Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!

Москва смята за недопустими заплахите за нови американски санкции
Обновена: 18 апр 2014 22:53 | 18 апр 2014 22:53,
648
Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!
Снимка: БТА

Русия отказва да бъде държана за единствена отговорна за спазването на Женевското споразумение за Украйна, както се опитват западняците, и смята за недопустими заплахите за нови американски санкции. Това заяви по телевизия "Россия 1" говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Той освен това за пръв път потвърди, че близо до украинската граница има руски войски "заради ситуацията" в тази страна. "Западните ни колеги се опитват да прехвърлят отговорността върху нас. Трябва обаче да се подчертае, че това е колективна отговорност", заяви Песков, имайки предвид сключеното вчера споразумение в Женева за успокояване на кризата в Украйна, подписано от ръководителите на дипломацията на САЩ, Русия, Украйна и ЕС.

Още по темата
По-рано днес проруските сепаратисти в Източна Украйна отказаха да спазват това споразумение, в което се предвижда разоръжаване на всички незаконно въоръжени групировки и напускане на окупираните административни сгради. Те продължават да настояват за оставка на проевропейските власти в Киев.

Още вчера САЩ изразиха съмнение дали мерките в споразумението ще бъдат приложени и заплашиха Русия с нови санкции ако това не стане.

"Да се заявява, както бе направено на най-високо ниво във Вашингтон, че ще се разгледа как Русия изпълнява ангажиментите си не може да благоприятства атмосферата на диалог. Не може с Русия да се държат като с провинила се ученичка, пред която размахват някаква хартия, където се отбелязва с кръстчета дали си е направила домашните. Това е невъзможно", заяви говорителят на Путин.

Той за пръв път потвърди, че Русия е разположила войски, до 40 000 войници според Запада, близо до границата с Украйна заради кризата в тази страна.

"Имаме войски в различни области, има войски и близо до украинската граница. Някои са базирани там, други бяха изпратени в подкрепление заради ситуацията в Украйна. Русия все пак е напълно суверенна държава и е свободна да разполага войски без никакви ограничения във всяка точка от територията си", каза Песков.

"Да се твърди, че тези войски имат нещо общо със събитията в Украйна, че оказват някакво влияние, е абсолютно невярно", отбеляза той.

В Кремъл разчитат, че ситуацията в Украйна няма да стигне до етап, в който ще се наложи международната общност да прибегне до използване на въоръжени сили, заяви Песков в отговор на въпрос при какви условия Русия е готова на военни действия.

"Дори не ми се иска да отговарям или да правя прогнози за такъв изход. Ако, не дай Боже, ситуацията се развие по най-лошия сценарий, ако властите в Киев, които се представят като власти, се окажат неспособни да вземат мерки за решаване на кризата, която се развива в източната част на страната, ако партньорите им на Запад се окажат неспособни да им окажат необходимия натиск, тогава цялата международна общност ще се замисли за уреждане на тази криза. И тогава няма да остане място за лицемерие. С лицемерие криза не се решава", заяви говорителят на руския президент.

Песков отбеляза, че решението за присъединяване на Крим към Русия е било взето лично от Владимир Путин. "Решението бе взето лично от него. И именно резултатите от референдума (в Крим за присъединяване към Русия) дадоха възможност на Путин да направи този отговорен и подкрепян от цялото население избор", каза Песков.

В Кремъл смятат, че развитието на Русия в последните години я е направило привлекателна за други страни, които заявяват готовност за интеграция, каза Песков в отговор на въпрос за призивите в Приднестровието за присъединяване към Русия.

"В съвременния свят на определен етап някои страни стават привлекателни за други. Русия става привлекателна и започва да работи принципът за самоопределение на народите. Към всеки конкретен случай трябва да се отнасяме внимателно", отбеляза Песков.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
467
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идиотско е да си *** и промит мозък!Православна Русия е много по-близка до България като култура,традиций,славянски народи сме,от колккото тия прости като вас американци,от които нямаме никаква полза,освен че се навъдиха гейчета и наркомани като вас друго запада не е направил за нас!
466
4
 
23
 
! Отговори
баи Ганю преди 10 години
Които е опитвал да се *** с тази страна нещо добро не е видя?!Исторически примери колкото щеш?Когато тя реши да прави доброправиго.Когато се бъзикат с нея става лошо.Това да се има в предвид от храчещите по нея и наивече от нашите управляващи марионетки които бърборят без да мислят.Запъдът се подигра и жестоко излъга в обещанията си при закриване на Вар.договор и доброволна ликвидация на комунизма.Обидата към Русия и неспазване на договорките принудиха Русия да каже че повече така не може!
465
30
 
