовност, а Русия?
Свърши ли войната? Снимка: БГНЕС

Въпреки решението на руския президент Дмитрий Медведев за прекратяване на огъня срещу Грузия, грузинските власти са все още в бойна готовност, съобщава телевизия "Ал Джазира".

“Докато не се подпише мирен договор ние очакваме всичко и затова оставяме военните в бойна готовност”, обяви за Ройтерс премиерът Ладо Гургенидзе.

Руските войски са спрели настъплението си към столицата Тбилиси, но все още не са започнали да отстъпват от позициите си, съобщи за “Ал Джазира” министър от грузинското правителство.

Междувременно повече от 50 000 души се събраха днес в центъра на Тбилиси, а още хиляди се очаква да пристигнат, за да чуят речите на грузинските политически лидери, предаде Франс прес.

В подкрепа на Грузия се отзоваха и няколко европейски лидери.

"Нашият партньор е жертва на военна агресия, ние трябва да използваме всички начини, за да я спрем", заяви пред Франс прес Зигимантас Павилионис, държавен секретар в министерството на външните работи на Литва.

Според него Грузия е отправила молба към съюзниците от НАТО за военна помощ и въпросът трябва да бъде разискван на днешното заседание на Съвета на НАТО.

Днес в Москва руският президент Дмитрий Медведев се срещна с френския си колега Никола Саркози.

"Целта на нашата операция е изпълнена. Сигурността на нашите миротворци и на населението е възстановена", казал Медведев пред своя колега, цитиран от "Ал Джазира".

От своя страна Саркози се съгласил с правото на Русия да се интересува от съдбата на своите сънародници зад граница, но е изразил надежда това да не става за сметка на териториалната цялост на Грузия.

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Иха! Широконосия от снимката цепи мрака! С този поглед може да пробие 50-60 милиметра кашкавал!
57
0
 
0
 
! Отговори
боко преди 15 години
нещо тази работа ми прилича на вътрешно политическа САЩ пиеска в републикански стил !
56
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 15 години
Да си беше траел Саакашвили, вместо да бомбандира Цхинвали с ГРАД.
55
0
 
0
 
! Отговори
Нимиц преди 15 години
се оказаха руските агенти в Европа, а не България. Руснаците ги държат за топките с газа и тези смешници подскачат като шутове на цар Владимир. Гернод Ерлер е пълен ***, петно за германския народ и Европа! Чак ме хваща срам от този мазен тип, направо Калфин почва да ми харсесва... Нищо чудно да го вземат за чистач на *** в Газпорм като му свърши мандата.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Помоща от братско НАТО вече е факт- чували за трупове и морфин. Честито партньоре.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
47. - 12.08 23:45 - От: Анонимен42 това е заради манипулацията на капиталистите. филми, пропганда, тв манипулират младото население да ходи да мие чинии или да им прислугва. З. Европа и САЩ са застаряващи и им трябват млади за да не фалира здравеопаване и образованието там .Русия има и много студен климат от -50 градуса през зимата и това е друга причина. освен това в Русия не може да се продава земя на чужденци както у нас и да се заселват. все пак и у нас вече се заселват чужденци най-вече социално слаби или пенсионери прогонени от скъпотията и мизерията в САЩ и З. ЕвропаАбе пич една къща в бг струва колкото една във Флорида,къде би предпочел да живееш ?
52
0
 
0
 
! Отговори
ленин преди 15 години
да живеят брату6ките квои туи америка кат са намеси е демокраця русия кат са намеси е експанзия ако бях на 18 с радост 6а ритам грузински 6тото не мои да трагне6 с голи раце сре6ту питбула
51
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
аз ти давам данни от МФ.не знам къде си го видял това 31 млрд евро.частният дълг по никакъв начин не може да стане държавен, стига частните компании да си плащат данъците и да не бъдат кредитирани от държавните! проблем са само дълговете или взиманията на ДЪРЖАВНИТЕ икономически агенти (банки, компании или кредитирането от бюджета), защото тези дългове стават дългове на нацията. пример: държавната Булгаргаз кредитира (с газ) Кремиковци, който по никакав начин няма да върне тези пари. тъй като дългът на Кремиковци е главно към държавата (БДЖ, НЕК, Булгаргаз, ...), правителството става дефакто собственик след банкрута и вместо да го ликвидира ще налее в Кремиковци още 400млн за "оздравяване", които също ще се откраднат, ЕС ще наложи глоба (от 400 млн) понеже не може държавата да кредитира по-този начин. Кремиковци ще натрупа още задължения, още ще трови София и накрая сметката ще платим ти и аз понеже "частната" Кремиковци трупа държавен дълг.
50
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Завърза се спор за количеството на дълга. Добре, да оставим цифрите, но по принцип дълга расте и така е навсякъде, защото на Запад, а вече и у нас, така е устроена финансовата система. А нарастването е експоненциално. Наопример САЩ от Вашингтон до Рейган достигна един трилион, сега вече държавния им дълг гони 9 трилиона и е 65% от БНП. Освен това почти всички - и фирми, и отделни личности са длъжници Това не ви ли учудва? Не ви ли учудва, че за парите и банките нито се пише, нито се анализира, няма филми... И същевременно банките стават все повече и офисите им все по лъскави, да не говарим за заплатите.Затова нека най напред се запазнаем със същността на нещата. Тъй като трият адресите, които давам, за начално запознаване препоръчвам да потърсите с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5 %" /текст/. И ще разберете, че проблема не са политиците, а истинската отвратителна лихварска финансова власт...
49
0
 
