Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!

Москва смята за недопустими заплахите за нови американски санкции
Обновена: 18 апр 2014 22:53 | 18 апр 2014 22:53,
648
Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!
Снимка: БТА

Русия отказва да бъде държана за единствена отговорна за спазването на Женевското споразумение за Украйна, както се опитват западняците, и смята за недопустими заплахите за нови американски санкции. Това заяви по телевизия "Россия 1" говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Той освен това за пръв път потвърди, че близо до украинската граница има руски войски "заради ситуацията" в тази страна. "Западните ни колеги се опитват да прехвърлят отговорността върху нас. Трябва обаче да се подчертае, че това е колективна отговорност", заяви Песков, имайки предвид сключеното вчера споразумение в Женева за успокояване на кризата в Украйна, подписано от ръководителите на дипломацията на САЩ, Русия, Украйна и ЕС.

Още по темата
По-рано днес проруските сепаратисти в Източна Украйна отказаха да спазват това споразумение, в което се предвижда разоръжаване на всички незаконно въоръжени групировки и напускане на окупираните административни сгради. Те продължават да настояват за оставка на проевропейските власти в Киев.

Още вчера САЩ изразиха съмнение дали мерките в споразумението ще бъдат приложени и заплашиха Русия с нови санкции ако това не стане.

"Да се заявява, както бе направено на най-високо ниво във Вашингтон, че ще се разгледа как Русия изпълнява ангажиментите си не може да благоприятства атмосферата на диалог. Не може с Русия да се държат като с провинила се ученичка, пред която размахват някаква хартия, където се отбелязва с кръстчета дали си е направила домашните. Това е невъзможно", заяви говорителят на Путин.

Той за пръв път потвърди, че Русия е разположила войски, до 40 000 войници според Запада, близо до границата с Украйна заради кризата в тази страна.

"Имаме войски в различни области, има войски и близо до украинската граница. Някои са базирани там, други бяха изпратени в подкрепление заради ситуацията в Украйна. Русия все пак е напълно суверенна държава и е свободна да разполага войски без никакви ограничения във всяка точка от територията си", каза Песков.

"Да се твърди, че тези войски имат нещо общо със събитията в Украйна, че оказват някакво влияние, е абсолютно невярно", отбеляза той.

В Кремъл разчитат, че ситуацията в Украйна няма да стигне до етап, в който ще се наложи международната общност да прибегне до използване на въоръжени сили, заяви Песков в отговор на въпрос при какви условия Русия е готова на военни действия.

"Дори не ми се иска да отговарям или да правя прогнози за такъв изход. Ако, не дай Боже, ситуацията се развие по най-лошия сценарий, ако властите в Киев, които се представят като власти, се окажат неспособни да вземат мерки за решаване на кризата, която се развива в източната част на страната, ако партньорите им на Запад се окажат неспособни да им окажат необходимия натиск, тогава цялата международна общност ще се замисли за уреждане на тази криза. И тогава няма да остане място за лицемерие. С лицемерие криза не се решава", заяви говорителят на руския президент.

Песков отбеляза, че решението за присъединяване на Крим към Русия е било взето лично от Владимир Путин. "Решението бе взето лично от него. И именно резултатите от референдума (в Крим за присъединяване към Русия) дадоха възможност на Путин да направи този отговорен и подкрепян от цялото население избор", каза Песков.

В Кремъл смятат, че развитието на Русия в последните години я е направило привлекателна за други страни, които заявяват готовност за интеграция, каза Песков в отговор на въпрос за призивите в Приднестровието за присъединяване към Русия.

"В съвременния свят на определен етап някои страни стават привлекателни за други. Русия става привлекателна и започва да работи принципът за самоопределение на народите. Към всеки конкретен случай трябва да се отнасяме внимателно", отбеляза Песков.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
16
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
До дъндиПо-голяма глупост не бях чел. Поляците хич не са страхливи и са една от малкото нации, които преди години са ошамарили Червената армия (1921-1922г.). Така че, като не познаваш историята, не се изказвай. И в България не се движат само полски тирове, но ти и това не знаеш явно и спазваш нечии опорни точки.
426
2
 
41
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До има време Еми Путин ползва същите методи като САЩ . САЩ се оправдават с терористи,химически оръжия и т.н.,а Путин се оправдава с "десен сектор" В крайна сметка използва техните камъни по-техните глави. Щом в Киев може да има цял етаж на ЦРУ то и в източна Украйна може да има агенти на ГРУ Елементарно,обаче явно Запада повече го боли с неговите камъни по тиквите им
425
25
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Като катурнат Путин,нали се сещате ,че за много хора у нас мача приключва.
424
42
 
