Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи

Руснаците одобряват решенията му от последните дни и седмици
Обновена: 13 мар 2014 14:07 | 13 мар 2014 11:45, Елка Василева
505
Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

На фона на събитията в Украйна и Олимпиадата в Сочи рейтингът на руския президент Владимир Путин скочи до 71,6%, което е максимумът за последните три години. Това съобщи Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитиран от РИА Новости.

„През последните няколко години руснаците като цяло изразяват одобрение към работата на президента на ниво над 60%. Предишният максимален показател (68,8%) е от май 2012 г. - веднага след встъпването на Путин в длъжност като държавен глава“, съобщиха социолозите.

Още по темата
От средата на февруари досега рейтингът на Путин е скочил с 9,7%.

Малко по-рано и Фондът за обществено мнение съобщи за ръст на популярността на руския президент. На въпрос „За кого бихте гласували, ако президентските избори са следващата неделя?“ Путин е бил посочен от 53% от анкетираните.

Политологът Александър Конков отбеляза, че и двата рейтинга – и на ВЦИОМ, и на ФОМ, „свидетелстват, че популярността на президента Путин нараства през последните дни и седмици и достигна максимума си най-малкото от предишните президентски избори преди 2 години“. Той припомни, че през 2012 г. на изборите Путин спечели 63,6% от гласовете.

Според политолога изследванията сочат, че мнозинството от руснаците одобряват дейността на президента, одобряват неговите решения от последните седмици и месеци, одобряват курса на страната, който в момента до голяма степен се отъждествява с поведението на международната арена. Това са и Олимпийските игри в Сочи, на които Русия победи, и успехите на руските спортисти на Параолимпийските игри и естествено, събитията в Украйна, които се възприемат много емоционално в Русия, посочи Конков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
1
 
5
 
! Отговори
Историк преди 10 години
kp.ru/daily/26169/3056551/образуването на Украйна- цветна карта
358
12
 
7
 
! Отговори
Гьобелс от онзи свят преди 10 години
Ехх спомени спомени! 36та така беше фръкнал и рейтинга на фюрера и целокупния германски народ се кръстеше в него и в кампанията му да опази и присъедини немските земи. Каква я мислеше па каква стана? А?
357
2
 
16
 
! Отговори
UK преди 10 години
господа, успокойте топката - не Путин номинира терориста Ясера Арафат Нобелова награда за мир!
356
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Путин на прав път си!!!Айде вижте защо Ходорковски беше 13 години в затвора.Ама си намерете свестни източници и тогава плюйте по Путин!Америка ....Америка е крайно време да чуе гласовте на умните си хора.А нашата журналистика да спре със слугинажа!!!!!!!!!!!!!!!
355
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУТИН СИ ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!! А ВИЕ *** КОГО ЗАЩИТАВАТЕ!ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ВОЙНА СЕ ВОДИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА РАЗПАДА НА ЮГОСЛАВИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! ТОВА НАПРАВИХА АМЕРИКАНЦИТЕ С УКРАЙНА!А СМОТАНИЯТ ЕС БЕШЕ НАГЛО НАПСУВАН ОТ ВИСШЕСТОЯЩА АМЕРИКАНКА.МИСЛЕТЕ!!!РУСИЯ СИ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ!!!!КАКВА РАБОТА ИМАХА НА ВРЕМЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ В ЮГОСЛАВИЯ,ВИЕТНАМ,ЛИБИЯ,ЕГИПЕТ И Т.Н.АЙ СЕКТИР АГРЕСИВНАТА АМЕРИКА!!!!ГЕЙОВЕ,***,ИЗВРАТЕНЯЦИ И ВСИЧКИ ДО ЕДИН АЛЧНИ!!!
354
0
 
36
 
! Отговори
до №423 преди 10 години
Само ненормален човек може да издава характеристики на цял един народ. Русия и хората и са много над това, което си представяш ти с твоя ограничен мироглед.
353
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами разбира се, Путин прави това, което всеки истински лидер трябва да прави - да защитава интересите на страната си, дори да не е прав (а в случая Е). Кофти, че *** никога няма да има такива лидери, а и никога не е имал :)
352
43
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднага след рейтинга ще му хвръкне и главата.
351
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Анонимен 389Ти гледай не Путин да те оттърве,а ние да не оттървем България от теб и другите мръсни продажни *** *** лакеи
350
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До архангелСпри с тая дрога бе момче.Твоя Путин не само изправи целия свят срещу себе си с маниите и простотиите си,но ще го свали скоро собствения му народ,защото и там живеят много нормални интелигентни хора.Тогава какво ще стане с вас платената *** *** незнам
349
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Без име.Кой го номинира за Нобелова награда ?Магаданския институт ли?
348
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО :Давай Путин, с теб сме, въпреки глупостите на левите китки. Напротиж точно левите китки като теб и Съсела сте с Путин,който също е доказано п*дал но латентен
347
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Путин, с теб сме, въпреки глупостите на левите китки в България, че нямало да признаем референдума за Крим!
346
3
 
18
 
! Отговори
До разбирачите: преди 10 години
Съседна статия:"Шанхайската борса пуска деноминирани в юани петролни контракти"Ко ще му се случи на долара в идните месеци тогава?
345
8
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
Това с рейтинга на Путин бледнее пред рейтинга на КИМ ЧЕН УН!
344
12
 
6
 
! Отговори
без вАзелин преди 10 години
Блокирани са сметките на банката на янукович укрбизнесбанк в швейцария и холандия. Арестуван е в австрия 4 по богатство укр олигарх Фирташ. Ще бъдат запорирани активите и сметките на 20 приближени на путин.
343
2
 
23
 
! Отговори
До 411 преди 10 години
Отговорът е заложен във въпросът Ви! Ако сте запознат с географията на Европа!Освен това не мога да разбера хората като вас, които застават на страната на не европейска страна!?! Икономическия сблъсък за който учим от 30 години /поне в западна Европа / е м/у Европа, Америка и двете и Азия! Тези действия на САЩ, още с Югославия в началото на 90-те, сме ги коментирали в часовете по геополитика , като началото на войната на САЩ с/у бъдещия ЕС! Света без САЩ могат, но те без него Не!
342
3
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 години
До Не вервам!Ами естествено..те,защо палят навсякъде с войни и революции...защото са почти потънали...да продават оръжие и " демократизират" ценностите на всяка държава..но една змия,когато умира,най- много хапе
341
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, хубаво си превела с гогле статията от Правда.ру, ама защо не сипосочила източника?
340
39
 
10
 
! Отговори
Валериан преди 10 години
РОБИ, цункате ли го на Путин? Жал ми е за вас! Няма по-продажна *** от русофилите!