0
 
! Отговори
Питащ преди 15 години
Е, хайде, чак пък милион , повярвали на филмите? Добре де, и като са ги излъгали капиталистическите филми що продължават да стоят там, бе ***? 15-20 години все ги лъжат, а?Брей, много простотия има на този свят, наистина!За какви минус 50 градуса говориш? Има райони в Русия, в които целогодишно температурата не пада под нулата. Ето ти Северна Осетия например.Ама никой не ще да ходи в Русия да емигрира.Върви поне ти, бе 47-ми. Дай пример на останалите русоблизачи. Може пък да ти хареса.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
45, ето че пак лъжеш. провери на сайта на БНБ да видиш че външният държавен дълг на България е около 31 млрд. евро през юли 2008 г. това го казвам не аз, а БНБ!!! тук не влиза дълът например за покупка на коли, хладилниц, компютри и др. стоки на лизинг! защо мислиш, че частният дълг не трябва да се следи. че той лесно може да стане публичен ако частниците откажат да го платят, както в САЩ сега с кризата с имотите. аман от лъжи и манипулации на сегашната капиталистическа власт!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
42 това е заради манипулацията на капиталистите. филми, пропганда, тв манипулират младото население да ходи да мие чинии или да им прислугва. З. Европа и САЩ са застаряващи и им трябват млади за да не фалира здравеопаване и образованието там .Русия има и много студен климат от -50 градуса през зимата и това е друга причина. освен това в Русия не може да се продава земя на чужденци както у нас и да се заселват. все пак и у нас вече се заселват чужденци най-вече социално слаби или пенсионери прогонени от скъпотията и мизерията в САЩ и З. Европа
46
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
не са виновни хората, които избягаха, а мнозинството българи с промити мозъци и необразовани (особено на тема свободна икономика), които оставиха комунистите на власт след 1990 година.
45
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
кой ти каза, че в момента дълга e 30 млрд. евро ???частният дълг не притеснява никого, освен онзи, който го дължи, и евентуално другия, който му го е дал. Той отникъде не е "дълг на нацията". За нацията опасност представлява единствено дългът на държавата, и то поради властта й да налага данъци и да изземва по силата на закон толкова средства от джобовете ни, колкото са й нужни да обслужва харчовете и борчовете си.Министерството на финансите публикува данни за държавния и държавногарантирания дълг през април 2008.- през април размерът му е 5.3 милиарда евро или 16.8% от БВП- през април 2007 е бил 5.6 милиарда евро или 21.4% от БВПДържавният дълг на България е 4 736.0 млн.евро съгласно воденият от Министерство на финансите официален регистър на държавния дълг, същият в края на месец юни възлиза на 4 736.0 млн. евро, от които 1 595.1 млн. евро вътрешен държавен дълг и 3 140.8 млн. евро външен държавен дълг, съобщиха от пресцентъра на МФ. разблал-неразбрал не пиши простотии да баламосваш хората.
44
0
 
0
 
! Отговори
f преди 15 години
Защото са готованковци и нагаждачи.Много е лесно да отидеш в организирано и подредено общество наготово.
43
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
са ака цвили
42
0
 
0
 
! Отговори
Питащ преди 15 години
Тема за размисъл към русолизачите тук:Знаем, че над милион българи са емигрирали в Западна Европа, САЩ и Канада през последните 20 години.Вапрос: Колко са българите емигрирали в Русия?Подсещаш въпрос: Защо българите предпочитат да живеят в Европа и САЩ, а не в Русия?Още по-подсещаш въпрос (за най-тъпите): Защо самите руснаци предпочитат да живеят в Европа и САЩ?За справка: През последните 15 години над 30 милиона руснаци са емигрирали и са се заселили в Западна Европа, САЩ и Израел.
41
0
 
0
 
! Отговори
Галицин преди 15 години
Русия не е нито Съветски съюз, нито СССР. Защо бившите републики (барабар с нашите отворковци) скочиха срещу Русия? Ами защото свърши гювеча и сиренето стана с пари. Вместо да изпращаме гнилите си домати в Русия и да получаваме танкери безплатен нефт, сега пасем говедата на западните цивилизатори и циврим че Европа не дава нищо за черните ни крадливи и завистливи очи.
40
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
"да помислим малко извън черното и бялото" става но първо трябва да знаеш фактите, а не да си ги измисляш.1. оръжието на Грузия не е американско, а руско. предимно доставено от Украйна и Израел2. Русия нахлу в Афганистан 1979 за да "спасява" про-комунистическата шайка по онова време и да изнася пролетарска революция. САЩ и редица други страни подкрепиха с военни доставки муджахидините за да се борят с Русия. след "края" на студената война, ислямския фундаментализъм и по-специално талибаните (обучени в Пакистан) в Афганистан станаха новите врагове на САЩ. Русия даде съгласието си за операциите на САЩ и НАТО в Афганистан (2001 - 2002), което няма нищо общо със случая Грузия-Русия.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
37, недей да лъжеш. ето дълга от 8 млрд долара държавен дълг при Живков вече надминава 30 млрд. евро частен и държавен дълг. частните фирми сега са единствено в търговията и услугите, няма почти никакво производство. няма повече какво да се краде от държавата, краде се от домакинствата и се съсипва безпощадно природата. постоянно се лъже и манипулира че безработицата е ниска, то тя е намаля понеже доста трудоспособни хора напуснаха България и сега се търсят чужди работници пак за мизерни надници. строителството се надува с кредити от банките, но не е ясно колко ще издържи при не дай боже първото по-сериозно земетресение.