Провокации на гей парада във Варшава

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки
Обновена: 11 юни 2011 20:51 | 11 юни 2011 20:51,
237
Провокации на гей парада във Варшава
Снимка: БТА

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки и скандираха антигей лозунги на гейпарад във Варшава, предаде ДПА.

Демонстрантите настояваха за законни права на еднополовите двойки, по-голямо участие на правителството в борбата срещу дискриминацията и закони срещу изразите на омраза срещу хомосексуалисти.

Няколко хиляди гейове, лесбийки и техни привърженици бяха заградени с кордон от полицията, за да бъдат защитени от по-малка група от контрадемонстранти, които скандираха лозунги като "Мъж и жена: Нормално семейство".

Демонстранти на гейпарада развяваха знамена с цветовете на дъгата, танцуваха под звуците на техно музика и издигаха лозунги с надписи "Любовта не изключва".
Група жени, облечени като медицински сестри, носиха знамена с надписи "Хомофобията е лечима".

Варшава организира гей паради от 2001 г., но хомосексуалността остава много чувствителен въпрос в предимно римокатолическата страна.

Гей паради бяха забранени през 2004 г.и 2005 г. от тогавашния кмет Лех Качински, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 12 години
Демонстрацията на сексуалност всячески може да се определи като неприемлива."Гнусно", както се изрази е и гледката на младеж заврял си ръката под полата на приятелката си в градския транспорт.... аз поне не намирам в това нищо естествено.Точно толкова отблъскваща е и гледката на лигаващи се хомосексуални. У дома обаче кой с кого спи, и как го прави това си е негова работа и никой няма право да го съди за това.
172
6
 
10
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
По принцип секса се използува за възпроизводство и природата го стимулира с чувствена наслада За това една мляскаща се хетеро двойка изглежда естествено а една мляскаща се хомо двойка като недоразумение Меко казано Щото то си е направо Г Н У С Н О
171
5
 
3
 
! Отговори
Трън преди 12 години
Дидо прав си, събрали се група *** които са се вкопчили в две три "каузи" , които по някакъв начин им осмислят жалкото съществуване. Да пребием ***, да пребием гейовете. Жалка картинка.
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ремонт на амбрияжи. С дясна или лява резба по избор.Калиброване. Греста от нас , за.ниците от вас.
169
2
 
0
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Това е дискримация!Не ги е срам!
168
4
 
14
 
! Отговори
2011 преди 12 години
Има си природни физични закони...... Един от тях е : Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие... Та по този закон - има парадиране на противоестествени чувства , съответно ще има и ответната реакция на обикновените хора ! По същия закон - Има парадиране с религиозни чувства пред джамията в София /а защо не си провеждат молитвите вътре в джамията без дразнещото озвучаване/ - Съответно има и ответна реакция ! ВИНАТА Е В ПАРАДИРАЩИТЕ !
167
4
 
5
 
! Отговори
malart преди 12 години
Много от тези псевдо-ултра-алкохлико-националисти се представят и като футболни фенове. Затова е много опасно да се ходи на мач в Полша. Същите тези типове могат да те наръгат или пребият без повод
166
8
 
5
 
! Отговори
malart преди 12 години
Това не са полски ултранационалисти, а обикновени полски младежи алкохолици или тук ги наричат - "от патологични семейства". Такива като тях се стрижат късо, като пандизчии, на всяка втора дума казват "***"(това е като англиийското shit), люскат водак и бира с 8% съдържание на алкохол и търсят някой чернокож или повод да се бият, когато са в група де, защото ако са сами, са страхливи. Най-обикновени и долни ***,утайката в полското общество. Живеят в социални жилища
165
7
 
12
 
! Отговори
Хетеро преди 12 години
Пак ще помоля извратеняците да не се събират на големи групи и паради за да няма пострадали. Също така ако пренебрегнете молбата ми по-добре не водете невини дечица да ви правят ``параван`` като предишната година да не пострадат и те заради болните ви и мерзки страсти. Все пак децата още има шанс да се спасят от вас *** не ги употребявайте! Ние ще ви чакаме отново по-подготвени и по-организирани! ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!! НЕ НА ХОМО ИЗВРАЩЕНИЯТА!!!
164
5
 
