Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!

Москва смята за недопустими заплахите за нови американски санкции
Обновена: 18 апр 2014 22:53 | 18 апр 2014 22:53,
648
Русия скочи на Запада: Не сме провинила се ученичка!
Снимка: БТА

Русия отказва да бъде държана за единствена отговорна за спазването на Женевското споразумение за Украйна, както се опитват западняците, и смята за недопустими заплахите за нови американски санкции. Това заяви по телевизия "Россия 1" говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Той освен това за пръв път потвърди, че близо до украинската граница има руски войски "заради ситуацията" в тази страна. "Западните ни колеги се опитват да прехвърлят отговорността върху нас. Трябва обаче да се подчертае, че това е колективна отговорност", заяви Песков, имайки предвид сключеното вчера споразумение в Женева за успокояване на кризата в Украйна, подписано от ръководителите на дипломацията на САЩ, Русия, Украйна и ЕС.

Още по темата
По-рано днес проруските сепаратисти в Източна Украйна отказаха да спазват това споразумение, в което се предвижда разоръжаване на всички незаконно въоръжени групировки и напускане на окупираните административни сгради. Те продължават да настояват за оставка на проевропейските власти в Киев.

Още вчера САЩ изразиха съмнение дали мерките в споразумението ще бъдат приложени и заплашиха Русия с нови санкции ако това не стане.

"Да се заявява, както бе направено на най-високо ниво във Вашингтон, че ще се разгледа как Русия изпълнява ангажиментите си не може да благоприятства атмосферата на диалог. Не може с Русия да се държат като с провинила се ученичка, пред която размахват някаква хартия, където се отбелязва с кръстчета дали си е направила домашните. Това е невъзможно", заяви говорителят на Путин.

Той за пръв път потвърди, че Русия е разположила войски, до 40 000 войници според Запада, близо до границата с Украйна заради кризата в тази страна.

"Имаме войски в различни области, има войски и близо до украинската граница. Някои са базирани там, други бяха изпратени в подкрепление заради ситуацията в Украйна. Русия все пак е напълно суверенна държава и е свободна да разполага войски без никакви ограничения във всяка точка от територията си", каза Песков.

"Да се твърди, че тези войски имат нещо общо със събитията в Украйна, че оказват някакво влияние, е абсолютно невярно", отбеляза той.

В Кремъл разчитат, че ситуацията в Украйна няма да стигне до етап, в който ще се наложи международната общност да прибегне до използване на въоръжени сили, заяви Песков в отговор на въпрос при какви условия Русия е готова на военни действия.

"Дори не ми се иска да отговарям или да правя прогнози за такъв изход. Ако, не дай Боже, ситуацията се развие по най-лошия сценарий, ако властите в Киев, които се представят като власти, се окажат неспособни да вземат мерки за решаване на кризата, която се развива в източната част на страната, ако партньорите им на Запад се окажат неспособни да им окажат необходимия натиск, тогава цялата международна общност ще се замисли за уреждане на тази криза. И тогава няма да остане място за лицемерие. С лицемерие криза не се решава", заяви говорителят на руския президент.

Песков отбеляза, че решението за присъединяване на Крим към Русия е било взето лично от Владимир Путин. "Решението бе взето лично от него. И именно резултатите от референдума (в Крим за присъединяване към Русия) дадоха възможност на Путин да направи този отговорен и подкрепян от цялото население избор", каза Песков.

В Кремъл смятат, че развитието на Русия в последните години я е направило привлекателна за други страни, които заявяват готовност за интеграция, каза Песков в отговор на въпрос за призивите в Приднестровието за присъединяване към Русия.

"В съвременния свят на определен етап някои страни стават привлекателни за други. Русия става привлекателна и започва да работи принципът за самоопределение на народите. Към всеки конкретен случай трябва да се отнасяме внимателно", отбеляза Песков.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ме пукнат от смях тия американци,уж са голяма работа и уж дойдоха да демонстрират сила в черно море с техния"велик разрушител"Доналд Кук,пък бързо избягаха в Испания,след като руският истребител им блокира електрониката и ги направи на смешни!Чак тръгнали и да напускат една част от екипажа им!Абе шматки американски това да ви не е Ирак,Афганистан или Либия!Това е Русия,а с нея шега не бива,щото ще ядете дръвцето,пък и ния покрай вас!
446
11
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия може без Европа,но Европа не може без Русия!Защо ли пак сме на губещата страна!
445
0
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
Еми решете си ги вие Сащ Русия какво намесвате Европа.
444
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Така намризаха до смърт руснаците,че всички искат да се присъединят към тях.
443
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калинчоците, слушайте внимателно, няма да повтарям!!!В следващите дни бандерките ще си отмъстят на хунтата заради Белия и ще натопят Русия... Носете си новите дрехи, че няма за кога, времето изтича/ пролази и кой за където е, надявам се, че отвъд ще има бездна помежду ни! Обама с жена си не може да се оправи заради позорното си поведение на погребението на Мандека, тръгнал с Русия да се оправя, а еврогейците да си направят по един инцес! *** скапани, пфу!
442
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AAAAA DA RAZBIRAM KOMUNISTI4ESKATA VI LOGIKA ZA KAKVO IDE RE4 , DRUGARQ *** ISKA DA GRANI4I SAS SEBE SI OT TOKIO DO VA6INGTON , OT SEVERNIA DO UJNIQ POLUS . KAKTO E KAZAL EVREINA LENIN KATO POBEDI KOMUNIZAMA V RUSIA PO4VAME DA IZNASQME KOMUNIZAM V CELIA SVQT . ZA6TOTO DRUGO ZA IZNOS NEMAME . IMAME SEGA GAZ , AMA I TQ NE6TO NE VARVI . ZA6TOTO HORATA RAZBRAHA 4E POKRAI GAZTA IZNASQME I REVOLUCIA I KOMUNIZAM
441
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ако редакцията наистина държи на подобна снимка като тази в началота на статията, но наистина руска, ето една подходяща такава: politikus.ru/v-rossii/17297-putin-reshil-nagradit-obespechivavshih-bezopasnost-referenduma-v-krymu-voennyh.html
440
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да повярвам,че все още има *** подкрепящи политиката на САЩ.Ако ползваш поне 2% от мозъка си ще разбереш,че това което Русия казва се е бялата истина.Не може да се "караш" като на ученичка на една суверена държава,още повече велика сила.И същото време да си правиш войни по целият свят под "знамето на демокрацията".Не може едни и същи формирования да ги наричаш терористи или борци за свобода когато ти е угодно.
439
4
 
