Провокации на гей парада във Варшава

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки
Обновена: 11 юни 2011 20:51 | 11 юни 2011 20:51,
237
Провокации на гей парада във Варшава
Снимка: БТА

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки и скандираха антигей лозунги на гейпарад във Варшава, предаде ДПА.

Демонстрантите настояваха за законни права на еднополовите двойки, по-голямо участие на правителството в борбата срещу дискриминацията и закони срещу изразите на омраза срещу хомосексуалисти.

Няколко хиляди гейове, лесбийки и техни привърженици бяха заградени с кордон от полицията, за да бъдат защитени от по-малка група от контрадемонстранти, които скандираха лозунги като "Мъж и жена: Нормално семейство".

Демонстранти на гейпарада развяваха знамена с цветовете на дъгата, танцуваха под звуците на техно музика и издигаха лозунги с надписи "Любовта не изключва".
Група жени, облечени като медицински сестри, носиха знамена с надписи "Хомофобията е лечима".

Варшава организира гей паради от 2001 г., но хомосексуалността остава много чувствителен въпрос в предимно римокатолическата страна.

Гей паради бяха забранени през 2004 г.и 2005 г. от тогавашния кмет Лех Качински, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
4
 
! Отговори
do164 преди 12 години
ти си ***!!!значи е същото там като взема 1500 евра и тук 250?и като ида да си взема едни маркови маратонки за 100 евро е същото?или като си взема кола за 2500 пак е същото?или за теб всичко се измерва с папкането и акането?*** си и то голям!!!
152
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отглеждането на дете от еднополова двойка си е извратено както и да го погледнеш, независимо, че гейовете тръбят, че ги гледали по-грижливо. Това е абсолютно престъпление срещу новосъздаден индивид и не трябва да се толерира.
151
10
 
2
 
! Отговори
do vsichki преди 12 години
mnogo e pastar sveta, ima vsichko , no istinata e che v balgariq moje i da ne sme zadrasteni i ako uvajavame sebe si nqma da gledame drugiq koi kakuv e,no izglejda ima dosta kompleksirani hora, da ne kajem che nie pochvame da se prismivame vse oshte kato vidim negur, pak za drugo da ne govorim...
150
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Военните имат звуково оръжие, което кара тълпите да се ***. Не знам дали ще е ефективно срещу тълпа педeраси обаче, тях миризмата на лaйна по-скоро ще ги подлуди от радост и ще изпаднат в екстаз.
149
2
 
4
 
! Отговори
Фифи Димитрова преди 12 години
Да обичаш е хубаво,да те любят е прекрасно!!!Борчески привет от Братско Тбилиси,където жадните за ласки азери и тази нощ не ме оставиха да се наспя.....
148
7
 
8
 
! Отговори
Сексолог преди 12 години
Вижте кой подкрепя спермопииците в България!!Лягащите си с мъже от Синята ХомоКОалиция са им най върлите фенове и това е факт!!!
147
3
 
10
 
! Отговори
! преди 12 години
Какъв им е проблема на гейовете? Да не би някой да им пречи да се боцкат? Но те искат да правят семейства и да осиновяват деца, което вече е изродщина. Какви ще станат децата на двама ***? Познахте, пак ***.
146
4
 
5
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
Не знам дали само физически ами и морално си изнасилен :) Като един образован вишист работил и в чужбина, мога да ти кажа едно, това което получаваш там и тук, покупателната му способност е почти идентична, В техните супермаркети, по-евтините храни,човек не би ги и опитал. Да не говорим за забавления и нощен живот. Умен човек би се реализирал навсякъде. Стойте в чужбина моля ви!!! Вие сте евтините гастербайтери, които за съжаление представляват България пред света !!!
145
3
 
8
 
! Отговори
До 164-ти преди 12 години
Добре де, ама какво ибщо има това което си постнал с и парадирането с тяхните сърбежи?
144
8
 
