Сервитьорка отряза британския премиер

Дейвид Камерън почива със семейството си във вила в Тоскана
Обновена: 1 авг 2011 18:33 | 1 авг 2011 18:32, Елка Василева
63

Снимка: Reuters

 

Отпускът на британския министър-председател Дейвид Камерън в Италия започна с отказа на келнерка да го обслужи в кафене в град Меркатале Валдарно, в района на Кианти, съобщи в. "Дейли телеграф".

На молбата на британския министър-председател да донесе кафе, келнерката отвърнала, че е много заета, в заведението има много посетители и го посъветвала да си налее сам. Наложило се Камерън да сервира лично на себе си и на съпругата си.

По-късно келнерката е признала, че не е познала британския министър-председател. Тя обаче побързала да се оплаче, че Камерън не й оставил бакшиш.

Дейвид Камерън и семейството му почиват това лято във вила в Тоскана. Британският премиер ще прекара тук две седмици в имение от 18 век. Тоскана до неотдавна беше любимо място за отдих на предшественика на Камерън – Тони Блеър.

Вилата, която е наел Камерън, е в близост до гред Меркатале Валдарно, в района на Кианти. Там съсед на британския премиер е певецът Стинг.

Камерън, съпругата му Саманта и трите им деца делят вилата, намираща се насред голямо частно имение, с още две семейства. Те са платили за почивката по 11 000 евро на седмица.

Делът от тази сума на семейство Камерън е 5800 евро. Имотът е собственост на производителката на вино Лучия Санджуст Бацоки. Тя и синът й Лука произвеждат там винарските сортовете санджовезе и мерло на площ от 77 акра. Заради редовните посещения на Тони Блеър в тази част на Италия районът вече е известен сред британците като Киантишър (шеговито съчетание между името Кианти и окончанието на редица британски графства).

Блеър за разлика от Камерън обаче си навлече критиките на британците, когато стана ясно, че е отдъхвал безплатно във вили в Тоскана, собственост на местни аристократи.

Поради тази причина Дейвид Камерън не само нае имота край Кианти на пазарни цени, но и пътува със семейството си дотам с нискобюджетна авиокомпания.
Във вилата, в която отдъхва семейство Камерън, има басейн, тенис корт и зала за билярд. Има още лозе, маслинови насаждения, винарна и цех за преработка на маслини. В имота, наричащ се Петроло, има и няколко езера, в които гостите могат да ловят риба.

В пределите на имението има кула, наречена Галатрона, чиито основи датират от времето на етруските и на римляните. Най-добрите вина, произвеждани в имота, са Торионе и Галатрона.

Вилата, в която са на почивка Камерън, семейството му и техните семейни приятели, е била построена между 1700 и 1750 г. и е заобиколена от голяма частна градина. Вътре тя е пълна с антики, а стените са украсени с творби на стари майстори на живописта и с произведения на съвременното изобразително изкуство. Във вилата има и импозантен полилей, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: тосканаДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
0
 
! Отговори
JJ преди 12 години
Че то ако сервитьорката беше видяла фейса на Бойко, щеше да се притесни за родата си и въобще нямаше да го направи на въпрос.
55
3
 
0
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
Нормално, всяка сервитьорка определя според външният вид на посетителите кого да обслужи първи, кога втори...Ако е знаела, че е британският премиер, бая е щяла да се върти, ама..
54
3
 
2
 
! Отговори
Bai Onzi преди 12 години
"Във вилата има и импозантен полилей" ето това е най-важното! Император нямаме, а Япония ни е през оная работа.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво се е оплаквала, че не и оставил бакшиш като не му е донесла даже кафето. Аз при лошо обслужване (или липса на такова) също не оставям бакшиш.
52
4
 
