Ватиканът защитава осъдената иранка

Сакинех Ащиани беше осъдена на смърт чрез пребиване с камъни за изневяра
6 сеп 2010 09:18,
37
Ватиканът защитава осъдената иранка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ватиканът ще използва дипломатическите канали, за да спаси живота на иранката, осъдена на смърт чрез пребиване с камъни, за изневяра и убийство на съпруга си.

Представителите на Ватикана нарекоха подобна мярка прекалено жестока форма на смъртно наказание и подчертаха, че "светият престол внимателно следи ситуацията".

Още по темата
Междувременно в Иран 43-годишната Сакинех Ащиани беше осъдена и на 99 удара с бич.

Обвинението заяви, че нейни снимки с непокрита глава са се появили в британските медии.

 Британската страна твърди, че текстът под снимката е бил грешен. Според тях на нея се вижда Сюзън Хеджрат, живееща в Швеция.

През 2006 г. Аштиани беше осъдена на смърт чрез пребиване с камъни за изневяра и съучастие към убийството на съпруга си.

Адвокатите й твърдят, че тя е признала вината си след натиск. В момента делото се преразглежда.

Синът на Сакинех Мохамади Ащиани съобщи, че се опасява, че присъдата й ще бъде изпълнена след края на Рамазана. Той направи това в телефонно интервю с френския писател Бернар-Анри Леви.

Свещеният месец за мюсюлманите тази година завършва на 10 септември. 22-годишният Саджад Мохамади Ащиани заяви, че няма новини от майка си, след като "признанията" й, които семейството и адвокатите й смятат, че са били изтръгнати чрез принуда, бяха показани по иранската телевизия на 11 август.

"Седмичните посещения са забранени", допълни той. "Рамазанът свършва и според ислямския закон отново могат да се извършват екзекуции", допълни Саджад Ащиани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da ti kaja i az da sym na neino miasto i az shte go ubia:)
15
8
 
5
 
! Отговори
vgz преди 13 години
da q zashtitim li ?? 4e tq e ubila muja si ve kalufi ... vie 4etete li izobshto ili samo spamite
14
0
 
0
 
! Отговори
vgz преди 13 години
mnogo to4en komentar
13
1
 
11
 
! Отговори
S преди 13 години
Така се получава когато интелектуалното и културно развитие на една нация е спряло да се развива преди векове. В сравнение със съвременните разбирания за правата на един човек, това там не са хора а някакви *** с мазохистични наклонности.Жалко за жената защото дори и да няма абсолютно никаква вина , правата и да се защити са не повече от тези на една кокошка, т.е никакви ако някой мъж каже, че е виновна това е положението няма друг вариант.
12
1
 
4
 
! Отговори
Dee преди 13 години
oh mnogo ste prosti vsichki..:) cialata rabota ne e v tova che zaslujava medal che e ubila sapruga si, ..vazmushtenieto e v tova che e osudena na smurt po mnogo jestok nachin..mogat da q omurtviat s injekcia naprimer...offf
11
10
 
9
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Ми в Иран така съдят като си убил и теб те убиват. Там престъпност почти няма. Такива са законите и всички граждани там ги знаят. Тази Иранка е знела каво я очаква така, че съм напълно съгласен че умишлено се търси демонизиране на Иран за да се оправдае "демократизирането" му.
10
13
 
10
 
! Отговори
вергил преди 13 години
Осъдена е на смърт,заради убийството на мъжа й.А го е убила заедно с любовника си.Е какво трябва да я направят-да й дадат орден ли?Аз съм последния човек,който ще защитава аятоласите,но тук става въпрос за криминално престъпление.
9
14
 
9
 
! Отговори
Celestian преди 13 години
Мда, тая история много ми напомня на сюжета на един филм от недалечното минало - Да разлаем кучетата с Робърт де Ниро. Таест, американска пропаганда за да покажат на света какви лоши хора са това Иранците и как единственият начин да се реши проблема е да ги окупирае и ограбим.
8
5
 
16
 
! Отговори
Del Piero преди 13 години
Ето защо държави като Иран, Ирак, и всички ислямистки страни трябва да живеят в пълно световно ембарго. Да ги видя от къде ще си намират вода и храна в тази пустош. Докато не си променят законите да са еднакви с тези от останалия свят.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova o6te vednaz pokazva kolko im e akala i v koi vek ziveiat nepopravimi sa samo b...a gi opravia
6
12
 
3
 
! Отговори
донг преди 13 години
какво се месят в работите на друга държавада правят каквото искат тия диви перси
5
2
 
5
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
А не изповядат ли една религия?
4
3
 
17
 
! Отговори
ЕИМ преди 13 години
Ае тея хора не са нормални. Как може да осъдиш някой за изневяра и то каква присъда. Каква жестокост, какво нещо, направо нямам думи. Пребиване с камъни. 99 Удара с бич. Тцтцтцтцтцт
3
6
 
11
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Вярно, че не са араби. Още по - лошо са : талибани !
2
5
 
14
 
! Отговори
do KU4E преди 13 години
Само не разбрах кога иранците са станали араби?
1
9
 
20
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Целият свят трябва да я защити! Ето такива са арабите които каним в България да строят Писти и т.н. Защитете ЧОВЕКА!!