37
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 518 Какво ще търпиш бе. Нашта икономика без подобни сканкции едвам,едвам крета ,а ти за търпене ми говориш. В момента народа търпи до краен предел малоумията ,а наложим ли санкции,повече няма накъде да търпим Вие в София може да изтърпите,ама в провинцията търпението е стигнало крайната си точка
438
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMI NALI BRE KOMUNISTI4ESKI TAPANI I POLOVIN UKRAINA DA VZEME *** TOI PAK 6TE GRANI4I S NATOVSKA UKRAINA . 6TO ZA LOGIKA KOMUNISTI4ESKA UPOTREBQVATE TUK ZA DA ZA6TITITE EDIN KOMUNISTI4ESKI SATRAP KOITO KASA PAR4ETA OT UKRAINA . 6TO ZA DEBIL6TINA KOMUNISTI4ESKA .
437
4
 
50
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Тя работата се видя - Западът едно си знае, едно си бае санкции, та санкции.Ами щом все до там ще се стигне, Русия да си взима Украйна /или поне половината/ пък Западът да си налага санкциите да видим баба ти Меркел дали ще остане на власт до края на годината без газ. А и не само тя.
436
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 506, поляците действат точно като страхливци, възползвайки се от гражданската война в Русия. През цялото време поляците имат дипломатическата подкрепа на Запада и действат съмвестно с колаборационистите-белогвардейци и украински националисти. В тази война поляците действат като диваци с огромна външна подкрепа и срещу все още структуриращ се и нестъпил на стабилни основи съперник.
435
47
 
9
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Русия е държавата която прече не всички и всеки който иска да тръгне по правилният път. Русия е агресор и завоевател, Русия е източник на провокации, на диверсии и на войни. Долно болшевишко племе от пияници, алкохолици и окупатори.
434
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Niakoi pita li USA kolko voiski imat na Mexikanskata granica? Ili na vsiaka druga tochka po sveta? Kato otgovorite na tezi vaprosi togava elata tuk i zapochvaite da komentirate kade Russia ima armia. Haide zapochvaite s otgovorite ili mlakvaite gospoda lumpeni.
433
3
 
12
 
! Отговори
ppq преди 10 години
До АнонименТи наред ли си? Не знам за теб нищо, но коментара ти кърти. От къде знаеш нещо за хората, които харесват Путин, че правиш такива твърдения?
432
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOGA KOMENTAR 481 PRO4ETE KAKVO E PISAL KOMENTAR 482 PA I USPQL DA GO POPITA .------ GOSPODINE VIE LUD LI STE . KOMUNISTI4ESKIA MANIPULATIVEN SAIT VSI4KO MOJE
431
44
 
7
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 10 години
Точно така - с лицемерие криза не се решава. Нали г-н Путин? Да си припомним кой твърдеше, че в Крим няма руски военни? Затъваш Путине, затъваш в собствените си л*** (да се чете "лъжи", но може да се интерпретира и помдруг начин).
430
5
 
38
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 10 години
Значи, САЩ и Полша извършиха преврата в Украйна, неграмотните бандеровски фашаги се подведоха под диктата на хамериканците да забранят руския език, въоръжиха "Правия сектор" и сега Русия е виновна за всичко. Данъкоплатците, къде блеете, някакви се разхождат до Женева, па Нолад, Виктория де, да демонстрира костюма си на пенсионерка - втора употреба за ваша сметка и вие си мълчите. Знаем, че Русия е виновна за всичко, няма нужда да се разхождат и да ви харчат парите, просто го декларирайте!
429
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА ЧЕ,ПОТДЪРЖАМ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ НЕ МЕ ПРАВИ АГЕНТ И ТЕРОРИСТ.КОГАТО ЕВРОПА ПОМОГНЕ ДАРАБОТЯ ЗА СВОЯТА СТРАНА,А НЕ ЗА ДА МИЕМ ЗАДНИЦИТЕ ИМ В ЧУЖБИНА ЩЕ СИ ПРОМЕНЯ МНЕНИЕТО
428
14
 
5
 
! Отговори
до ф-1 преди 10 години
Съгласен съм че по изостанала е Русия технологично но тя имаше съюзници 45 години като тебе *** българин ,румънец и другите от СИВ а с Америка знаем кои са ........