30
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Ха представете си наш премиер - и сегашния - сегашния най-паче, пък и други, които така се движат, че обикновен човек не би ги различил от остаалите! Влязъл човекът с жена си в кафене.... отишъл на почивкаА нашите денонощно ги обикалят тюфлеците от НСО, "отцепват", "зацепват" трепят хората по пътищата...Медии се г*зят и щракат ли щракат..Браво на британския премиер! Шапка му свалям на човека! То за това, те са GB, а ние сме BG
51
6
 
18
 
! Отговори
p преди 12 години
Сервитьорката със сигурност е някоя *** гастарбайтерка. Те и тука *** си мислят, че *** е президент.
50
5
 
9
 
! Отговори
asistent преди 12 години
автора/ката друг глагол освен ИМА не е ли срещал курсовете по журналистика?!?!
49
15
 
15
 
! Отговори
123 преди 12 години
Сервитьорката не му е длъжна. Какво като е премиер на Великобритания? Паметник ли да му издигне? .... нали и той като отиде до тоалетната мирише ?
48
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Дейвид Камерън на снимката изглежда някакъв супер скромен човечец. Не е като нашите политици да изглежда като селска мутра-каратист. Ако не го познаваш, никога няма разбереш, че е толкова важна клечка.
47
10
 
11
 
! Отговори
Илина преди 12 години
Еха, браво на жената, много ме кефи как се е държала, само така!Това е било много "освежаващо" за премиера.
46
6
 
31
 
! Отговори
none преди 12 години
сервитьорките в Европа са кисели, защото работодателят им плаща заплатата, а той не може да осъществи качествен контрол на труда. за това американският модел е за предпочитане - на обслужващия персонал в заведенията (сервитьори и помощник-сервитьори) се плаща от рода на 2-3 долара на час, а нормата е клиентът да оставя бакшиш, чиито размер се определя от качеството на обслужването. така сервитьорките се стараят да са винаги усмихнати, защото от това им зависи заплатата. колко просто, а?
45
14
 
22
 
! Отговори
darl1ng преди 12 години
Да, само сервитьорките са кисели, понеже работещите във всички други сфери са толкова приветливи, вежливи и услужливи. Айде моля ви се! Тази идея, че сервитьорките са едва ли не слугини и са длъжни на някой е идиотщина. Че като е британският премиер и какво? Да му отворя компот. Вече 3-та година работя в заведения и не можете да си представите колко нахални, несъобразителни и противни могат да бъдат хората...ПП Бакшиши оставят само хората с по- скромни възможности....
44
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сервитьорите са гадно племе. Естествено, че не се оставя бакшиш като не са те обслужили, независимо дали си английската кралица или бай Пешо от Ботунец. В България трябва да се научим да не даваме бакшиш на грубите сервитьори ***, само така ще се научат. Че някои си взимат и сами кучетата. Но ще ни е трудно да се отучим, тук си е практика да се оставя, което по принцип не е лошо, но когато има срещу какво.
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камерън е пич!Но въпреки това Великобритания се ислямизира!
42
4
 
6
 
! Отговори
nn преди 12 години
jena mu darvi
41
2
 
17
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Статията е за Пулицър. Толкова много и толкова живутрептущи местни и международни проблеми, британски колониализъм, икономика, претоварен работен процес и безработица на едно място... И всичко това съчетано с невероятно описателно вмъкнати познания по география... Обогатих се неимоверно, осмисли ми вечерта...
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Британският премиер ще прекара тук две седмици"А нашите депутати цял месец, защото сме цъфнали и вързали!Няма такава държава...
39
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми според обслужването и бакшиша.Крайно време е обслужващият персонал да разбере,че с кисела физиономия и неучтивост не става работата.
38
3
 
12
 
! Отговори
Простака преди 12 години
Че длъжна ли е да знае как изглеждат всички министър председатели на страните от ЕС, камо ли на всички европейски страни? Ами някой знае ли как изглежда министър- председатя на Буркина Фасо?
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
във конски вагонот Лондон за Ломпътуваше бай Дейвид Камерон