9
 
! Отговори
жалки сте преди 10 години
Да си русофил е идиотско. За да се изпълни доктрината за Третия Рим, която прокарват в момента руските управници, българският народ трябва да бъде затрит в определен момент, понеже се явява основна пречка. "Братята славяни" се гласят да ни изтрият изцяло от световната история. Но това русофилите ще го разберат късно.
464
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Сда, вярвам си напълноАми ти вярваш ли си наркоманче утаено, ще ми ходите с Волен Сидеров 50 човека за по 20 лева? Това ли ви е гръбнака ? Ще копате камъни ако оцелеете...Такива *** като вас много лаят по интернета и по стадионите ама ще страдате ако създавате по-големи проблеми..
463
4
 
11
 
! Отговори
До С преди 10 години
Ама ти верваш ли си наистина,соросоидно влечуго такова.Ами да направим референдум,а.
462
23
 
9
 
! Отговори
АНАЛИН преди 10 години
ТУК Е ПЪЛНО С ПРОРУСКИ ***.. И КАТО ИЗЛЕЗНЕТЕ ОТ ЕВРОПА КЪДЕ ЩЕ ВЛЕЗНЕТЕ БЕ.. Е ЕВРОАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ С КАЗАХТСТАН И ТУРКМЕНИСТАН ЛИ БЕ ?
461
17
 
4
 
! Отговори
С преди 10 години
До ззззззззззТова не ти е Крим да говориш за подобни референдуми. Българите няма да допуснат руснаците да ги поробват отново и такива предатели като вас няма да си намерят място и никой няма да ви спаси, бъди сигурен...
460
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям кеф е да гледа човек сритани американски ***.
459
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ззззззззззОтивай в русия сам тук е България! г*з
458
9
 
43
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Западът притиска Русия 25 години.Президента Путин каза-баста.Махалото на историята тръгва в друга посока. Може да не ви харесва, но е факт. И както се пееше в една песен на великия Висоцки:-От границы мы Землю вертели назад - Было дело, сначала. Но обратно ее закрутил наш комбат, Оттолкнувшись ногой от Урала.Руснаците строили империя,могат-строят.А ние за съжаление сме кучето дето лае кервана.
457
52
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия за пореден път стана за смях пред света
456
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До qwerТоку-що описа точно САЩ!
455
8
 
38
 
! Отговори
ззззз преди 10 години
До Анонименооо украинците тепърва ще ядат *** защото докато Русия обича да си строи империя и да гледа навсякъде да е добре то прогнилия и страхлив запад иска да има колонии и пазари. Русия да си вземе източните части пък да се оправят мелезите в киев.
454
4
 
38
 
! Отговори
зззззззззз преди 10 години
Гол ще и го дъвчат на Русия както се видя запада няма орехчета да направи каквото и да е. Скоро и тук референдум и да ставаме руска автономна република защото тукашните власти, олигарси, депутати съдии медии и тнт са нелегални просто не са представителни и не представляват волята на народа а някаква си там собствена и *** на евро-американски подметки. Като оня *** роската плевнелиев с ордена сигурен съм че ако расмусен се беше разкопчал оня загубеняк щеше да му го лапне.
453
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна до вчера плащаше по 240 долара газта,но след което заеха тази антируска политика първоначално и поеха по "западния път"е нормално вече да няма отстъпки!Не може да забраняваш руския език в Украйна и да чакаш отстъпки!
452
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 529: Загубения е винаги от губещата страна !
451
7
 
40
 
! Отговори
koko преди 10 години
Много ми е хубаво да гледам как западните ку*ки реват, реват, а руснаците да им казват, че им е през х*я за тях :)
450
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България докато има такива дупедавци и продажни политици ще плащаме скъпа газ защото опъват огромни комисионни!Пък и с тази анти руска политика,която провежда България е напълно нормално да плащаме скъпа газ,не може непрекъснато да се кланяме на САЩ и да чакаме отстъпки!
449
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A SEGA NEKOI IKONOMIS OT KOMENTIRA6TITE DA IM OBQSNI NA TAPITE KOMUNISTI4ESKI GLAVI KATO KAK 4REZ GAZTA SE IZNASQ I KOMUNISTI4ESKA IDEA , DEMEK ZARAZA . NE MOJE6 DA PRODAVA6 NA ZAPAD GAZ ZA 300 evro A NA UKRAINA I BALGARIA ZA PO 600 EVRO . ZAEDNO S CENATA NA GAZTA TI PRODAVA6 I NOSTALGIATA PO KOMUNISTI4ESKIA STROI V KOETO VSI4KO E BILO BEZPLATNO . NA KOETO SE OBOSNOVAVA KOMUNISTI4ESKATA IDEA . A KOI PLA6TA SMETKATA DRUGARI . BEZPLATEN OBED NEMA
448
6
 
45
 
! Отговори
рус преди 10 години
Сега е времето Русия да поиска американците да изтеглят войските си от всички точки по света където са се набъркали, в замяна на своите искания към Москва, и да видим наглярите от хамерика и европедалите какво ще отговорят.