Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин

Лидери и руски наблюдатели били свидетели на множество нарушения
4 мар 2012 17:20,
105
Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин
Сигналите за нарушения не се потвърждават от руското вътрешно министерство. Снимка: Reuters

Опозиционни лидери и руски наблюдатели заявиха, че са свидетели на множество нарушения по време на днешните президентски избори, след които се очаква Владимир Путин да се върне в Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.

Лилия Шибанова от неправителствената организация "Голос" заяви, че получава сигнали за гласуване, при което гласоподаватели са транспортирани с автобуси, за да гласуват по няколко пъти.

"Тези избори не са свободни (...) Няма да признаем президента за легитимен", каза Михаил Касянов, който беше първият премиер на Путин, а по-късно мина в опозиция.

Повечето съобщения за изборни нарушения обаче не намират потвърждение, заяви руското министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
  Министерството обяви, че като цяло обстановката е спокойна. Неизвестно лице обаче е съобщило, че се подготвят взривове в две избирателни секции в Москва. Анонимният подател на сигнала е позвънил със съобщение за заложена бомба в училище номер 4 на улица "Профсъюзная", където има два избирателни участъка.

"Решава се въпросът дали да бъдат евакуирани посетителите и членовете на секционната комисия. В училището са влезли екипи с кучета", посочва източник.

По-късно се разбра, че бомбената тревога е фалшива. Лицето, което направило телефонното обаждане, имало глас на тийнейджър.

По-рано пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че на "горещата му линия" са получени над 60 съобщения за изборни нарушения и всички те се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: избориРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
ринго преди 12 години
*** на Зюганов и шепа платени предатели са опозицията в Русия .Много зелено се е изсипало там само и само да бутнат Путин но не би ..руснаците им работи инстинкта за добро и зло още помнят предателя Горби и пияндето Елцин.Русия ше върви напред !ние да му мислим с тези *** дето са в парламента и по министерствата.Белене трябва да се насели с политици крадци и измамници.Острова на Белене....
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са свободни разбира се, защото се позволява на продажници и агенти на чужди служби като вас да пищят по медиите и площадите и тровят руския народ (слава богу надеждно имунизиран) вместо да бъдат изправени до стената как изменники родине и враги народа
89
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 12 години
Опозицията в Русия се състои от шепа пияндета платени от САЩ.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оказа се, че Зюганов е най-алчният от всички. Време му е да се пенсионира, очевидно е, че вече не е с всичкия си. Сега пък искал Русия без Путин. Ако продължава така, май по-скоро ще стане Русия без Зюганов. Извъдил ми се някакъв да ми говори от името на целия руски народ...Абе кой си ти, бе? 45 милиона гласа ти бяха малко? Изкукуригала мумия.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може така - прозрачни изборни урни! Някъде по света да има такива? Ами че това са прозрачни избори! И к'ви са тези камери, това он лайн контролиране? Де го има туй! Помо-ощ! И защо не избраха олигархчето? Или Жири, освен да "смешить народа до слез" (извинявам се за перифразата на "Лука Мудыщев"), можеше куп бели да натвори. Ех, хора, честито да му е на В.В Путин! Такава победа! Днес е знаменателен ден - 59 години от смъртта на сатрапа и началото на нова голяма стъпка на Русия напред!
86
0
 
