Руснаци давали пачки, за да се евакуират първи от "Коста Конкордия"

За богаташките далавери разказват очевидци от остров Джилио
Обновена: 24 яну 2012 10:49 | 24 яну 2012 10:23, Елка Василева
88
Руснаци давали пачки, за да се евакуират първи от "Коста Конкордия"
Снимка: Reuters

За да се спасят от круизния лайнер „Коста Конкордия“, претърпял корабокрушение край остров Джилио на 13 януари, богати руснаци са си купували места в спасителните лодки, оставяйки деца и инвалиди на произвола на съдбата – тези информации се проверяват сега от италианската прокуратура.

Вестник "Сън" пише, че е имало очевидци на това как облечени в скъпи дрехи руснаци са бутали пачки пари в ръцете на членове на екипажа, помагащи на пътниците да се евакуират. Чрез подкупи руснаците се оказали първи в спасителните лодки, отплавали от преобърналия се и започналия да потъва кораб.

За руските богаташи, плавали на „Коста Конкордия“, разказа 52-годишната Франка Аничичи. Тя живее близо до пристанището на Джилио, където спасените от кораба са били отведени веднага след инцидента.

„Отидох при лодките, очаквайки да видя жени, деца и ранени. В тях обаче имаше напълно здрави мъже и елегантни дами във вечерни тоалети, които говореха руски“, описва Аничини първите евакуирани от кораба.

Още по темата

Очевидци на евакуацията са сезирали прокуратурата и твърдят, че са видели как руснаци от каютите от първа класа са подкупвали екипажа и първи са напуснали бедстващия кораб, докато инвалиди, плаващи на кораба, са били оставени сами да се справят.

За предизвикателното поведение на руснаците – не на борда на кораба, а след евакуацията, разказа по-рано работещата в Италия руска журналистка Ася Емелянова. По думите й някои руски туристи са отправили различни претенции към посолството, искали са VIP-полети за Русия и отказвали да отидат да си вземат изготвените справки за митницата.

Имало е обаче и други руснаци, обяснява Емелянова, които са помагали на други пътници, включително деца, да се евакуират, които са благодарили на местните жители за оказаната им помощ и които не са поискали никакви привилегии за себе си, пише NEWSru.

За подкупи, давани от богати руснаци на членове на екипажа с цел да се евакуират, без да чакат на опашка, досега не беше съобщавано. Според Емелянова всички руснаци са разказали, че в първите лодки изобщо не е имало руснаци, както твърдят сега очевидците, а членове на екипажа – филипинци в жълти спасителни жилетки. При това руснаците ги оправдавали, казвайки, че са нископлатени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: Коста КонкордияДжилио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
1
 
! Отговори
Someone преди 12 години
71 suglasen sum s teb samo za edno neshto , 4e te ne sa mislili za pari a za ocelqvane ! A ako ne parite koe drugo shte ti podsigori tova ocelqvane `?
68
1
 
4
 
! Отговори
гага преди 12 години
Същото като Титаник
67
3
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Ще дават разбира се. Матрозов, паметници, прегръдки и целувки вече не играят. Трябваше да оставиме цяла Европа в концлагерите на чичко Адолф за да ни уважават и да сме по-добре. Ще даваме, защото имаме (и ще имаме). Нищо вече без пари. "Вечна" дружба! Вече да се жертват хамериканците.
66
1
 
5
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
Това доказва кооооолко ама кооооолко много са бедни руснаците и коооолко ама кооооолко зле живеят!!!!!!!
65
0
 
8
 
! Отговори
краси преди 12 години
Руснаците с пачките имат собствени яхти.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Муцке Ивска, ти за културата по себе ли съдиш.
63
7
 
3
 
! Отговори
Ивска преди 12 години
Като им върви номера що да не го правят. Трябва да са давали на нашите и италианците от екипажа, другите имат някаква култура обикновено.
62
3
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
Аз ще го напиша за 500 евро.Става ли???
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 1000.00 евро ще ви намеря човек дето ще ви напише статия как американците с подводница са избутали кораба върху скалите. може и снимка как пикаят от самолетоносач върху горките, себеотдайни италианци.Дневник, мисля ,че не сте жълт вестник,повече достойнство при подбора на статийте.
60
4
 
