Провокации на гей парада във Варшава

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки
Обновена: 11 юни 2011 20:51 | 11 юни 2011 20:51,
237
Провокации на гей парада във Варшава
Снимка: БТА

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки и скандираха антигей лозунги на гейпарад във Варшава, предаде ДПА.

Демонстрантите настояваха за законни права на еднополовите двойки, по-голямо участие на правителството в борбата срещу дискриминацията и закони срещу изразите на омраза срещу хомосексуалисти.

Няколко хиляди гейове, лесбийки и техни привърженици бяха заградени с кордон от полицията, за да бъдат защитени от по-малка група от контрадемонстранти, които скандираха лозунги като "Мъж и жена: Нормално семейство".

Демонстранти на гейпарада развяваха знамена с цветовете на дъгата, танцуваха под звуците на техно музика и издигаха лозунги с надписи "Любовта не изключва".
Група жени, облечени като медицински сестри, носиха знамена с надписи "Хомофобията е лечима".

Варшава организира гей паради от 2001 г., но хомосексуалността остава много чувствителен въпрос в предимно римокатолическата страна.

Гей паради бяха забранени през 2004 г.и 2005 г. от тогавашния кмет Лех Качински, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
2
 
! Отговори
Stardust преди 12 години
А за тези, които се интересуват дали хомосексуалността е болест, дали измираме да се влюбваме в хора от същия пол, ето официалното становище на APA, което се подкрепя напълно от Европейската научна общност.apa.org/helpcenter/sexual-orientation.aspxОбразовайте се, отворете си умовете и после сърцата и осъзнайте, че човек се ражда с предопределена сексуална ориентация. Тя е с хормонална и генетична основа и не може да се промени. Избираме само да бъдем себе си или нещастни завинаги.
212
1
 
3
 
! Отговори
Stardust преди 12 години
Прочетох всички коментари и ми стана болно... срам ме е че съм Българка в този момент. Срам и позор. Това тесногръдие граничещо на моменти с дебилност ужасно ме натъжава. Мисленето ви и разбиранията ви за света са стагнирали поне с 50 години и мозъците ви работят в някакъв странен лууп от който излизане май няма. Родена и израснала в България, искам тя да се развива. Искам да видя някакъв знак, че вървите напред. А всичко Българско, до което се докосна напоследък крещи БЕЗУМИЕ и СРАМ.
211
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти в погребалната промишленост,за храна на червеите...айде и погребалните агенции и червеите с нещо трябва да се хранят...
210
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О боже само на комплексари ставам свидетел,навсякъде де що видиш мъж само за сексуалната ориентация си мисли,само изпитва луд страх да не стане гей...*** вашта мама скрити гейове...доказа го науката,всеки е хомо и хетеро ,няма чиста сексуалност,а също и хомосексуалността е генетично предопределена...
209
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аб какво става с тоя сайт. Напълни се с *** тука.
208
4
 
5
 
! Отговори
Venus in Furs преди 12 години
Остаете човека, най-малко прав си е!Много се надувате, ще се *** от злоба към различните. То били неморални, деградирали, педофили били, зли били, чумави били... уууу! То вие щото сте най-хубавите, все си измисляте разни смешни "факти", цитирате сайта на Атака като най-достоверен източник, и айде, на гей-парад отивате, ама с боксове и бухалки.Ответен удар някой ден ще получите.
207
4
 
3
 
! Отговори
do 229 преди 12 години
А не мислиш ли, че е имало защо да ни ги наливат в главите тия ценности.Ти май се мислиш за най-мъдрия в тоя свят а. Никой не може да ти даде акъл:D
206
3
 
3
 
! Отговори
Unabomb преди 12 години
Нито пък аз съм ги измислил, точно за това ви се чудя как сте лапнали въдицата на нечии чужди ценности, които бабите ви от селата са ви наливали в главите като малки.Чао от мен.
205
3
 
