Двама украински военни отвлечени от "терористи"

Киев: На проруските отряди е заповядано да стрелят на месо
Обновена: 16 апр 2014 13:36 | 16 апр 2014 13:36, Елка Василева
81
Двама украински военни отвлечени от "терористи"
Снимка: Reuters

Двама украински военнослужещи, единият офицер, са взети за заложници от въоръжени терористи в източната Луганска област, съобщиха Франс прес и агенция УНИАН.

Още по темата

Според министерството на отбраната в Киев военните спрели край пътя, за да отстранят повреда в колата си, но били отвлечени от екстремисти, които ги откарали в неизвестна посока.

Съвместно с други силови ведомства, ангажирани в антитерористичната операция в Източна Украйна, министерството взема мерки за освобождаване на двамата заложници.

Днес украинското онлайн издание "ОстроВ" уточни, че според негови източници от армията на Украйна сепаратисти са пленили в района на източния град Славянск офицер от разузнаването и неговия шофьор - войник, посочва УНИАН.

Преди часове "пребитият" офицер бил докаран край поделение в Донецка област. "Терористите" поискали от командира да измести батальона другаде и да положи клетва "пред народа на Донбас", като заплашили в противен случай да убият заложниците. Военните отказали и похитителите си заминали.

Съдбата на заложниците остава неизвестна, добавя украинската агенция.

На проруските въоръжени отряди в Източна Украйна е заповядано "да стрелят на месо" по украинските военни, заяви днес Украинската служба за сигурност (УСС), цитирана от АФП.

"Подслушани разговори между руските саботьори сочат, че саботажът в Източна Украйна се върши под ръководството на руски офицери от военното разузнаване, които дават цинични заповеди "да се стреля на месо" по украинските военни", твърди в комюнике пресотделът на УСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: украйнаофицерЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До НекъвХорорНекъвХел Е как ще го внедрят? Та те колкото и добре да знаят руски,то акцента им ще ги издаде. Все едно да дойде някакъв американец и аз да не се усетя,че е такъв по говора.
41
3
 
13
 
! Отговори
ФокБГговеждиЖурнали преди 10 години
БГговежда журналистика - получава сводките си от еврогейската Манипулативна Служба, която никак, НИКАК, НЕ ОТРАЗЯВА СЪБИТИЯТА, а чисто и просто си пише предварително написаните за подобни случаи ВЕСТИ.Киевският РЕЖИМ, който установиха майдановските МИХБЮЗИ-*** и опълчението от ГЛУПАВИ ФАШИСТИ имат за цел да се докопат до БОГАТСТВАТА НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ от Донбас...Докато в същото бреме, В УНГАРИЯ СВАЛИЯХА И ХВЪРЛИХА НА БУНИЩЕТО на своя парламент, преебавайки символа на Европа.
40
6
 
29
 
! Отговори
с любезното съдейств преди 10 години
Надпис на украински танк: Драги украинци, драги сънародници, вие ще бъдете убити с любезното съдействие на Европейския Съвет, на Нато, на Цру и на Държавния департамент на Сащ!
39
4
 
22
 
! Отговори
деца, баби и дядовци преди 10 години
Кои са сепаратистите, терористите и чуждите агресори в Югоизточна Украйна, срещу които Турчинов и неговия спонсор Цру, организират клане? Това са мирни местни жители жени, мъже и техните деца, баби и дядовци!
38
0
 
3
 
! Отговори
Lulyakov преди 10 години
bg orajie na bg orajeini fabriki li pushi tam, dnes.bg, plod na bg proizvodstveni rasteji za 9 mesetsa? bsp+dps uspokoiha dobre trudovia bg pazar v bg orajeinite zavodi s 340 bg leva mesechni zaplati.
37
2
 
22
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Пита се какъв го дирят наемните убийци от Greystone в Украйна? Един техен отряд се твърди, че е изчезнал безследно. Къде се изпариха - дали не ги очистиха или не ги внедриха някъде за подривна операция?
36
8
 
8
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 10 години
Млък, ***!
35
5
 
12
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Хахаaха счупила им се колата, еми то затова добрата военна техника е руска, а не хамериканска :) Ако бяха с УАЗ-ка можеше и да са си вкъщи вече :)
34
26
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Сега оправданието на *** пред НАТО и ЕС ще бъде, че не са руски, а проруски войничета... - но кой ще му повярва...
33
1
 
3
 
! Отговори
по-здрав за usa преди 10 години
vbox7/play:adba5f41
32
3
 
1
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
komitata.blogspot.цом/2014/03/blog-post_6.html
31
22
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Русофилите подивяха...
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хтея наши братя 70 години смучат кръвчицата на народа по братски
29
5
 
19
 
! Отговори
rerere преди 10 години
Ей смешна долна пропаганда е тая статия тези на Майдана какви бяха те бяха терористи ей *** да го взимаш отзад продажен ***.
28
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахах и това са само демонстрантите, представете си ако влезе руската армия.
27
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ на кремълският тероризъм !
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако броите преминалите на страната на народа войници,сигурно ''отвлечените'' са около 30-40 хиляди
25
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин трябяа да бъде съден от международен съд както милошевич и садам.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хна теб ако са ти "братя" на мен не са
23
3
 
8
 
! Отговори
Пряко от МАйдана преди 10 години
Събират се дарения за бедните украински военни, които са толкова хуманни и безобидни същества, та дават на който мине по едно .упе, ей така, безплатно и сега имат нужда от памперси, пък и нямат джобни да ударят по една водка