Азербайджанец е заподозрян в убийството на руснака в Бирюльово

Заподозреният вече се издирва за друго убийство в Азербайджан
Обновена: 15 окт 2013 16:18 | 15 окт 2013 16:18, Елка Василева
8
Азербайджанец е заподозрян в убийството на руснака в Бирюльово
Снимка на убития Егор Шчербаков. Снимка: БТА

Установена е самоличността на предполагаемия убиец на Егор Шчербаков в московския район Бирюльово, съобщи пресслужбата на московската полиция, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Заподозрян е Орхан Зейналов, родом от Азербайджан. Предприети са оперативно- следствени действия с цел да бъде заловен, информира полицията.

Етническият руснак Егор Шчербаков, на 25 години, бе убит пред очите на приятелката си в четвъртък през нощта в Бирюльово.

Още по темата

Твърди се, че убиецът - с кавказка външност, се присмял на момичето и младежът се засегнал; двамата се сбили и руснакът бил фатално прободен в сърцето с нож.

Протести на местни жители прераснаха в неделя в погроми над търговски обекти, където работят мигранти, и в сблъсъци с полицията, в които според медиите са участвали и руски националисти. Съобщено бе за стотици задържани, 70 от които ще бъдат съдени за административни правонарушения, а трима – за хулиганство.

Заподозреният вече се издирва за друго убийство в Азербайджан, информира началникът на московското полицейско управление Анатолий Якунин, цитиран от РИА Новости.

Според телевизия НТВ Зейналов е живеел в Русия без редовни документи и неведнъж е бил задържан за носене на оръжие. Днес столичният кмет Сергей Собянин настоя да бъде засилена борбата срещу нелегалната миграция в Москва, посочва на сайта си НТВ, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
До Shop: преди 10 години
Аркадаш! За такива като теб, навремето имаше специални възродителни трудово възпитателни лагери. Жалко, но и сега не е късно.
5
0
 
7
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До ShopО-о, ***! Ти кога ще намериш това което търсиш? Май търсиш азербайджанец, който да те наръга не с нож... Няма да се "самоотбраняваш", *** такая.
4
0
 
6
 
! Отговори
69 преди 10 години
Вече го хванаха и си е признал всичко, опреснете си информацията или четете руски сайтове, ако можете...
3
0
 
18
 
! Отговори
историк преди 10 години
Нека да си припомним и за един друг азербайджанец - Рамил Сафаров, който на обучение по линията на НАТО в Унгария, през нощта с брадва, докато спи, уби арменски офицер.
2
0
 
26
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Гледай ти да не намериш каквото търсиш! А това че оправдаваш *** диваци най-добре показва колко си в ред централно!
1
37
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Доколкото разбирам, руснакът си е намерил, каквото е търсел. По всичко личи, че става дума за самоотбрана.