Самолет на украинските ВВС е бил обстрелян над Славянск

Турчинов нареди възобновяване на спецоперацията в Източна Украйна
Обновена: 22 апр 2014 21:18 | 22 апр 2014 21:06, Веселина Йорданова
128
Самолет на украинските ВВС е бил обстрелян над Славянск
Олександър Турчинов. Снимка: архив, Ройтерс

Неизвестни лица са стреляли днес със стрелково оръжие по самолет Ан-30 от ВВС на Украйна, който извършвал наблюдателен полет над Славянск, съобщи министерството на отбраната в Киев, цитирано от Франс прес.

Няколко куршума попаднали в турбовитловия самолет, който обаче успял да кацне благополучно на базовото си летище. Няма пострадали.

Междувременно и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов поиска от силовите структури на страната да възобновят спецоперацията в източната й част, съобщи пресслужбата на Върховната рада.

"Изисквам от силовите структури възобновяване и провеждане на резултатни антитерористични мероприятия, насочени към защитата от терористи на украинските граждани, които живеят в Източна Украйна", заяви Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
В изявлението си президентът посочи, че е взел решение за възобновяване на спецоперацията след откриването на две тела със следи от жестоки изтезания близо до град Славянск, намиращ се в ръцете на проруски бойци.

Едното било на Володимир Рибак, член на партията на Турчинов "Баткившчина", който наскоро бил отвлечен "от терористи". "Тези престъпления се извършват с пълната подкрепа на Русия", заяви и.д. президент.

По-рано стана ясно, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще увеличи числеността на наблюдателската си мисия си в Украйна до 500 души, за да осигури изпълнението на женевските договорености, постигнати на 17 април от външните министри на Русия, САЩ, ЕС и Украйна.

На специално заседание на Постоянния съвет на ОССЕ ръководителят на Центъра по предотвратяване на конфликти към организацията Адам Коберацки заяви, че всички страни в Украйна трябва да се откажат от стъпки, засилващи конфронтацията.

Той каза също, че трябва да бъде освободен задържаният предишната вечер от неизвестни лица началник на милицията в град Краматорск Виталий Колупай. "Насилието спрямо представители на държавната власт е недопустимо и аз настоявам полковник Колупай да бъде незабавно освободен", заяви Апакан.

В Донецка област днес пристигна група военни наблюдатели на ОССЕ, съобщиха местни медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

"Намираме се тук по покана на правителството на страната и следим действията на въоръжените сили на УКрайна в района, както и тяхната реакция на случващото се", отбеляза на брифинг в Донецк ръководителят на мисията, полковникът от германските въоръжени сили Аксел Шнайдер.

Помолен от журналисти да коментира съсредоточаването на украински войски в района, представителят на ОССЕ отговори: "В момента мога да кажа, че концентрацията на украински въоръжени сили в Донецка област не противоречи на никакви международни споразумения и норми".

Мисията на ОССЕ, която включва представители на въоръжените сили на Германия, Чехия, Дания, Швеция и Полша, ще наблюдава ситуацията в областта в течение на шест дни.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кога най накрая ще обстрелят тоя *** на снимката, и оня другия дето в мутрата прилича на педофил...
33
3
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Продължавам да лапам мъжки членове !!!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На днешно време запада не може да си позволи икономически да помогне ба Украйна. Още повече с *** начело на държавата като този на снимката. Кличко го отсвириха набързо. Сега запада чака изборите за да види какво ще стане. Русиянците са хванали украинците за топките и малко по малко започват да стискат. Украйна ще рухне икономически ако запада не се намеси в най скоро време и то с много
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стрелци стреляли със стрелково оръжие стреляйки.
30
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Бай Ристьо, някога нещо да съм казвал на хамерикански *** като вас, когато възхвалявате майумяка си идол зад океана, ако наистина не сте се обърнали към мен?
29
10
 
