Провокации на гей парада във Варшава

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки
Обновена: 11 юни 2011 20:51 | 11 юни 2011 20:51,
237
Провокации на гей парада във Варшава
Снимка: БТА

Полски ултранационалисти хвърляха пиратки и скандираха антигей лозунги на гейпарад във Варшава, предаде ДПА.

Демонстрантите настояваха за законни права на еднополовите двойки, по-голямо участие на правителството в борбата срещу дискриминацията и закони срещу изразите на омраза срещу хомосексуалисти.

Няколко хиляди гейове, лесбийки и техни привърженици бяха заградени с кордон от полицията, за да бъдат защитени от по-малка група от контрадемонстранти, които скандираха лозунги като "Мъж и жена: Нормално семейство".

Демонстранти на гейпарада развяваха знамена с цветовете на дъгата, танцуваха под звуците на техно музика и издигаха лозунги с надписи "Любовта не изключва".
Група жени, облечени като медицински сестри, носиха знамена с надписи "Хомофобията е лечима".

Варшава организира гей паради от 2001 г., но хомосексуалността остава много чувствителен въпрос в предимно римокатолическата страна.

Гей паради бяха забранени през 2004 г.и 2005 г. от тогавашния кмет Лех Качински, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
6
 
11
 
! Отговори
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ преди 12 години
Щом хомитата имат право на това, то тогава и ***, ексцибиционистите, садистите, онанистите, педофилите, некрофилите, ***, криминалните типове, клептоманите, пироманите, хулиганите, анархистите, комунистите(макар и забранени вече) и фашистите и те имат право на паради, нали? Нали и те са различни от нас ? Абе, що не ви . . . - - мата ?
132
9
 
7
 
! Отговори
Unabomber преди 12 години
Интересно - хетеросексуалните двойки се натискат по паркове и пейки 24/7, но когато за няколко часа стотина хомосексуалисти излязат в парка, това, видиш ли, е парадиране. Интересни доводи - хомосексуалистите не можели да създават деца. Когато *** почнат да правят същото - а, проблем, защо така? Кой им дава право. Хомосексуалистите били (като) педофилите - защото, видиш ли, е едно и също дали двама човека ще правят секс по собствено желание, или ще отвлекат и насилят малко дете.***.
131
2
 
6
 
! Отговори
Нерез преди 12 години
Да поканят и *** от Анадола . . .
130
19
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 12 години
до 147Света се променя, готин. Трябва да осъзнаеш, че да си гей не е срамно. Хората трябва да спрат да тормозят различните и модерните защото бъдещето е ГЕЙ!!! Трябва да знаеш, че не бива сексуалността да бъде определяща в отношението към хората. затова са тези паради. Просто трябва да приемете Новото и Нормалното.
129
5
 
12
 
! Отговори
рибар преди 12 години
Всички ловджии да застанат на пусия (на рубеж) по маршрута на това прокълнато шевствие, като си носят повече джепане. Отчитането пред дружината да става с чифт отрязани уши!
128
3
 
11
 
! Отговори
МАМА ВИ МЛАДА преди 12 години
мама ви млада, ами аз ако пък съм педофил, ще имам ли право да демонстрирам, заедно се деца и да правя парад, а? - няма нали? - то оставаше и това да разрешите и тогава обществото тотално ще се разпадне. Всички екземпляра с отклонения от хетеросексуалното и посягащи на деца под 16 години да ги чака, ако не затвор, то поне активно лечение в специализираните институции, за мен това е нормалоното. А ние нормалните имаме ли право на паради, а? Значи тия с отклоненията имат повече права?
127
3
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
А самият Гей парад, не е ли провокация спрямо нормалните хора. "Елате ни вижте ние лапаме *** и сме различни". Нека си бъдат гейове да си се *** и каквото искат там да правят. Защо трябва да се показват по телевизии, медии и това нещо дори да се харесва и котира. Какво може да даде една връзка на двама гейа, те дори не могат да създадат живот. Защо е толкова модерно да си против природата си? Ако не се показваха публично, никой нямаше и да ги мрази. Защо трябва да сме толерантни с простотията
126
8
 
