"Пламна" и Одеса - обявиха Одеска народна република

Призоваха жителите да блокират транспортните възли
Обновена: 16 апр 2014 14:36 | 16 апр 2014 13:00, Елка Василева
511
"Пламна" и Одеса - обявиха Одеска народна република
Снимка: архив, Reuters

„Антимайданът“ в Одеса обяви Одеска област за „Одеска народна република“ и призова жителите на града да блокират транспортните възли. Това се съобщава на сайта "Антимайдан. Одесса", пише РИА Новости.

Още по темата

„От днешния ден Одеска област се обявява за Одеска народна република, в която цялата власт принадлежи само на народа, който живее на нейна територия“, се казва в изявлението.

„Антимайданът“ призовава също така жителите на града в четвъртък в 16 ч. да блокират транспортните възли и да не пропускат военните и милицията.

От март в източната част на Украйна – в Донецк, Харков и Луганск, се провеждат митинги на привържениците на федерализацията на Украйна. По-късно протести избухнаха в още няколко града на Донецка област.

Властите в Украйна обявиха широкомащабна спецоперация с използване на армията. Най-силно беше противопоставянето между протестиращите и силовиците в два града в северната част на Донецка област: в Славянск в събота и в Краматорск във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA-dyrjava v koqto negrite i svetnokojite nqmaxa prava do 1980godina po4ti ne moje da mi govori za prava svobodi i demokracii.
349
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Svoboda i nezavisimost za Texas Niu mexico i kaliforniq.Alqska referendum i kym Rusiq.Avtonomiq za kitaiskite, italianskite,latino i negro kvartali .Prava i svobodi za negrite i indiancite.Ezik i u4ili6ta za vsi4ki etnosi v USA.Da se napravi DPS v USA i da se bori za svobodite na malcinstvata za televiziq na mai4in ezik.Vestnici i u4ili6ta.Togava v USA 6te ima demoktaciq.
348
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 388А какво правеше Янки Джон в Афганистан? А в Иран? Сирия? А сега в Украйна Черна вода и Сиви камъни. Нещо по въпроса? Ти да не мислиш, че Иван ще остави да се разхождат по земята му. Не си познал. Но от все сърце желая да отидеш за седмица поне в Чечня, заедно с жена си и децата. Кеф.И когато плетеш стихове, влагай поне малко истина. Защото Грузия нападна руска автономия, в Балтийските републики изобщо не е имало военни действия, напротив балтийците се репчеха, ама сега приплакат, че видяха западна обич.
347
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Te ti edin zombiran cionist toi ne misli taka taka e programiran zaedno s drugite tuk.
346
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До скоро смятах че по-глупави от българите (по точно нашите управници) НЯМА, но света ме изненада ИМА и ПО-ГЛУПАВИ от нас това са украинците (по точно техните управници).Да докараш държавата си дотам че разпадането и да е единствен изход , при условие че знаят 9 от регионите са руски , някалко румънски, унгарски, немски ....О СВЕЩЕННА ТЪПОТА.
345
0
 
21
 
! Отговори
Хоу преди 10 години
Защо в градовете където в кварталите преобладават руски емигранти, им викат малката Одеса А? И после някой ако ми каже че това е нещо ненормално, как да не му се исмее човек.
344
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 10 години
Анонимен Вие сте гений -такива стихове такива...дори да сменя РусияСССР със САЩ Америка пак се получава ,но по съвременно . Моля Ви ,моля Ви позволете ми да Ви докосна от вътре с детепроизводителя ми.
343
0
 
10
 
! Отговори
Мамун преди 10 години
Става все по- интересно.Така е то - и тъй като сащианците се занимават от 60 години с обезкостяване на държави /като цяла Латинска Америка например/ вече все по- трудно някой се хваща на глупостите им за демокрация.
342
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 384А, такива като теб, няма нужда да бъдат плашени- както е тръгнало скоро ще си реален пострадавщ. А териториите що не ни ги дадоха великите сили, бе, нали заедно решаваха. Забравил ли си Ялта, а преди това 1920 година англичаните и французите, които изобщо не даваха на Балканите да има държава България. А, продажници кьорави? Много ***, бе, много. А за *** ти си специалист, така усърдно лижеш сега *** на сегашните ви големи братя, че чак ти cе е обелил езика.
341
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не е пламнало, в Одеса путинистите ще ядат бой. В източните краища живеят повече руснаци, затова украинците ги е страх да излязат.
340
12
 