3
 
! Отговори
чингене Сали преди 10 години
Абе и американсите и руинасите крадат от по-малките народи ! Но американсите не само крадат ,но и дават ! Който се е лепнал яко за Америка ,ще прогресира , който се е лепнал за русия ,ще деградира ! Аз не знам да има държава яко свързана със САЩ и да е бедна ! Виште *** турция , нямаха кво да ядат , ама верни на американския брат и той ги изкара от тинята ! А който е с русия , мизерува! На вас булгарите американците не ви помагат защото сте предатели ,фурнаджийски лопати , и вака , и така!
28
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 36Бай Ристьо, и ти си се запътил по пътя на тоя Одисей!
27
0
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Още една нова новина В Русия ще съставят списък на стоки и услуги с които ще търгуват с рубли Чувствам,че се почна ,това лееекинко оттърване от долара Ей тей финно Инак Одисейчо,нека си пише ,просто предлагам като приказва простотии да не му се отговаря. Инак понякога уцелва верни неща
26
0
 
6
 
! Отговори
Пачаман преди 10 години
До Одисей 1 А според тебе, евроГЕЙче това с атомните бомби в Япония, после Корея, Виетнам , Гватемала, Никарагуа, Афганистан , Ирак,Либия , Сирия не е ли свиреп амерекански империализъм, зад който прозира ционизма. Шабес гойм. Много сте примитивни, еднообразни.
25
0
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 33Аааа, имал си го за руски, но не трябвало по този начин да се случи? А по кой начин да се случи, ЧАДО ненагледно? Значи ако някоя територия е твоя, но си я вземеш чрез референдум на местното население и без една гръмнала пушка е Империализъм? Добрееееееееееееееее!!!!!!Викайте линейка за тоя!
24
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 10 години
до 25: Оди сей, бе, Одисей :))) Я кажи, от друга сметка ли ти плащат или и ти си на надница към онези 5 млрд., за които днес волю-неволю хамериканското вице беше принудено да признае, че са платили за извършването на кървавия преврат в Киев?
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 20 Каква безсмислица е това за ционистите ? Това си е самата ИСТИНА. ЦЯЛАТА ШАЙКА ОТ АРСЕНИЕВЦИ И ТУРЧИНОВЦИ СА ЧИСТИ ЕВРЕИ. И имат Израелски паспорти. Ама цялата шайка ,вкл. и Тимошенко и т.н. водачи на разните му сектори и уж националисти са си евреи.Също като комунистите -болшевики от 1917 година. Също захранени с американски долари и нищо ново от 1917.г.И пиши на Български , а не на маймуница, дьонме .
22
1
 
19
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Да не изпълняваш сценарият на САЩ автоматично те превръща в терорист. Яко, а?
21
1
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до Одисейчо,Империализъм е да вземеш нещо изконно свое. Прав си!Тоя кажете ми с к'во да го лекуваме?
20
1
 
2
 
! Отговори
булгар / татар преди 10 години
Вижте заглавието долу в дясно !Боливия увеличава минималната работна заплата ! Досега е била 175 щатски долара ! А къде са европейските татари , колко левчета заплатичка получават ????!!!!
19
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 10 години
Какво друго да очакваме от киевските терористи, наемни 'протестиращи' на САЩ през януари и февруари, а понастоящем проамериканско 'правителство', финансирано отвън, работещо срещу интересите на Украйна и воюващо срещу народа в източната част на страната...... Тези бандити веднага трябва да бъдат изправени пред съда в Хага заради военните им престъпления срещу народа на Украйна!
18
3
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Беше ми жал за сърбите, когато им разцепиха американските *** и тези от Нато държавата. Сега не изпитвам симпатии към Украйна. Не мога да изпитвам към един народ симпатия, който се продаде на чутовния американски империализъм. Путин си все Крим обаче. Т;ва е важното.Да живее Русия! Да живеят братушките в Крим!Да живее Володя Путин!Най-великият!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Когато бъдат заличени от лицето на земята триполовите психопати банкери ционисти"Ne znam dali osyznavash kakva bezsmislica si napisal :)
16
7
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ТЕЗИ УКРАЙНА НЯМАТ ЛИ СИ СВОЙ БОЛЕН СИДЕРОВ , ЧЕ ДА МУ СЕ СТРЕСНЕ НА ТОЯ ТУРЧИНОВ ! КВА Е ТАЯ ФАМИЛИЯ БРЕ
15
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със сигурност турчинов и фашистите, които дойдоха на власт с терор и кръв ще увиснат по дърветата след изборите. Фашизмът няма почва в Украйна.