"Пламна" и Одеса - обявиха Одеска народна република

Призоваха жителите да блокират транспортните възли
Обновена: 16 апр 2014 14:36 | 16 апр 2014 13:00, Елка Василева
511
"Пламна" и Одеса - обявиха Одеска народна република
Снимка: архив, Reuters

„Антимайданът“ в Одеса обяви Одеска област за „Одеска народна република“ и призова жителите на града да блокират транспортните възли. Това се съобщава на сайта "Антимайдан. Одесса", пише РИА Новости.

Още по темата

„От днешния ден Одеска област се обявява за Одеска народна република, в която цялата власт принадлежи само на народа, който живее на нейна територия“, се казва в изявлението.

„Антимайданът“ призовава също така жителите на града в четвъртък в 16 ч. да блокират транспортните възли и да не пропускат военните и милицията.

От март в източната част на Украйна – в Донецк, Харков и Луганск, се провеждат митинги на привържениците на федерализацията на Украйна. По-късно протести избухнаха в още няколко града на Донецка област.

Властите в Украйна обявиха широкомащабна спецоперация с използване на армията. Най-силно беше противопоставянето между протестиращите и силовиците в два града в северната част на Донецка област: в Славянск в събота и в Краматорск във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА: БЪЛГАРИТЕ СМЕ 90% РУСОФИЛИ И 10% ***
369
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че в България от много време турците си следват техния план и много бавно и неусетно се намърдват на стратегически позициции както в бизнеса, така и в политиката. Въпрос на време е да се вдигнат и поискат това, за което са дошли. За съжаление това не се осъзнава от по-голямата част от българите.
368
19
 
5
 
! Отговори
сирил преди 10 години
До Див аграрДано никога да не се налага Русия да ни осигурява каквото и да е .Явно имаш старанна представа за "технологии" "безвъзмездно""специалисти"и пр."Горубсо " беше голямо предприятие за добив на олово и цинк..(заедно с двата завода)Цялата продукция се изнасяше за СССР без да се има предвид цената на борсата а 'Горубсо" получаваше дотации от държавата всяка година Натрапваше се весията,че е губещо предприятие и съществува благодарение на СССР.
367
18
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
До див аграр.Айде само неми хвали Руските специалисти и икономиката която имахме.Всичко Руско е крадено от запад.След втората световна всичко е крадено от германия.само 1 пример.Москвич се е правел от опел.И понеже икономиката бе добра затова фалира.Всичката ни стока бе ***.Ако небеше СИВ кой щеше да копува Българско?Руснака направи път в космоса една ютия неможе да зглоби.
366
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако от Mediapool ти кажат ДОБЪР ДЕН виж дали не е изгряла ЛУНАТА
365
15
 
8
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Винаги с Германия никога срещу Русия - обаче има некъв див аграр който твърди че техническата и прочее организационна мисъл се пръкнала от великия СССР - какво ще каже дивия селянин за избитата техническа интелигенция след девети която направи проекта на университета операта и язовир Искър - да да язовирът е проектиран и започнат при Цар Борис. Всичките бяха учили по Чехия, Полша и Германия и тук таме Франция. Нямаше един за цяр техничар от СССР аконе се брои нелегалния терорист Цвятко Радойнов
364
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската "Стройтрансгаз", чийто собственик е близък приятел на президента Владимир Путин, е отправила оферта към закупуване на дял от Българския енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха правителствени източници на Mediapool.
363
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй като в БГ има ЦЕНЗУРА търсете алтернативни источници на информация....odessa-antimaydan/... прохамериканската клика у нас на повечето места е блокирала сайта но естествено той е достъпен през TOR мрежата.Дезинформацията в СМИ е пълна.
362
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I KARDJALI , SMOLQN I HASKOVO NA BUNT I ISKAT POMO6T OT ERDOGAN ZA AVTONOMIA . V PAZARDJIK SE VEQT TURSKI ZNAMENA ZA SVOBODEN I NEZAVISIM BULGARISTAN . RAKOVODITELI NA MESTNITE STRUKTURI SA DAN4O MENTATA I PEEVSKI , BISEROV E NOVIA MINISTAR NA FINANSITE , PILI SA KAFE S BOKO TIKVATA I SA RAZGLEJDALI KAK DA PRATQT STANI6EV ZA POSLANIK V ANKARA . BRAVO BORCI ZA SVOBODA I AVTONOMIA . NIE SME S VAS STOLICA NA NOVATA AVTONOMNA OBLAST BURGA
361
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЕ то пък Екатерина е една руска императрица....Германска принцеса.Изобщо руското стадо *** и *** винаги трябва да бъде водено от европейски господар и това им създава огромни комплекси.Те са свикнали да бъдат крепостна тълпа и до сега!
360
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO NA ODESA......................... A KOGA 6TE PLAMNE I SOFIA????????????????????? NE ISKAME V NATO//////////////////////////////
359
3
 
15
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
89 години след кървавия Четвъртък - поклон пред жертвите на БКП16 април е една от най-кървавите дати в българската история.Преди 89 години на днешния ден София е разтърсена от убийствен атентат в църквата Света неделя, който ще остане най-големият в съвременната история до 11 септември 2001.
358
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ РУСИЯ НЕ ЗАВИСИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОТУРНАЦИ ЮДОМАСОНОФИЛИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е С РУСИЯ
357
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както беше казано в едно сатирично предаване от 90-те години:Одеса-древен украински град, основан от Екатерина Велика....
356
19
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До АнонименТурция беше претопила България----------------- Турция никога не е претопявала България и Русия няма никакви заслуги към България. Всичко е пито и платено отдавна.
355
6
 
30
 
! Отговори
Какво стана? преди 10 години
Ами те американците ще трябва да пращат нови наемници защото първата пратка свърши в Славянск. А сега и Одеса, и не се знае още колко, които мразят фашизма и нацизма и които са мноооооого повече от фашистите на Турчинов и Яценюк. Видно американските колежанчета не са били на урока за Русия и затова нещо объркаха..
354
3
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До 777 Пиши си истинското име, не се притеснявай, българите са русофили.
353
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA-ddyrjava afroamerikanci,aziato amarikanci,evroamerikanci i vsq *** 4ove4eska.Pyrvo prestypnici ubiicite i lekite jeni sa oti6li tam za nakazanie .Xora koito nikoi nee iskal v sobstvenite im dyrjavi bokulk svetoven
352
6
 
32
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Алооо, натовците и пишманевропейците, видяхте ли какво направихте! Сами си го натресохте! Хората не са прости, колкото ги мислете и много добре осъзнават по какъв начин бе извършен преврата в Украйна! Много добре видяха с какви средства бе извършен! Според мен още области ще искат да се присъединяват към Русия с оглед грешните ходове от страна на самоназначилото се управление на Украйна! И за това Русия няма никаква вина!
351
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 382А не е ли казал истината Брусилов? Не Русия ли създаде България след 500 години превиване на врат.А ние и тогава се обърнахме и плюехме срещу тия, които ни възкресиха. Защото Турция беше претопила България. Ха сега, вземи калема и почни да пишеш, колко турски думи и сега, след 150 години свобода си употребил дори само днес. И виж, колко градове, села, реки,планини, върхове, площади (Баня баши !!!), местности, езера и т.н. носят все още турски имена.Тогава ще разбереш, кой на кого, какво дължи. Няма по-гнусно чувство от неблагодарността.