Джордж Сорос защити ромите

Трябва да подобрим жизнените им условия, смята милиардерът-филантроп
22 сеп 2010 15:25,
364
Джордж Сорос защити ромите
Снимка: БГНЕС

Докато има стремеж за изнасяне на проблема с ромите в друга държава, както правят Румъния и България, или докато Никола Саркози заявява, че няма друг начин освен отпращането на тези хора у дома, няма да бъде решено нищо. Ромският проблем може да бъде разрешен само с политика, чиято сърцевина е подобряването на техните жизнени условия. 

Това е мнението на финансиста Джордж Сорос, споделено пред швейцарския вестник "Тан".

Заглавието на публикацията е "Милиардер защитава правата на ромите".

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Вестникът припомня, че фондацията на Сорос "Отворено общество" е изразходвала 150 милиона долара за образование, здравни грижи, достъп до работни места и до жилища на ромите и в борбата срещу дискриминацията спрямо тях. 

Да заклеймяваш една етническа група, да я представяш като общност, която е заплаха за обществото, това е в разрез със зачитането на човешките права, подчертава американският финансист. 

Милиардерът окачествява политиката на президента Никола Саркози като противоречива, но признава, че всъщност цяла Европа пренебрегва отдавна този етнос. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
1
 
6
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Ха ха ха ха.. Ти като гледам си историк ще да значеш... Луд ли си или какво??? Ако бяхме българите 60% потомци на евреи в България нямаше да има кьорав *** бе!!!
305
10
 
7
 
! Отговори
mitrakis преди 13 години
ne se derete ve bulgari ako znaete istoria to taka 6te rezberete 4e 60% ot balgarite sa potomci na evreiiiiii ha ha ha
304
0
 
14
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Този господин сигурно се движи само с кола! Да дойде в България и да мине сам из нощна София, и като срещне ромска група, ще го питам какво ще прави? Ето през нощта пак убийство от роми!
303
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това ви разправям, ама на ви увира главата! целият му сремеж е да разбие на парченца българия и турция. сега вие като лаете за кюрдо-арменците, утре турците ще си го върнат тъпкано с тукашните малцинства и тогава само бихме мечтали за мирното косово! ще стане точно като в босна и ще се колим един друг с произведените от тях оръжия! балканска кланица. това сториха и през балканските войни, после ни обърнаха гръб! сценарият продължава, докато се сбъдне и ние много яко падаме в техните ловки капани
302
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Какво нещо е животът.Когато Сорос предизвика хиперинфлацията в България със спеколтивните си действия, направи милиарди. Сега дава 150 милиона за да спи спокойно. Като го гледам не му остава много мъдри мисли да изказва. Този проблем напрактика няма решение.
301
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами хайде да вземе Сорос да подобри жизнените им условия, културата и най-вече- манталитета! Съвети даваха и западните държави, но когато *** им се стовариха на главите, запяха друга песен. Има сред тях такива, които учат и се цивилизоват. Болшинството не се поддава на никакви усилия за промяна на начина им на живот. Преди години дадох на едно циг. семейство с много деца запазени дрехи и обувки. Гледам- те пак голи и боси в студа.Така искат, така живеят, но ние какво сме виновни?
300
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aide porednia genii , mi che da gi vzeme da si gi opravi ve , basi vseki akyl dava basi romite ti kaji kak da opravim bylgarite
299
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
такива,дето събраха милиардите,и ни сътвориха криза,да си приберат сега ***,и да ги интегрират зад техните огради !
298
2
 
4
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Сорос не е никакъв евреин,а се пише само за такъв нормалните евреи и те не обичат ***!!!
297
1
 
26
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Абе направо съм бесен! Тоя дърт евреин, който не е виждал, а камо ли живял с *** да ми говори за подобряването на жизнените им условия на ***... Тоя май не знае, че не знаем в кой момент ще вземем сопата. Че ако така продължава ще има масакра по улиците и *** кръв ще се лее... Да му изнасилят жената и да му откраднат внучката и да му задигнат за една нощ оградата на къщата и да настъпи конска фашкия от каруците им пред дома си и да плаща 1/10 от заплата си месечно за тях дано!!!!!!
296
0
 
13
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Хайде бе!?!? Да сме им подобрили жизнените условия ли??? Да им купи остров далеч от нас и да си гледка и образова като иска този мръсен евреин. Малко са им помощите от нашите данъци а??? Може би трябва по 16 часа да работим за да им подобрим условията а??? Лесно е като няма *** около теб да се говори така. *** и латиноамериканците са къде по-цивилизовани а и са друга раса, различна от расата на ***. И за какво зачитане на човешки права ми говори тоя? *** зачитат ли ни нас питам?
295
0
 
15
 
! Отговори
FREEDOM преди 13 години
Този е рептил ,гаден илиуминат ,да мре деееба и дартия дявол !!!!!!!!!!!!
294
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 13 години
304 е напълно прав за това лице. По него няма какво да се прибави или отнеме - то си е завършен дявол.
293
0
 
9
 
! Отговори
муспи преди 13 години
А защо *** не ходят до Израел, и въобще Израел приема ли някаква емиграция, освен евреи? Какво се бърка това пъклено жидовско племе в работите на цивилизования свят? Тази *** Сорос от коя държава дава акъл - от САЩ, Израел или въобще от света който си е и тяхен? Нож в гърба на тази тлъста *** докато се е навела да си лиже свинчетата!
292
1
 
15
 
! Отговори
Леле,леле,леле ... ! преди 13 години
Когато се питате защо живеем в извратен и объркан свят, в който ценностите се считат за недостатъци, а пороците за достойнства, погледнете това лице от снимката. Ето, това е един от съвременните илюминати ! На този и такива като него дължим тоталния регрес, в който се намира човечеството вече 3 десетилетия.Това са новите господари на света безпардонно налагащи най-абсурдната система съществувала досега наречена Нов Световен Ред.Разбира се, илюминати имат платени слуги, които реализират плана
291
0
 
8
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
*** ня'а,ама за чифутския геноцид над палестинците,толкоз полемика и шум нямаше.Двоен стандарт брате...
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само се моля, това разделение да стане по мирен начин както при чехите и словаците!Всичко зависи от управляващите.По мирен начин или насила, резултата ще е един и същ!
289
4
 
4
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Сорос готви ново КОсово у нас...то не е като да си п.ърдиш в стола в Канада или другаде,тъй че затвори си ш.ибаната уста: (
288
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След Югославия идва ред на България!
287
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С. лъже.Защото *** сами си ходят на запад. Никой не ги изнася.Има и друго. *** мафия е завладяла Женския пазар (и други пазари).Колко от продавачите на Женския не са ***?