3
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Balgarite taka i ne se nau4ihte 4e triabva da uvajavate horata
125
4
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 12 години
Хахаха, добре че ги е пазила полицията, че иначе освен е...ни щяха да са и бити
124
4
 
4
 
! Отговори
ринго преди 12 години
предпочитам да правят парад проститутките и то само красивите...*** е ясно че съществуват обратното би било смешно ама за какво им е да се афишират ? Да си се обичат и да си траят...ама не нали са артисти търсят си сцена за изява без да ги е еня дали не дразнят нормалните .
123
1
 
5
 
! Отговори
Инспектор Стрезов преди 12 години
До 11"... Това да се правят мъже на жени и жени на мъже, да се кипрят като кокотки, да си правят операции за смяна на пола, пластики, ботокс, да се труфят като плашила, да се гримират и белосват..."Проф. Вучков, разкрит сте!! :)
122
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 12 години
141:Твърдението Ви за морала е правилно - да имаш морал не означава да си комунист. Морално е и следното:1. Да се зачита правото на другите на личен живот. 2. Да се зачита правото на другите да изразяват мнението си. 3. Да се зачита правото на другите да се събират за да изразят мнението си. Неморално е: 1. Да налагаш своя морал над другите2. Да се месиш в личните им избори3. Да рушиш обществото ни чрез проповядването омраза и насилие
121
6
 
3
 
! Отговори
до fggnm преди 12 години
Да имаш морал не значи комунист. Пък и едно време мисля че е нямало пед***** щото не са гледали американските промивки на мозъци и не са слушали "ПЛАНЕТА ПАЙНЕР"!!!! Точно и заради това един ден *** ще ни управляват!Не съм против това да имаш различна ориентация ,НО НЯМА НУЖДА ДА ЛОБИРАШ С ТОВА! "ултранационалисти"- какво пък значи това???! Не виждам нищо лошо в това!
120
3
 
5
 
! Отговори
.. преди 12 години
121:Мисля че бъркате мотивацията на тези паради.Хомосексуалните не протестират срещу хетеросексуалните,те просто показват че ги има,за да не се заблуждаваме че няма такива хора.Това е все едно хората които пишат с лява ръка да правят парад за това че ги има,за да не се допуска в училище да ги мъчат да пишат с дясна ръка.В нормалните страни в света тези паради са на любовта-в тях участват и хомо- и хетеросексуални.У нас някои хора имат соц-рефлекса да потискаш различния, вместо да го приемеш.
119
7
 
34
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Разговор между английски благородник и иконома му:- Каква е тази врява навън, Джймс ?- Гей парад, сър.- Така ли ? И.. какво искат ?- Еднополова любов, сър.- А някой забранява ли им ?- Не, сър.- Защо тогава вдигат толкова шум ?- Ами... ***, сър !
118
5
 
3
 
! Отговори
fggnm преди 12 години
da be samo v takiva sma4kani darjavi deto e imalo 100 godini komunizam,sama tam ska4at na geyove,a v drugite darjavi sa 4ukat kat za svetovno
117
4
 
11
 
! Отговори
rainbou1 преди 12 години
Били протестирали срещу дискриминация и т.н.Хората като протестират, вървят с лозунги и тенджери, гледат лошо, крещят, бият се с полицията. Справка съседите гърци.Тия тука с платформи и балончета.
116
6
 
2
 
! Отговори
E. Минджев преди 12 години
до 131Очевидно ит ти си от хората, които сами си описал, тък като и и ти в в 12 часа в цъбота вечер стоиш в някакъв форум и плюеш здравата.
115
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, големите мъже, кво правите по форумите в 12 часа в събота с/у неделя? Къде са ви жените? Не, не говоря за тези в xxx каталога на замунда. Да, за съжаление това не е секс. Не са ви виновни нито гейовете нито лесбийките, че не ви огрява. Вместо да се грижите хората какво правят в креватите си, гледайте си вашия.
114
9
 
11
 
! Отговори
Berliner преди 12 години
Не може в 21-ви век все още да има хора, които отричат правата на човека, демократичните ценности и съвременната култура.