12
 
! Отговори
poohy преди 12 години
Самият гей-парад е правокация.
163
14
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 12 години
И аз мисля гей-парадите са ненужно събитие, насаждащо единствено омраза и не би трябвало да се позволяват, но от друга страна не разбирам тази омраза към хомосексуалните. Защо сексуалната ориентация трябва да е повод за агресия? С какво мляскаща се хетеро двойка в парка е по-красива от подобна хомо? Тези "ултра моралисти", които заклеймяват хомо - двойките, странно защо са от най-долната прослойка във вяко общество, прости, неуки, агресивни..
162
0
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
до 164:Уважаеми, кога си бил във въпросните държави, та така смело цитираш заплати?И в каква точно инженерна специалност?Аз мога да говоря за ИТ - начална заплата за Германия 2500 евро (бруто), остават 1800 след данъка, махни 700 наем, айде сега да поговорим за красивия живот се 1100 евро в Германия?...Швеция е малко по-добре, но тук цените са 2 на БГ и заплата от 2к евро се изяжда без остатък.Тези химери от 6000 евро за мега - надерените емигранти си ги говори във форумите.
161
1
 
1
 
! Отговори
jkh преди 12 години
Малеее днеска има NBA и UFC!!! Велико!!!!!!!!
160
5
 
21
 
! Отговори
тъп-по-тъп-гей преди 12 години
Кога ще се научат най-после ***,че демонстрациите са излишни и опасни?И че грубо погазват гражданските права на другите?
159
3
 
19
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 12 години
Излекували сме милиони куроеди и масурести в нашите клиники в Аушвиц,Треблинка идругаде!!Арийската наука показа че тези заболявания могат да изчезнат яко дим....
158
4
 
8
 
! Отговори
бомбаджии в България преди 12 години
агенции за работа ТАМ имам предвид , ТАМ , В ЧУБЖБИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ БЪЛГАРСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРСКИТЕ АГЕНЦИИ ЩЕ ВИ ОБЕРАТ И ОДЕРАТ И ВИНОВНИ ЩЕ ВИ ИЗКАРАТ И ПРЕЗ ФИРМАТА НА МАЙКА СИ И ВУЙНА СИ ЩЕ ВИ ОСЪДЯТ ;) В ЧУЖБИНА СИ ИМАТ ТОЧНИ И КОРЕКТНИ АГЕНЦИИ ЗА РАБОТА ДОРИ БЪЛГАРИ ИМА ТУК ТАМ НАЗНАЧЕНИ ЗА РАБОТА - ЗА ПОМОЩ ПРИ ПРЕВОДА ТАКА ЧЕ - СТИСКАЙТЕ ДУПЕТО И ДИМ ДА ВИ НЯМА ! КОЛКОТО ПО-РАНО ТОЛКОВА ПОДБРЕ .
157
2
 
9
 
! Отговори
бомбаджии в България преди 12 години
до 164 164 164 164 164 164 164 164 164 164 164 164 164 164 то който го вижда и УСЕЩА това, което казваш - НАПУСКА БЪЛГАРИЯ 70 лв е до Прага, Чехия еднопосочен билет, полета е точно 1 час . 120-150 лв е билета до Лондон ( летище Лутън ) , 2ч и 30 мин. е полета агенции за работа кооооооооооооолкото искаш, работа също !само дано да имате нещо по-скъпо за продаване или възможност за малко кредичте в интервала 3-5.000 лв. останалото е само смятане, УСПЕХ !
156
2
 
18
 
! Отговори
Varg преди 12 години
Новият световен ред ще има край.
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предишния пост беше за 166!!!
154
2
 
11
 
! Отговори
Някъв от България преди 12 години
Група жени, облечени като медицински сестри, носиха знамена с надписи "Хомофобията е лечима". То и хетерофобията е лечима:)