Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров

"Опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни"
Обновена: 22 апр 2014 11:43 | 21 апр 2014 14:20, Анисия Иванова
196
Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров
Сергей Лавров. Снимка БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обвини днес Украйна, че нарушава споразумението за избягване на по-голям конфликт между двете съседни страни, постигнато миналата седмица в Женева, предаде Ройтерс.

"Предприемат се действия - преди всичко от онези, които завзеха властта в Киев, които не само не водят до изпълнение, но и нарушават постигнатите договорености в Женева", каза Лавров на пресконференция в Москва.

Още по темата

Той подчерта, че завършилата с човешки жертви престрелка във великденската нощ близо до украинския град Славянск, контролиран от проруски сепаратисти, показала, че Киев не желае да контролира "екстремистите".

"Украинските власти не желаят да си помръднат пръста дори, за да се справят с причините зад дълбоката вътрешна криза в страната", каза Лавров.

Най-малко трима души бяха убити при престрелката, което още повече разклати и без това крехкото съгласие, постигнато миналата седмица между Русия и Украйна с посредничеството на САЩ и ЕС. То предвижда незабавно прекратяване на насилието в Украйна, където според западните сили Русия формира проруско сепаратистко движение, което Москва отрича.

Споразумението предвижда също незаконните въоръжени групи да се приберат у дома под наблюдението на ОССЕ. Сепаратистите обаче не показват никакво намерение да напуснат окупираните от тях държавни сгради в населените предимно с рускоезични жители източни и южни украински градове.

Лавров нарече "смехотворен аргумент" твърденията, че в района на конфликта е струпано голямо количество руско оръжие. 

"Там просто никога не е имало друго оръжие", напомни той, и  нарече "новина" появата на въоръжени формирования с американско оръжие. Руският външен министър заяви също, че нападенията на въоръжени бойци в югоизточните райони на Украйна говорят за желание да се предизвика гражданска война. Той подчерта, че Москва ще пресече всички подобни опити.

Лавров каза, че опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни, тъй като досега изолацията не е донесла нищо добро за никого и защото все по-голям брой страни по света са против изолация на Русия. Той призова Вашингтон вместо да поставя ултиматуми и да заплашва със санкции да осъзнае отговорността си за онези, които е довел на власт в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя на кой свят живее,тя русия вече е изолирана
129
0
 
6
 
! Отговори
до 159 преди 10 години
До АнонименСладки, сладки сънища! А като се събудиш - чаршафа ти в г.за!
128
0
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
С белена краставица било по-удобно, бе!
127
1
 
8
 
! Отговори
до 161 преди 10 години
До АнонименИ к`во от това? Аз пък познавам една жена, която казва, че не е к.рва.....
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имам познат руснак,който ми каза,че крим въобще не му е притрябвал.иска просто да живее в нормална държава
125
2
 
17
 
! Отговори
Гошко преди 10 години
Медиите тръбят, че Ю.Тимошенко се е отказала от посещение в САЩ. Не смятате ли, че заглавието на статията трябваше да бъде: " Юлия Тимошенко се отказа от посещението заради нежеланието на членовете на Конгреса да се срещнат с нея"?На никой не е приятно да се срещне с една изкуфяла крадлива псевдополитичка, която прилапа преди време над 15 млн. евро. А иска САЩ да я пазят...
124
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
яко въоръжаване на полша Румъния украйна плюс икономически санкции.украйна ще си върне крим,а русия ще рухне. имаха възможност да станат нормална демократична и просперираща страна,но избраха агресията и конфронтацията. анатема за антихриста в кремъл
123
5
 
19
 
! Отговори
Къде е ВЪНШНО ?!! преди 10 години
Къде е Плювналиев да заяви ОТКРИТО И ТВЪРДО ПРОТЕСТ срещу фашистките убийства на мирни хора, извършени на светия ден в Славянск. КИЕВСКАТА ХУНТА вместо да разоръжи ДЕСЕН СЕКТОР ги прати да убиват в Донбас. Прикриха убийствата на Мегдана , забравиха за снайперистите, сега даже имат нахалството да искат БЕРКУТ да се върнат на служба и да си ПРОСТЯТ взаимно с тези, които ги убиваха с куршуми и палеха с ***. СРЕДЕН ПРЪСТ ПОЛУЧИХА ОТ СПЕЦ. ЧАСТИТЕ. Те отидоха в КРИМ и се готвят за реванш
122
1
 
6
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
До Анонимен 155Щом са ти приятели.......ясна е работата!:) Страхуват се да не обеднеят в името на Русия, или да понесат загуби ако се наложи да защитават народа си от НАТО!!!
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До "Имам приятели/ки, които са руснаци/ни,/"Остава да споделиш, че твоите приятели руснаци се подиграват с руската музика и всички мечтаят да емигрират в САЩ.Нали така пише в учебника ви, който са ви дали от американското посолство?
120
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам приятели/ки, които са руснаци/ни,/ но дори те не са така изтрещили,както русофилите на тема Русия.. Може би те са по-българи от така наречените русофили. Изглежда хората родени в Санкт Петербург и Москва са повече българи от така наречените русоФИЛИ. Филите сте съвременните еничари.***,които никой не уважава.
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лавров е кристално точен както винаги.Изключителен дипломат!
118
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с кагебисти,антихристи,споразумение,не,благодаря
117
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
крадеца вика,дръжте крадеца, а русия вече е изолирана
116
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лавров, ти не разбра ли че с неолиберали, както и с терористи не може да има споразумения.
115
1
 
4
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 10 години
До Анонимен: : ПРАВ СИ ЗА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ,НО ЗАЩО И ЛЕВИТЕ СИЛИ / БСП / СЕ НАДУПИХА НА САЩ И ЗАПАДА ТОЛКОВА УДОБНО С ХВАНАТИ ПАЛЦИ НА КРАКАТА ,МАЛКО / МНОГО МАЛКО / НЕ МИ Е ЯСНО ! ОСВЕН ЗА *** ,ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМАМ - ГОСПОДИН 10 % РЯПА ДА ЯДЕ ! НО , ИДВАТ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ И ЩЕ ВИДИМ СТАНИШЕВ КОЯ ЯКА ЩЕ ХВАНЕ !
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВhttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10151858_1406232576317356_8490804532658395060_n.jpg
113
0
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВАз пробвах отново и ми го отваря. Не знам къде е грешката? Махни точките отпред и отзад.
112
0
 
5
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Не знам, махни точките:) на мен ми го отваря...........?
111
0
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До СПАС НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА ВИДИМ БЕ ШЕФЕ, СЛЕДВАЙКИ ТАГА ТИ МИ ДАВА- ACCESS DENIED- ОТХВЪРЛЕН ДОСТЪП!