6
 
! Отговори
do ubabomb преди 12 години
Абе само ще те питам. Защо мислиш , че да задоволяваш най-низките си страсти на болния си *** мозък е морално и защо изобщо се изказваш по темата за морала?
204
1
 
4
 
! Отговори
до unabomb преди 12 години
Абе момче ти знаеш ли какво означава думичката морал.Май си я пропуснал в училище. Тия ценности не съм ги измислил аз, че да ги налагам :D.
203
3
 
4
 
! Отговори
2121 ДО 223 преди 12 години
Няма никой да го забрани, защото не смее!В Европа се вихри толерастията!Снижава се прага на обществена търпимост !Защо?Писах подолу!За найподробно разглеждане на въпроса: Книгите на Ариеана Фалачи Видната италианска журналистка /за жалос вече покойница/!Затова казвам, че хомосексуалистите натягат до край пружината!Отката , съответно, ще бъде ужасяващ за тях!Найвече, ако успеят техните патрони ислямистите!
202
2
 
1
 
! Отговори
Unabomb до 223 преди 12 години
Защо?Защото ти искаш така? И защо си мислиш, че това, което ти искаш, е най-правилното?Ако вярваш в морала, то тогава трябва да знаеш - не е морално да налагаш собствения си морал на другите. Особено чрез забрани. Иначе току-виж съм поискал да те изселят от България.
201
4
 
3
 
! Отговори
do 221 преди 12 години
Ти обаче интересен образ си градиш. Да ти кажа не заблуждавай себе си. Нито подкрепям Атака. Нито ходя да паля и прочие. Колегата тук дето помага може би. Освен това на мач не съм стъпвал. Обаче да си *** противоречи на всички принципи, в които вярвам. Било то морални ли чисто билогически. Явно просто днес да си извратен *** е модерно.... Може би, но не и за мен. За това ще призова всички, които могат да направят нещо по въпроса. Ако има начин ЗАБРАНЕТЕ ТОЯ ПАРАД.
200
2
 
0
 
! Отговори
2121 до 221 преди 12 години
Ама чакай сега!Тези отбори "Ботев Дуплево" и "Миньор Гъзово" от хомолигата ли са?КСЕНОФОБ С КСЕНОФОБИТЕ ТАКЪВ!Хахахахах хохохихохаха
199
5
 
3
 
! Отговори
Unabomb преди 12 години
Мен май ми е писнало от напращели с хормони кухоглави овце да се наричат националисти. Чисти терористи, ако ме питате - и то хем всяват терор и страх сред народа, хем имат и терористични актове по гей паради и джамии.Трябва всички тези да ги хванат и да ги вържат в сто синджира, да построят някое друго училище, да поправят някой друг асфалтов път, а не само да се наливат с евтин алкохол и да трошат стадиони, коли и прозорци след поредния сблъсък "Ботев Дуплево" - "Миньор Гъзово".
198
1
 
2
 
! Отговори
Do 218 преди 12 години
Абе теб май не са те скоро за това си така нервен :D
197
3
 
2
 
! Отговори
до 216 преди 12 години
Гротескно!До къде стигна?!?!Да твърдиш, че прогреса минава през ануса ти!!!!!!Скрий се моля ти се, че ще ме спукаш от смях!КСЕНОФОБ!!!!!!МУХАХАХАХАХааа
196
4
 
0
 
! Отговори
Unabomb до 213 преди 12 години
малко чети.
195
6
 
6
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Стига празни приказки!Ами кажете какво ще направим на 18.06 за да не позволим този гейпарад!Аз лична ще отида още веднъж до "Атака", да видя планират ли нещо!Обаче не ми се вярва много нещо да направят!
194
2
 
1
 
! Отговори
Unabomb до 212 преди 12 години
Интересно.Твърдиш, че историята се върти, че с днешните хомосексуалисти ще стане същото, и ще се появи нова Инквизиция във ваше лице.Тоест, хора като теб отново ще попречат на научния, социалния и медицинския прогрес. Всъщност, на всеки прогрес. Май господин Айзък Азимов е бил прав навремето. И Тед Качински, особено той.