2
 
! Отговори
Ников преди 10 години
Стига сте обсъждали Америка, ЕС и Русия... Няма никакво значение кои държави са замесени. Въпроса по скоро е че една държава отнема територии от друга държава, чрез референдум проведен само в тези територии, и то в момент в който те са под обсада. Това е нещо което е недопустимо в 21-ви век. Я си представете че се проведе референдум за присъединяване към Турция само в Родопите? Как не разбирате че това е същата ситуация и хората се опитват да защитят целостта на държавата си а вие ги плюете...
339
15
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
искаш руската политика да ни мисли доброто, когато ние българите не сме лоялни към никого-----------------Ти нормален ли си, бе?Откъде накъде ще съм лоялен към руснаците?Нищо не им искам.
338
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да обявяваме БългароПутинска народная республика
337
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До банкеръбанкере, като ти гледам грамотността по руския, си обяснявам, зао банките ни освен да крадат и лъжат, малко нещо друго могат, и то само някои. Такива сте вие от Wall street, нали си банкерче, ха-ха, насън, ха-ха, нещастници, пълно е с вас, недоправени чучела.
336
2
 
11
 
! Отговори
111 преди 10 години
До 383Ами, я погледни както винаги е било, ако сега стане война и руската армия дойде тук при приятели ли ще дойде или при врагове.Май при врагове поне формално. И после искаш руската политика да ни мисли доброто, когато ние българите не сме лоялни към никого и страдаме от държавническа импотентност, заради която пак седнахме за пореден път на скамейката на губещите, като си мислехме, че ще потекат реки от злато при нас.
335
1
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До случаен 371Момче, не се чуди - по публикацията работи *** Василева. А щом снимката е от Reuters, ово jе стандарт! Няма значение - море, кораби...До 372Подбирай си думите, ***!Какво ще стане накрая?Без да влезе регулярна руска армия, украинските войски ще преминат на страната на Русия.От Киев кой избягял, спасил кожата, когото от сегашните управници хванат - ще му я съхранят чрез сушене.Ще остане Украинска федерация - свободна, демократична, с помощи и преференции от РФ!Долой фашизм!
334
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миролюбивият Иванобстрелваше Афганистани в градове, и във селане мир донесе, а беда.Деца, вдовици във Чечняруснакът иска ли войнапопитай и ще чуеш самруснак как миротворства там.Грузинец винаги щастливпрез сълзи днес ще премълчи,че от съсед миролюбивсега земята му гориРуснакът иска ли война? от Литва питай до Китайсъсед дали един понеще отговори твърдо: Не!About these ads
333
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Унгарците попитай каквойникът руски в руски танкиз Будапеща мирно газиот тях мира за да опази.Ще ти отвърне побелялфинландец доста остарялкак мирно руската войскатам зиме драпа през снега.И братът белорусин даженамерил би какво да каже,че на изгаряща ценадари им братството Москвакогато с ордата си злаСуворов палеше села.Попитай техните поля кръв непокорна ги поля.Попитай ти Украйна братсказащо от любовта славянскаи от прегръдката на братазащита търси днес при НАТО.Миролюбивият Иванобстрелваше Афганистани в градове, и във селане мир дон
332
13
 
3
 
! Отговори
PU-TIN преди 10 години
Руснакът иска ли войнаРуснакът иска ли война?не питай тази тишина,в която братските могиливойниците са приютили.Ти за това попитай тези,които в цинкови ковчезитук от земи съседски влачатстариците да ги оплачат.Попитай храбрите момчета,които днес из Кремъл шетат,с пагона си го украсявати сопа мирна там развяват.Литовец питай и поляк за тях кошмарът е руснак,попитай пролетта във Прагакак мир със сила се налага.Унгарците попитай каквойникът руски в руски танкиз Будапеща мирно газиот тях мира за да опази.Ще ти отвърне побелялфинландец до
331
15
 
5
 
! Отговори
омг преди 10 години
За да си фен на бсп, атака и *** трябва да си безмозъчен. и точно защото в България е пълно с такива, затова и държавата ни е ***. но каква да е като след 44 г. е изтрепано и завряно в миша дупка всичко читаво и оттогава насам управляват крадливите ***.