21
 
! Отговори
Киров преди 12 години
Всеки който е работил на кораб - ще ви каже че това е невъзможно !!!! Има екипаж , има офицери ... на кого са дали пари ???? В тая суматоха ... кой мисли за пари ???? Преживял съм пожар на пасажерски кораб ... в такива моменти не се мисли за пари ! Някоя баба е решила да изкара пари от весникари - жадни за сензаций ! хахах ЖЕНИ В БАЛНИ РОКЛИ ... те да не си мислят че се разхождат всеки ден с бални рокли ??? има си дни в които има дрес код за ресторанта ... но не и такива простотий ...
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А руснаците оплюха италианците ,че като се качили на борда им отнели документите .А и не е възможно да са били всичките близо 120 руснака в първите лодки Казаха ,че докато не са почнали да дават инструкции на руски ,не са знаели какво да правят Дано сега руснаците да не стъпят в Италия ,и без това дават много пати в тъпата Жабария и хранят макароните
58
3
 
12
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Всеки богаташ би направил това, даже и капитана на кораба е бил един от първите напуснали го!
57
4
 
11
 
! Отговори
152 преди 12 години
Еми много ясно, че то на Титаник да не си мислите,че е било по-различно,само където там в океана ако ще и тонове злато да имаш пак не те спасяват...и аз да съм и аз ще направя така....който може оцелява, който не се дави...елементарно..няма добро и зло,правилно и неправилно...има само сила или слабост..независимо в какъв аспект...всичко е подчинено на хаоса и късмета,шансът и момента, дори няма такова нещо като баланс...това простотии...
56
9
 
40
 
! Отговори
Пак Иван преди 12 години
Не ми харесва това, че в този сайт прекаляват с "материали", които провокират противопоставянето. Много често провокацията е на гърба на руснаците - народ, който тача и обичам. Пример - колко пъти се писа за Лада -Гранта. Като че ли е най-значителното събитие в автомобилостроенето! Ама не - веднага пачват едни мнения, едни излияния! Понеже добре познавам руснаците, ще кажа, че техните "нуворыши" са отврат! Както и нашите. Още нещо - не познавам руснак или рускиня, които да не са добри плувци.
55
6
 
7
 
! Отговори
Хамериканец преди 12 години
Така като ви гледам хайванчета от Днес - да взема да дойда да ми ударите един език и на мен - нали съм си Хамериканец - нали за това ви плащат?????
54
3
 
15
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
А пък Молдовската мадама, явно агент на КГБ, била спомогнала да се потопи кораба. По странното е как така е успяла, при такива невероятни космически навигации и технологии в съвременният кораб. Последно, ние от Изток, неандерталци ли сме, или не, не става ясно:)))))))
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хм, той капитана дезертирал пръв, вие тук сте тръгнали да се оплаквате заради факта, че дадени пасажери са давали подкуп за да ги спасят първи. А екипажът защо е приел парите???
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имало е обаче и други руснаци, обяснява Емелянова, които са помагали на други пътници, включително деца, да се евакуират, които са благодарили на местните жители за оказаната им помощ и които не са поискали никакви привилегии за себе си, пише NEWSru. Защо ли никой не ги е видял тези благородни руснаци освен NEWSru? Сигурно отново има империалистическа провокация и платени агенти на империализма, които клеветят новия съветски човек и морал.
51
4
 
21
 
! Отговори
Иван преди 12 години
"Не намъ, не намъ...!". Поредната антируска простотия! Забравили са да напишет как руснаците още на лодките са мезели с дечица, а после пяли химна си, както в един филм, върховна тъпотия, който пускаха 7-8 пъти по българска телевизия...
50
5
 
31
 
! Отговори
освободител преди 12 години
хаххахаха , руснаците плащали за да се имъкнат хахахха е тва кой го е казал е инвалид , а американските братя гордо са помагали на децата и са ги спасили от лошите руснаци ....хаххахахах хепиенд , че има много *** народ се видя и тука