Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи

Руснаците одобряват решенията му от последните дни и седмици
Обновена: 13 мар 2014 14:07 | 13 мар 2014 11:45, Елка Василева
505
Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

На фона на събитията в Украйна и Олимпиадата в Сочи рейтингът на руския президент Владимир Путин скочи до 71,6%, което е максимумът за последните три години. Това съобщи Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитиран от РИА Новости.

„През последните няколко години руснаците като цяло изразяват одобрение към работата на президента на ниво над 60%. Предишният максимален показател (68,8%) е от май 2012 г. - веднага след встъпването на Путин в длъжност като държавен глава“, съобщиха социолозите.

Още по темата
От средата на февруари досега рейтингът на Путин е скочил с 9,7%.

Малко по-рано и Фондът за обществено мнение съобщи за ръст на популярността на руския президент. На въпрос „За кого бихте гласували, ако президентските избори са следващата неделя?“ Путин е бил посочен от 53% от анкетираните.

Политологът Александър Конков отбеляза, че и двата рейтинга – и на ВЦИОМ, и на ФОМ, „свидетелстват, че популярността на президента Путин нараства през последните дни и седмици и достигна максимума си най-малкото от предишните президентски избори преди 2 години“. Той припомни, че през 2012 г. на изборите Путин спечели 63,6% от гласовете.

Според политолога изследванията сочат, че мнозинството от руснаците одобряват дейността на президента, одобряват неговите решения от последните седмици и месеци, одобряват курса на страната, който в момента до голяма степен се отъждествява с поведението на международната арена. Това са и Олимпийските игри в Сочи, на които Русия победи, и успехите на руските спортисти на Параолимпийските игри и естествено, събитията в Украйна, които се възприемат много емоционално в Русия, посочи Конков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин постъпи мъдро като прекрати разпродажбата на Русия от Елциново време. Направи подсечка на олигарсите и почна да си оправя армията.Как няма да им е черен на запдните кървопийци и как няма да е подкрепян от собствения си народ!
338
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
402 Кой е този цял свят , би ли цитирал подробности
337
7
 
27
 
! Отговори
ВЕЛИК Е! преди 10 години
Целия свят го признава. Даже и американците
336
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще изхвърчи и той някой хубав ден и човечеството ще си отдъхне. Само болните бетонни глави на *** ще скърбят и се вайкат.
335
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
396 и полсе кво , 10 години купонна система като след Девети , колективизация , дефицит на всичко , желязна завеса / Солун през крив макарон / , лагери , скпани кюфтета в станцията в Приморско , може до устрре да се изрежда.
334
4
 
22
 
! Отговори
архангел преди 10 години
западът повярва в луцифер и забрави своя Бог! ***, лакомията, мързелът, тъпотията- все "придобивки" на глобалната демокрация, всъщност са дарове от сатана! Затова и белите хора се топят като пролетен сняг! Те са болни, защото са се продали на антихриста! Само Русия се върна към истинния наш Бог и затова ще пребъде! А ние, българите....за нас все още не е късно да се осъзнаем! Малко ни трябва! Французи и сие са мъртви. Само сляп няма да види тяхната реална гибел! Сляп и те самите.......
333
13
 
6
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 10 години
Путин е аматьор. Аз оня ден спечелих изборите без нито един глас против и 100% ЗА. Има да ви промива безмозъчните глави още дълги години преди да ме настигне.
332
7
 
25
 
! Отговори
архангел преди 10 години
Стигам до извода, че промените в мозъка на голяма част от белите хора са непоправими! Дори и трапанация няма да помогне. Но- както се вижда, сатана е непреклонен и събира всичките си бойци за армагедон! Всички *** от САЩ, Канада и западна европа са застанали под знамето на велзевул! Православна Русия е сама, но не се знае кога и откъде ще я подкрепят всичките ангели, начело с Архангел Михаила! Доброто ще победи, защото Бог е с тези, които вярват в Него! Сатана и приближените му ще горят вовеки!
331
12
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 389 преди 10 години
...кво правиш в Европа , бягай в Азия варварино...Не мога, скъпо ще ми излезе! Предпочитам Путин със солдатите да дойде да ме отърве от хамериканските банкери и еврогейовете. По-евтино, знайш. После бърз Народен съд, национализация и конфискация на краденото и ..Ех, живот, здравей, здравей!
330
3
 