14
 
! Отговори
До изродите преди 12 години
На специализирана трудова борса във Варна стана ясно, че работодатели от Дания, Германия и Норвегия са обявили общо 140 работни места за български инженери и IТ специалисти. Дания предлага за начинаещи 3000 евро стартова заплата, за хора с опит - 6000 до 6500 евро. Германия съответно 3700 евро за хора без опит и около 6000 евро за такива със стаж. В Норвегия стартовата заплата е 4200 евро, а за специалисти с опит - над 5200 евро. Разбира се, всеки български инженер, който знае английски или немски, веднага ще тръгне за там. Луд ли е да остане тук? Тук стартовата заплата в сектора, както се казва, е 500-700 лв. Тоест 250-350 евро - от 10 до 20 пъти по-ниска от заплатата, която предлагат в Европа. Дори да плаща там наем 1000 евро, един български инженер пак ще живее по-добре от тук. На всичкото отгоре в супермаркета там голяма част от храните и напитките са по-евтини от тук. С туристически пакет ще идва на българското или испанското море с по-малко пари, отколкото ще плаща тук като българин. С две думи резерватът България не може да задържи хората си, освен ако не тури пак изходни визи и телени мрежи по границата, както при комунизма. Как да стане така, че един образован млад човек, вишист, както му викат тука, да остане в България? Да накараш тукашните работодатели да дават 3000 евро заплата, веднага ще ти възразят, че нямат такава печалба, не продават само за износ, че да получават адекватен приход. Дали е така обаче? Наши фирми имат печалби и по 100-ина процента, докато западните работят с печалби от 7-10%. Тук никой не търси перспективни специалисти да им плащат големи заплати и да се развиват. Търсят възможно най-нископлатени и бизнесът им цели бърза и лесна печалба, с рушвети, далавери и т. н. Да, и у нас има фирми с нормална печалба от 10-ина процента годишно. Но и те не инвестират в хората. Важно е собствениците да са добре, да карат джипове, да поддържат големи къщи. И сега са го закъсали и стоварват тежестта точно върху заплатите на хората намалили са ги, съкращават ги. Е, няма кой да остане в такава държава. Езиковите гимназии произвеждат българи за износ. И вината не е в тях. И заминаващите ще се връщат от време на време при роднини, за да търпят обиди от местните. Форумите в интернет са пълни с такива към емигрантите да не давали акъл, да не се връщат, да си седят там. Онзи, които се е осмелил да избере по-добър живот, дразни този, който не смее да го промени и се примирява с тукашната свинщина.
143
6
 
30
 
! Отговори
Аман от меки китки преди 12 години
Евалла на полските ултраси.Така се прави с . То бива бива нахалство, ама да си бучнеш китката и да ми я завираш под носа...ей Бога ми, това вече е прекалено...Света се изражда еййй, а тея искат да втълпят на децата ни, че да си го мушиш отзад е нещо съвсем нормално. ДА ама НЕ, казваше Бочаров.
142
4
 
4
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
Дървосекачите от Канада, да внимават какво говорят, и да не забравят, че Сибир се намира на същата географска ширина . . . пък и не е дъалеч . .
141
1
 
3
 
! Отговори
Пичай преди 12 години
до 157Не знам дали си забелязал, но и Канада е доста далеч от Европа :-)
140
8
 
9
 
! Отговори
до Toronto преди 12 години
Стой си в Канада, живей си под наем. Плащай си десетата ипотека и не давай акъл, кой как мисли. Ако искам съвет от интелектуални деградирали нации, които вършат всичко механично, по-скоро бих се самоубил. Като толкова много ги толерират гейовете, вземете си ги в Канада и си ги отглеждайте !!!!
139
6
 
13
 
! Отговори
Щатен оплаквач преди 12 години
Адолфе, къде си братко ? Защо ти попречиха да си свършиш работата до край ? Събуди се, чакаме те ! Днес бе черешова задушница .
138
6
 
7
 
! Отговори
Изрусен циганин преди 12 години
Аз съм хомосексоализт и постоянно ме дискриминирът. защото изкът от мене нешата който не жалая. изкад да плаштъм тока, вода, парно, а аз просто съм фешан и искъм да са разхождам спокойно в Мола.
137
13
 
9
 
! Отговори
Toronto преди 12 години
Сега разбирам какво моят приятел е имал на предвид.Казах му че ще ходя на почивка в България, независимо че цялото мое семейство и роднини са вече спасени тука в Канада.Той ми казва: Ти си луд, не знаеш ли че там още расаждават по комунистически и примитивен начин. Отговарат ми беше че е ***.Сега разбирам колко прав беше. България е останала в кмената ера. Които е решил че тази страна е част от Европа е бил под въздействието на много силни наркотици.
136
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Педерастки истории :) (да не се обиди някой, ей...)
135
6
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Човек защо трябва да сме против природата си ? Обясни го !!! Гей би станал човек, който е сринат психически защото е бил отритнат от жените. Защо намесваш ***, те са друга крайност, която сме допуснали да толерираме в държавата и вместо да се трогнем от това, че ни потъпкват ежедневно, ние се борим за права на *** и ***, е айде прочети кои са били Левски, Стамболов, Ботев, Раковски и не се изказвай ако имаш поне малко срам....
134
4
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 12 години
Човек точно по коментара ти личи, че не ни чака никакво хубаво бъдеще с Гейовете. Самата абревиатура EU , която си използвал потъпква това за, което са се борили нашите деди, за нашата национална идентичност, не само като формална свобода, а и като ценностна система. Презирам ги не като хора, а като поведение, защото *** умишлено ни насаждат своята различна сексуалност. Имайте си я бе хора, просто се съобразявайте, че не сме длъжни да ви търпим, лигавщините.