Двама украински военни отвлечени от "терористи"

Киев: На проруските отряди е заповядано да стрелят на месо
Обновена: 16 апр 2014 13:36 | 16 апр 2014 13:36, Елка Василева
81
Двама украински военни отвлечени от "терористи"
Снимка: Reuters

Двама украински военнослужещи, единият офицер, са взети за заложници от въоръжени терористи в източната Луганска област, съобщиха Франс прес и агенция УНИАН.

Още по темата

Според министерството на отбраната в Киев военните спрели край пътя, за да отстранят повреда в колата си, но били отвлечени от екстремисти, които ги откарали в неизвестна посока.

Съвместно с други силови ведомства, ангажирани в антитерористичната операция в Източна Украйна, министерството взема мерки за освобождаване на двамата заложници.

Днес украинското онлайн издание "ОстроВ" уточни, че според негови източници от армията на Украйна сепаратисти са пленили в района на източния град Славянск офицер от разузнаването и неговия шофьор - войник, посочва УНИАН.

Преди часове "пребитият" офицер бил докаран край поделение в Донецка област. "Терористите" поискали от командира да измести батальона другаде и да положи клетва "пред народа на Донбас", като заплашили в противен случай да убият заложниците. Военните отказали и похитителите си заминали.

Съдбата на заложниците остава неизвестна, добавя украинската агенция.

На проруските въоръжени отряди в Източна Украйна е заповядано "да стрелят на месо" по украинските военни, заяви днес Украинската служба за сигурност (УСС), цитирана от АФП.

"Подслушани разговори между руските саботьори сочат, че саботажът в Източна Украйна се върши под ръководството на руски офицери от военното разузнаване, които дават цинични заповеди "да се стреля на месо" по украинските военни", твърди в комюнике пресотделът на УСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Украйнаофицерлуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
39
 
! Отговори
zeus преди 10 години
А, почнахте да слагате кавички на "терорист", след 2-3 дена като усетите на къде духа вятъра може да почнете и федералисти да ги пишете;)
1
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко е приятно да четеш новини дето съобщават как западните демокрации им горчи от собственото лекарство!