Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров

"Опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни"
Обновена: 22 апр 2014 11:43 | 21 апр 2014 14:20, Анисия Иванова
196
Украйна нарушава споразуменията от Женева, обвини Лавров
Сергей Лавров. Снимка БТА

Руският външен министър Сергей Лавров обвини днес Украйна, че нарушава споразумението за избягване на по-голям конфликт между двете съседни страни, постигнато миналата седмица в Женева, предаде Ройтерс.

"Предприемат се действия - преди всичко от онези, които завзеха властта в Киев, които не само не водят до изпълнение, но и нарушават постигнатите договорености в Женева", каза Лавров на пресконференция в Москва.

Още по темата

Той подчерта, че завършилата с човешки жертви престрелка във великденската нощ близо до украинския град Славянск, контролиран от проруски сепаратисти, показала, че Киев не желае да контролира "екстремистите".

"Украинските власти не желаят да си помръднат пръста дори, за да се справят с причините зад дълбоката вътрешна криза в страната", каза Лавров.

Най-малко трима души бяха убити при престрелката, което още повече разклати и без това крехкото съгласие, постигнато миналата седмица между Русия и Украйна с посредничеството на САЩ и ЕС. То предвижда незабавно прекратяване на насилието в Украйна, където според западните сили Русия формира проруско сепаратистко движение, което Москва отрича.

Споразумението предвижда също незаконните въоръжени групи да се приберат у дома под наблюдението на ОССЕ. Сепаратистите обаче не показват никакво намерение да напуснат окупираните от тях държавни сгради в населените предимно с рускоезични жители източни и южни украински градове.

Лавров нарече "смехотворен аргумент" твърденията, че в района на конфликта е струпано голямо количество руско оръжие. 

"Там просто никога не е имало друго оръжие", напомни той, и  нарече "новина" появата на въоръжени формирования с американско оръжие. Руският външен министър заяви също, че нападенията на въоръжени бойци в югоизточните райони на Украйна говорят за желание да се предизвика гражданска война. Той подчерта, че Москва ще пресече всички подобни опити.

Лавров каза, че опитите да бъде изолирана Русия са безперспективни, тъй като досега изолацията не е донесла нищо добро за никого и защото все по-голям брой страни по света са против изолация на Русия. Той призова Вашингтон вместо да поставя ултиматуми и да заплашва със санкции да осъзнае отговорността си за онези, които е довел на власт в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
7
 
! Отговори
срамота преди 10 години
" за щото все по-голям брой страни по света с "Какво правят все по-голям брой страни по света бе госпожо А.Иванова?Статиите ви са пълни не само с лъжи, ами и така неграмотно преведени, че трудно се разбира кой какво казва- ваша интерпретация ли е или цитат.Как населението да е грамотно, когато журналистите са неграмотни
109
3
 
8
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Вижте потомствени бандерлюги!!! Единият е заловеният от убиците в Славянск, а другият, дядо му през 1945!!!:) .................. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10151858_1406232576317356_8490804532658395060_n.jpg ..............:)
108
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам кой чии споразумения нарушава, обаче Заппда в лицето на ЕС и може би САЩ се приготвят ние Българите да им лапнем х*я в лицето на нашите политици и България.Няма да стане, западняци.Няма ние да ви отнесем санкциите и да ни оставите без газ.Няма да ви плащаме неустоики, че не сме спазили споразумение от НАТО или ЕС, защото сте принудили политиците ни към дълг.Няма когато нашите политици се надупят пред вас, заради думите ви, ние Българския народ да носим отговорност и да ви плащаме.
107
3
 
10
 
! Отговори
ДО 140 преди 10 години
До Анонимен 140НАПРАВИЛ СИ ГРЕШКА ВМЕСТО АМЕРИКА СИ ПИСАЛ РУСИЯ
106
4
 
26
 
! Отговори
до 139 преди 10 години
Съгласен съм с теб. Поляците наистина запалиха огъня в Украйна. Сега се спотайват с надеждата да им се размине. Треперят от страх, хитри, страхливи същества са шляхтичите.
105
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ТЕ РУСИЯ И ПУТИН СА МНОГО ЧИСТОПЛЪТНИ ! ФАШИСТИ ОТВСЯКЪДЕ....КАКВО ПРАВЯТ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ ?
104
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поляците са големи хитряги. запалиха огина и сега друг да им вади кестените и да им ги слага по джобовете. нечистоплътна нация.
103
5
 
