На границата връщат македонци с BG номера в България

В Македония има 40 000 автомобила, купени в нашата страна
2 окт 2010 09:32,
205
На границата връщат македонци с BG номера в България
Снимка: Булфото

Македонските митничари на граничен пункт „Делчево” на границата с България не пропускат автомобили с българска регистрация, чийто собственици имат двойно гражданство, съобщи македонската телевизия Канал 5.

От 16.00 часа в петък на границата са били спрени и върнати в България около 20 автомобила. От ръководството на митническия филиал са обяснили, че постъпват съгласно закона, затова ще бъдат спирани всички автомобили, които не изпълняват условията за внос.

В Македония на 1 октомври влезе в сила закон, съгласно който ще бъдат налагани големи глоби на собствениците на коли с български или други чуждестранни номера, които не са ги пререгистрирали, а са ги внесли в страната преди повече от шест месеца.

Още по темата

Ако някой бъде хванат, че кара кола с чужди номера, в повечето случаи – български, ще бъде глобен със 100 евро.
Според някои оценки над 40 000 автомобила втора употреба, купени от България, се движат по пътищата, най-вече в Източна Македония. Досега са били пререгистрирани не повече от 10 000 от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
0
 
! Отговори
Александар преди 13 години
До 198нямам български паспорт и не ми трябва и с македонски отивам на почивка по европейски курорти
187
0
 
0
 
! Отговори
skopie-bg преди 13 години
dobre pletvar. a grada prilep,negotino?
186
0
 
0
 
! Отговори
skopie-bg преди 13 години
makedonec ne kara kola na bg nomera tva sa bulgari s dvoino grajdanstvo rodeni v makedoniq. koi tp4o napisal tozi tekst?
185
0
 
1
 
! Отговори
goran mk преди 13 години
DA TI E SRAM DA ZIVEES VO MAKEDONIJA NA CELO SO DETSKATA GRADINKA I OFICIALNI GAYOVI DA TI JA VODAT DRZAVATA OBEDINENIETO PRAVI SILATA!!!!!!!!!!
184
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
До OPRAM TATARCE.Четенето на Александър Донски, Стефан Влахов Михов, Васил Ильов, Драган Павливич Латас и др. е опасно за вашето ментално здраве.
183
0
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
На словаците държавата може и да е млада, но рода им въобще не е млад.
182
0
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
Поздрав до маке от петрич.
181
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
Ej УДБА-шче, aj гитла от БЪЛГАРСКИ ФОРУМ. Ходи в Каjгана!!!!
180
0
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
Ти явно имаш пилешки мозък, щом мислиш, че най-голямата ви заплаха идва от Гърция. Ама защо ли се учудвам? Такива като тебе ги знам с хиляди. Изляти в един калъп от мръсните ви сърбо-комунярски управници. Заедно с Беларус останахте последните резервати на комунизма в европа. При вас това е свързано и с национализъм. И какво се получи? Национал - социализъм. А после българите били фашисти :)))))))))))))))))
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а етническите процеси в Македония авторът е кратък, но ясен: "Извършена е симбиоза помегу...прабугари и ...славенските племинья, кои на широкиот простор от Дунав на север до Егея на юг и од Ядран на запад/Адриатика, б.а./ до Черното море на изток го прифатиле заедничкиот етникон ***".
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Любопитно е предположението на автора, че името на прочутата македонска планина Плетвар е от прабългарски произход и е дадено поради преградния си зид, издигнат от Мануил Ивац, войвода на "Бугарския цар Петър Делян". В тази книга въобще царете и строителите на крепости са по националност такива, каквито действително са били - българи, византийци, сърби.
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В подкрепа на тезата си за българското заселване на Македония Микулчич привежда материални следи от аулите в с.Чемрен и Прилеп, Кичево, Девол, Кавадарци и Тетово. Това са прословутите амулети на прабългарите - шаман на кон, печати с типични прабългарски таиги, коланни токи и пр., за които авторът пише, че спадат към културата на Плиска-Преслав.
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проф.д-р Иван Микулчич написал "Средновековни градове и твърдини в Македония". Авторът е професор в Института за история на преустройството и археологията във философския факултет на Университета в Скопие и се смята за един от водещите македонски изследователи на Средновековието.
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според Микулчич първите заселници в Македония били прабългарите на хан Кубер - брат на Аспарух. "Това прабългарско племе", заселило Битолското и Прилепското поле, създало полунезависима държава и след време - твърди Микулчич - заело територията до Корча и Елбасан /днес в Албания/. Това означава, че с прабългари били населени и полетата на Ресен и Охрид, т.е. около 1/3 от днешна Македония.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Възможно е да е пропаганда. Византийските хронисти от Равенския космограф (около 400 г.н.е), когато пишат че в Македония, Мизия и Тракия все българси живеят, сигурно и те са лоши пропагандатори. Турското робство сигурно и е то е било с цел претопяване на македонците, щото в училищата тогава се е учило БЪЛГАРСКИ език - не македонски.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имаш ли български паспорт ?
172
2
 
1
 
! Отговори
Александар преди 13 години
Четох написани коментари, че България и Македония са едно и също и че те трябва да бъдат заедно в една Българска държава.аз съм от Македония, вие ще кажете, че съм българин, сеедни и да съм не искам да бъда в една и съща държава с бугариа.Бугариа и Македония никога няма да бидад заедно.Но се надявам на добри съседски отношения между двете страни
171
0
 
1
 
! Отговори
DEJAN преди 13 години
AJDE G-DIN BOJKO DENES NA MITNICATA DEVE BAIR TAKVI NAVREDI SE UPATUVAA KM BLGARIJA I KATO NIE BLGARSKI GRAZDANI I NE MALTRETIRAA TAKA DA OCAKVAME PROTESNA NOTA TOKMU OD TEB
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Haide sega pak "signaliziraite",a inache INTERESNO GNUSNITE OBIDI I OTKROVENI DOLNI LAZHI kam bulgarite si stoqt?????Bulgariq li e tuk??????
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I kakvo beshe neumestnoto v komentara mi I KOI SIGNALIZIRA???!!!Kak da ne si *** "EGEIKE" kato postavqsh znak=mezhdu PROGONVANITE BULGARI I GONITELITE IM SRBI I GRCI???!!!!Ti i tezi kato tebe NE STE NORMALNI!!!!!!!!!Ikakva e tazi vakhanaliq v Skopie,kakvi sa tezi pametnici na bulgari ,kakav e tozi muzei na bulgarska organizaciq???????Kakvo losho ima v tova,koeto citirah a imenno dumite na DIMITRIS DRUCAS PRED OON-MAKEDONIQ E GEOGRAFSKA OBLAST V TRI DARZHAVI I NISHTO POVECHE!!!!!!!!!!TOCHKA!!!