24
 
! Отговори
?????? преди 10 години
КАКВО САМО КАТО МУ ГО МЕРЯТ НА ПУТИН БЕ ? ...ЗАРАДИ УКРАЙНА, СОЧИ....НЕ ЗНАМ СИ КАКВО....ЗАЩО НЕ НАПИШАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ЧЕ РУСНАЦИТЕ НИКОГА НЕ СА ЖИВЯЛИ ТОЛКОВА БОГАТО КАКТО СЕГА .НИКОГА НЕ ИМАЛО ТОЛКОВА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА НА СЛОВОТО В РУСИЯ КАКТО СЕГА -ВЪПРЕКИ ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ И НАШИТЕ ПАПАГАЛИ КОИТО СА ЗАГРИЖЕНИ ГЛАВНО ЗА ПРАВАТА НА ТАКИВА КАТО ХОДОРКОВСКИ И ТЕМ ПОДОБНИ....
329
2
 
24
 
! Отговори
MSC преди 10 години
До Анонимния естонецЗначи казвате Сър ,че Естония е по погата държава от Най богатата държава в Света,а именно Русия? Русия е най богатата държава в света.Тук не става въпрос за хартийки а за ресурси!Между другото да сте чували да се водят войни за заводите на МЕРЦЕДЕС например?Войните се водят САМО И САМО ЗА РЕСУРСИ!Именно за това няма по големи престъпници от Англосаксонците!Има достатъчно данни за деянията им в последните най малко 300 години!
328
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пишман-икономистите още пищят...Днес "ЕС ни затрупва с милиарди!", на другия ден "Пари за добавки към пенсиите няма!".Плачат за нов Народен съд, синковците. Е, САЩ и Еврогейският съюз ще ги спасят...Колкото Хитлер спаси монархо-фашисткия елит на 9 септември 1944 г."Елита", натресъл ни три национални катастрофи, пет загубени войни, стотици хиляди убити, инвалиди, вдовици, сираци, унищожена София(все пак да не забравяме, София си бе селски град с паянтови сгради-дори Двореца на НЦВ, старият конак
327
0
 
6
 
! Отговори
e преди 10 години
Ами за спътниковия шпионаж,за който въобще не се споменава и на който спътников Терор съм подложен повече от 5г.Някои има ли представа какви са възможносттите на спътниковите системи ? Даже се спусна медийнната дезинформация "Едуард Сноудън:" за да се ЗАМАСКИРА този СПЪТНИКОВ-HD-дори и през железобетон и HI-Fi качество на звука.Ами за Високоволтовите спътникови разряди "пуканките"(Кикита) ?
326
1
 
14
 
! Отговори
Естония ли? преди 10 години
Премиерът на Естония Андрус Ансип обяви, че ще подаде оставка пред президента Томас Хендрик Илвес на 4 март, предаде ИТАР-ТАСС.Естония бе добре, като митница на Русия. Както Хонг Конг навремемето. Естония се оказа тогава на трето място в света по износ на цветни метали, при положение , че не произвежда и грам такива. Но кранчето секна и днес имаме оставка на правителството на багоденстваща Естония.
325
19
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Тук пишат не толкова съветофили, ами путинофили. На бас, че Боко ако го хване, ше го скърши за минута с карате
324
0
 
16
 
! Отговори
Не вервам! преди 10 години
Окончателно: Калифорния фалира Губернаторът на най-големия американски щат Арнолд Шварценегер обяви извънредно положение заради 24.3 млрд. долара дефицит в бюджетаАвтор: ЛОС АНДЖЕЛИС
323
0
 
18
 
! Отговори
Новина преди 10 години
ЕВРОСЪЮЗА ЗАПЛАШВА САЩ ЧЕ МОЖЕ ДА БЛОКИРА СВОБОДНИТЕ ТЪРГОВСКИ ОТНОШЕНИЯ АКО СЕКРЕТНИТЕ ИМ СЛУЖБИ НЕ ПРЕКРАТЯТ МАСОВОТО ДИГИТАЛНО ШПИОНИРАНЕ. ВНЕСЕНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ Е ПОДКРЕПЕНА ОТ БЛИЗО 90% ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТА. Новини които в нашите пристрастни медии няма как да видим.
322
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Процента на *** западни *** в Русия явно е долу горе колкото и тук - 1/4 от населението.
321
0
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
На Калифорния икономиката може да е много сериозна само ако там са разположени машините на монетния двор :)))САЩ са световен износител на долари! Друго не изнасят отдавна.Но това само по себе си е невероятно постижение. Кой друг в света може да печата безконтролно пари? :))))) .. да дължи трилиони в същата валута която печата? :)) Да е най-големия длъжник в света но да определя на всички останали как да живеят? :)Не е истина в какъв свят живеем! :)
320
0
 
10
 
! Отговори
e преди 10 години
до PAPAGAL381 с неговите 'Икономически раса,ждения".Америка,какъвто и БВП да има,столетия напред не може да си изплатити ДЪЛГОВЕТЕ поради Милитаристичните си вполитики.Русия кому дължи,и какъв РЕСУРС ИМА,знаеш ли ? Ами,че и сега спечели МЕЖДУНАРОДНОТО ДОВЕРИЕ,понеже го заслужава,ти кво щче кажеш ?