12
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Какво друго им остава на оялите се плъхове от "Болотная"!? Да цвърчат, че изборите не били честни, явно това е поредното нареждане на лидерите им Касянов, Немцов, Митрохин, Удальцов, Насральный ли беше Навальный ли, все марионетки на американското посолство щедро спонсорирани с долари! тези люде са готови и майките си да оплюят само и само да получат поредната пачка гущерчета ... но обикновеният руснак си каза думата! Н600ека протестират, демокрация, но да не вършат глупости, че ще има и шамари!
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ РУСКИ СЕДЕРУГИ ГА ПИХТЕ И ПЛЮСКАХТЕ ПАРИТЕ ДАДЕНИ ВИ ОТ СОРОС И НАПЕЧАТАНИ ОТ РОДШИЛД И СКАЧАХТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ДА ГРАЧИХТЕ СРЕЩУ ПУТИН ВИ БЕШЕ КЕФ, ,А СЕГА КВИЧИТЕ БА УМРЯЛО ,(НЕ ) БИЛИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИТЕ ,ДА НЕ БИ *** ДА СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ОБРАТНО ,А А *** НЕЩАСТНИ И Я НЕ СТЕ ИМ ГИ ВЪРНАЛИ Я СА ВИ НАМЕРИЛИ (SAMOUBILI SE ) УБИЙЦИТЕ ОТ ПОДРАЗДЕЛЕНИЕТО НА МОСАД(КЕДОН) МНОГО ДОБРЕ САМОУБИВАТ ТАКИВА КАТО ВАС ПРОДАЖНИ *** ОТ КОИТО ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА
84
0
 
6
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Sega sweta ste stane drug.Ochakvam golemi swetovni promeni.Dano bulgaria da se wuzpolzwa ot situaziata.
83
19
 
1
 
! Отговори
Цирк Единна Руссия преди 12 години
Изнесе поредното си представление - Избори по путински :)тез са по-големи злета и от северно корейците :)
82
2
 
21
 
! Отговори
ха-ха. преди 12 години
Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин .Ама разбира се, то какво друго могат да кажат - нали са опозиция. Само дето не са разбрали, че преднината на избрания Путин е огромна пред другите.
81
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение как се гласува, важното е как *** брои.
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарю Администратор, от где преписваш тез дълбокомислени анализи?
79
0
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
77,какви 30%?Забрави ли или не зниеш,че трябваше 12съдии да ръкоположат кого трябва?Пикай им на лайнокрацията!Тъжно е,че нашите гюлмета ни харизаха,а ние канарчетата като папагали вместо да пеем блеем!
78
0
 
25
 
! Отговори
дядо преди 12 години
забравих да попитампокажете ми една загубила опозиция дето е казала че изборите са честни
77
5
 
6
 
! Отговори
дядо преди 12 години
Революция в Русия през 2012 г. няма да има. Това е 1905 г., а не е 1917-та. Путин най-вероятно ще остане на трона. За него много руснаци ще гласуват от страх. Просто, защото не искат да заменят мишата отрова с цианкалия, на "демократичната" опозиция, която в повечето жители на Русия предизвиква само омерзениеадминистраторе в тоя роман дето си го написал да беше казал българите с какво да заменят цианкалияа инак си печен много езуитски ги въртиш работите
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе,да!На калпава ракета,космосът пречел!
75
0
 
10
 
! Отговори
дядо преди 12 години
без коментарза демокрация! Дето Мара след докторска визитация вика на комшийката си - "Пенке, Пенке - туй дето си го мислехме за оргазъм, било ревматизъм!"
74
1
 
15
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
американците, загубиха последната битка, но за съжаление тая преди 20 години я спечелиха.. или по-скоро руснакът Мишо я предаде..
73
5
 
27
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
В.Путин - 62,81 Г.Зюганов - 17,41 М.Прохоров-7,48 В.Жириновски - 7,47 С. Миронов - 3,68 , горе долу са такива последните данни Честито на Русия , честито и на всички истински българи !!! Западните наблюдатели говорят за честността на изборите , и че са приятно изненадани от големия брой наблюдаващи , от камерите и от добрата организация , с което признават че изборите са били прозрачни и честни .... край със западната конспирация , както винаги американците загубиха поредната битка
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да преговорим урока. имаме в Бразилия българката Дилма русев в русия ПРЕЗИДЕН С Българско име Владимир , РОДЕНИ ТАЛАНТИ . САМО БОРИС ЕЛЦИН НАБЛЯГАШЕ НА ЧАШКАТА АМА МУ Е ПРОСТЕНО .