Заловиха заподозрения за убийството на руснак в Бирульово

3,6 милиона са незаконните имигранти в Русия
15 окт 2013 17:15, Елка Василева
12
Заловиха заподозрения за убийството на руснак в Бирульово
Снимки на заподозрения от камерата за видеонаблюдение. Снимка: Reuters

Орхан Зейналов - заподозреният в убийството на 25-годишния руснак Егор Шчербаков, довело в неделя до безредици в квартал Бирульово в южната част на Москва, е задържан в град Коломна  - на 120 км от руската столица, съобщиха за РИА Новости от пресцентъра на вътрешното министерство.

В момента заподозреният е задържан за 48 часа и ще бъде разпитан от следователите на Главното следствено управление в Москва, съобщи говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин. След разпита, с оглед на показанията му, ще бъде решен въпросът за очни ставки със свидетелите, които бяха разпитани по-рано, уточни Маркин.

Убийството на 25-годишния руснак в неделя стана причина за масови безредици в Бирульово. Егор Шчербаков е бил наръган с нож вечерта на 10 октомври пред очите на приятелката си.

Още по темата

На разпространените кадри от камера за видеонаблюдение се вижда, че убиецът е с „неславянска външност“.

Жителите на Бирульово излязоха по улиците с искане убиецът да бъде разкрит. Те поискаха и да бъде закрита местната зеленчукова борса, където според тях работят много нелегални имигранти, както и по-строга миграционна политика. Близо 400 души бяха задържани при безредиците.

Междувременно стана ясно, че броят на незаконните имигранти към момента в Русия е 3,6 милиона души. Това заяви заместник-ръководителят на Федералната миграционна служба (ФМС) Елена Радочина, цитирана от ИТАР-ТАСС. Тя съобщи данните на първото заседание на работната група на Обществената палата на Руската федерация за наблюдение и уреждане на ситуацията в московския район Бирюльово.

По думите на Радочина към днешния ден на територията на Русия има 11,3 милиона чуждестранни граждани. "От тях незаконните имигранти са 3,6 млн. души".

Заместник-шефът на ФМС уточни, че в случая не става дума за лица, пресекли нелегално границата, а за такива, дошли без визи и останали в Русия повече от 90 дни, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ба си ***.Само такъв език разбират тези *** ориенталски потурнаци.
8
1
 
10
 
! Отговори
Aло преди 10 години
Изгледах клипа с залавянето му.Полицията се държаше с него като ***,каквато всъщност е.Няма прочитане на права,ама господине и т.н. Евала на руснаците,така се процедира с подобни ***.И това е докато го снимат,а ме е яд,че няма да видя какво ще го правят като спре камерата.
7
1
 
1
 
! Отговори
11.3 преди 10 години
До първия успял да напише глупост тук. 11.3 милиона са, но разбира се ти си по-умен и затова си кротуваш в панелката хе хе хе
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя знае какво го чака!!!!!!!!!!!
5
1
 
20
 
! Отговори
историк преди 10 години
Нека да си припомним и за един друг азербайджанец - Рамил Сафаров, който на обучение по линията на НАТО в Унгария, през нощта с брадва, докато спи, уби арменски офицер.
4
2
 
27
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
В Русия тая черна *** само да надигне глава и веднага си получава заслуженото. И ще го осъдят поне на 15 години, а не като Кирил Рашков на година и половина за убийство на човек!
3
2
 
16
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Малко се пропуска и факта, че този пришълец също е издирван от Азербайджан за убийство!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците бързо си свършиха работата по убиецът, де така да работеше и нашата полиция.
1
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3,6 милиона има луди да отида да живееят в тази ***