7
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
Да въздишаш по Русия е все едно да въздишаш по конските файтони!И двете са в миналото.Русия е изоставаща, ниско технологична държава, а на алкохолиците мозъците са закърнели.
423
27
 
7
 
! Отговори
има време преди 10 години
Путин отричаше да има войски до украинската граница .Сега призна. Путин продължава да отрича за изпращане на диверсанти в Украйна въпреки снимките на които се вижда че руските "доброволци" са в униформи и добре въоръжени и с маски на лицата да не ги познаят. Ще признае и това.
422
9
 
46
 
! Отговори
до 491 преди 10 години
Русия е голяма, не е за твоето малко мозъче. Пък и напоследък става все по-голяма.
421
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за путин важи-никога не е късно да станеш за резил
420
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ МОЖЕ ДА БЬДЕ. ДНЕС НЯМА СНИМКА НА БОРИСОВ
419
8
 
23
 
! Отговори
дънди преди 10 години
Поляците са основните виновници за ситуацията в Украйна. Тези покатоличени славяни са забравили корените си, работят срещу останалите славяни в интерес на запада. Продажни и страхливи хорица са поляците. Не купувайте стоките им, настройте се срещу стотиците тирове разбиващи нашите пътища.
418
9
 
6
 
! Отговори
до 491 преди 10 години
точно така,бяха приети на всички равнища и можеха да се развиват за доброто на народа си.кой сега ще вярва и ще прави сътрудничество и бизнес с тях.всичките им съседи ги възприемат като агресори,дори и беларус. всички международни фактори ще са крайно дистанцирани и подозрителни като към престъпник рецидивист.
417
28
 
9
 
! Отговори
свещенна простота преди 10 години
Русофили,колко от вас имат влогове в рубли?Къде бягат децата ви ...и платените *** спамещи в България не искат рубли, а нормални пари.
416
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен486. PRESTANETE S TEZI ZABELEJKI na kirilitza ili na latinitza. MNOGO OT COMPUTARITE KOITO SA ZAKUPENI IZVAN BULGARIA NE MOGAT DA IM SE VKARA KIRILIZATOR. ZATOVA I AZ IZPOLZVAM LATINITZA. VAJNOTO E CHE VZIMAME OTNOSHENIE,
415
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драги путинофили ! Не се дръжте като ощипани ученички !
414
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
любителите на путин са житейски неуспели и декласирани хора в бг силно комплексирани
413
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия е бита карта,това е началото на края.имаха възможност да станат нормална демократична държава но избраха милитаризацията диктатурата конфронтацията.
412
6
 
40
 
! Отговори
тт преди 10 години
Сега е момента ,в които Русия трябва да застане твърдо и да не даде никакъв шанс за изнудване на евро американските триполови ***.Дали те ще имат смелоста да я нападнат ,както хвърлиха някога атомни бомби върху обикновенните японци.Те са много смели и агресивни,когато срещу себе си имат слаб противник,но тук трябва да стане така както някога не можеха да спят с руските ядрени ракети в Куба до *** им.Чи х.и търсят в Черно море.Да гледат в Америка как *** обичат жените им.
411
5
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ето -наяве- как САЩ иска да подчини и командори целия свят.
410
3
 
42
 
! Отговори
Uli преди 10 години
САЩ дълго време бяха единствени на върха и заживяха като властелини на света - раздават правосъдие, налагат санкции, заповядват как да живеят хората в пустините и джунглите. За НАТО няма сухопътна война (виетнамците ги убиваха яко) и сега си пускат бомбите отгоре. И каква демокрация налагат с бомби? Убиват мирни граждани и навсякъде положението става по-лошо! Животът в Украйна не беше добър, но НАТО го направи АД!!! Но Русия не е Либия, Сирия, Ирак, Афганистан.
409
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 485 ПИШИ НА КИРИЛИЦА ,НАЛИ СИ БЪЛГАРИН , ИЛИ ХВАЩАЙ САМОЛЕТА ЗА АМЕРИКА ,ДАСИ ТЪРСИШ ЩАСТИЕТО , УМРЪЗНАМИ ОТ ТАКИВА ДЕМОКРАТИ ,КОИТО СИ ЗАБРАВИХА АЗБУКАТА
408
2
 
15
 
! Отговори
До 480. преди 10 години
Да , от това се опасяват в САЩ.Русия и Китай могат да им блокират електронната техника . Това отдавна го коментират , даже беше се случило нещо та обвиняваха Китай . И казваха , колкото ние си усъвършенстваме техниката , толкова те се насочват да ни я блокират !