29
 
! Отговори
Men преди 10 години
Не само Украйан ги нарушава. Това става с нареждане на САЩ и ЕС. Те са главните нарушители. С тях не трявба да се договарят никакви условия. Просто са подлеци.
102
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНаистина е време Русия и Китай да изхвърлят долара като платежно средство........хахахаха........ще им стане много весело на САЩ
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Газ и петрол, България не купува за рубли,а за долари и си плащаме комисионни за долари и трансфери на САЩ. Ето така се печелят пари.
100
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Отворко, рублата не е резервна валута за никоя държава. "Napravete ia rezevrna, nali rashata samo v rubli shte raboti i kitaiski iuani
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОтворко, рублата не е резервна валута за никоя държава.
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"В голяма грешка си пич. България може да има левове само толкова колкото долари има в резерв. За всеки закупен долар плащаме комисионна"Koi ta kara da kupuvash dolari be otvorko, kupuvai rubli :)
97
0
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Шоп ШОПЕ, МАЙТАП ДА СТАВА, АЗ СЪМ СЪС ПОДОБЕН НА ТВОЯТ БЪЗИКТАРСКИ ХАРАКТЕР НО СЪМ ОТ ДРУГАТА / ПРОРУСКА СТРАНА НА БАРИКАДАТА. НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА И ПО-МАЛКО ЕМОЦИИ НА ТОЗИ ФОРУМ ИНАЧЕ ЗАЩО ЩЕ СЕ ВРЪЩАМЕ ОТНОВО ТУК? ТИ БЕ ПЪРВИЯТ КОЙТО МЕ НАПАДНА КАТО НОВОБРАНЕЦ НО ОТДАВНА ТИ СВИКНАХ НА РЕПЕРТУАРА И НЕ СЕ ВПРЯГАМ ВЪОБЩЕ НА КОМЕНТАРИТЕ.ВПРОЧЕМ ТИ НА МОИТЕ СЪЩО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ-ЗНАЧИ СИ СХВАНАЛ ЩО ЗА ЧОВЕК СЪМ. ПОНЯКОГА ДАЖЕ ВИЕ С ВАСИЛЕВ ПИШЕТЕ ВЕРНИ НЕЩА/ НЕ МНОГО ЧЕСТО/НО ЗАЩОВСЕ АНТИРУСКИ
96
4
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Виж какъв материал намерих в нашия фокус Краматорск. Екстремистите в Донбас подготвят нови провокации, които имат за цел да дестабилизират допълнително ситуацията в Източна Украйна, предаде Укринформ, позовавайки се на интернет публикация на Дмитрий Тимчук, който е ръководител на Центъра за военнополитически изследвания в страната. В момента из Краматорск пътуват автомобили с високоговорители, чрез които гражданите се призовават към мобилизация
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ШопМай Тодор те засегна на идентичност..........хахахахаха
94
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До za ТОДОР ХРИСТОВкой ти е внушил, че хомосексуализма е най-важната черта на запада ?------------------ Това не е известно, но е факт, че Тошко се вълнува най-много от тая тема - за третия пол...
93
0
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народТЕ И ДА ДОЙДАТ МИЛИАРДИ ОТ ЗАПАДА ПОНЕ ГАЗТА ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СИ ПЛАТЯТ ИНАЧЕ ПЪРВОМАЙСКА ЧЕСТИТКА ОТ ПУТИН СЪС ЗАТЯГАНЕ НА КРАНЧЕТОЗА ВСИЧКИ ПО ТРЪБАТА- ,,ПОКРАЙ СУХОТО ЩЕ ИЗГОРИ И СУРОВОТО''! ТЪЙ ЧЕ ВСИЧКИ КОЗОВЕ СА В РУСИЯ А ПРОПАГАНДАТА ДА СИ ПЛЯМПА ТУК КАКВОТО СИ ИСКА.ВИЖ И СИ ПРЕВЕДИ НЕПРЕМЕННО ЕДНА СТАТИЯ КОЯТО Е МНОГО СЪЩЕСТВЕНА И ВАЖНА: ,,ЕВРОПА СДЕЛАЛА ШАГ К РЕШЕНИЮ ГАЗОВЬХ ПРОБЛЕМ УКРАИНЬ'' ЕКСПЕРТ.РУ КЪДЕТО ТОПЕКСПЕРТИТЕ ДАВАТ ОЦЕНКА НА ТОВА КОЕТО ЩЕ СТАВА!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Българите не представляват проблем доклад на Ричард Морнингстар--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Четете тук господа и дами от 3ят пол. Това не е доклад на КГБ за България
91
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на американизма. Мръсни лихвари и пед*ли.