Самолет на украинските ВВС е бил обстрелян над Славянск

Турчинов нареди възобновяване на спецоперацията в Източна Украйна
Обновена: 22 апр 2014 21:18 | 22 апр 2014 21:06, Веселина Йорданова
128
Самолет на украинските ВВС е бил обстрелян над Славянск
Олександър Турчинов. Снимка: архив, Ройтерс

Неизвестни лица са стреляли днес със стрелково оръжие по самолет Ан-30 от ВВС на Украйна, който извършвал наблюдателен полет над Славянск, съобщи министерството на отбраната в Киев, цитирано от Франс прес.

Няколко куршума попаднали в турбовитловия самолет, който обаче успял да кацне благополучно на базовото си летище. Няма пострадали.

Междувременно и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов поиска от силовите структури на страната да възобновят спецоперацията в източната й част, съобщи пресслужбата на Върховната рада.

"Изисквам от силовите структури възобновяване и провеждане на резултатни антитерористични мероприятия, насочени към защитата от терористи на украинските граждани, които живеят в Източна Украйна", заяви Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
В изявлението си президентът посочи, че е взел решение за възобновяване на спецоперацията след откриването на две тела със следи от жестоки изтезания близо до град Славянск, намиращ се в ръцете на проруски бойци.

Едното било на Володимир Рибак, член на партията на Турчинов "Баткившчина", който наскоро бил отвлечен "от терористи". "Тези престъпления се извършват с пълната подкрепа на Русия", заяви и.д. президент.

По-рано стана ясно, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще увеличи числеността на наблюдателската си мисия си в Украйна до 500 души, за да осигури изпълнението на женевските договорености, постигнати на 17 април от външните министри на Русия, САЩ, ЕС и Украйна.

На специално заседание на Постоянния съвет на ОССЕ ръководителят на Центъра по предотвратяване на конфликти към организацията Адам Коберацки заяви, че всички страни в Украйна трябва да се откажат от стъпки, засилващи конфронтацията.

Той каза също, че трябва да бъде освободен задържаният предишната вечер от неизвестни лица началник на милицията в град Краматорск Виталий Колупай. "Насилието спрямо представители на държавната власт е недопустимо и аз настоявам полковник Колупай да бъде незабавно освободен", заяви Апакан.

В Донецка област днес пристигна група военни наблюдатели на ОССЕ, съобщиха местни медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

"Намираме се тук по покана на правителството на страната и следим действията на въоръжените сили на УКрайна в района, както и тяхната реакция на случващото се", отбеляза на брифинг в Донецк ръководителят на мисията, полковникът от германските въоръжени сили Аксел Шнайдер.

Помолен от журналисти да коментира съсредоточаването на украински войски в района, представителят на ОССЕ отговори: "В момента мога да кажа, че концентрацията на украински въоръжени сили в Донецка област не противоречи на никакви международни споразумения и норми".

Мисията на ОССЕ, която включва представители на въоръжените сили на Германия, Чехия, Дания, Швеция и Полша, ще наблюдава ситуацията в областта в течение на шест дни.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Тодоре Христов, чудя се как такива като теб не могат да проумеят, че ако "фашизма" е зло "комунизма" е дваж по-голямо зло. Ренесанса на Съветите и най-големия проблем на човечеството в 21 в. Не мисля, че нормални хора могат да подкрепят политиката на Путин! Хубаво е, че вече никой няма да забрави какво се появи след края на "студената война" и цивилизования свят ще вземе мерки. Другото хубаво нещо е, че армията на Путинова Русия е изостанал поне с 20 години от модерните държави. Слава богу
53
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 67Еееееее, най-после да се разберем с теб !Ай Наздраве вече! И коя е най-голямата култура? И кой е най-освободения и широкоскроен народ?Да живее Русия и руският народ!
52
2
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ И да отидат,десен сектор,ще се умирят за пред чужденците Но по-скоро няма и да стъпят там Мислех да сложа този отговор Ц ама викам си,айде току виж са истински смелчаци и разоражат проруските сили в Славянск Обаче щее по-интересно ако опитат де.Дали ще ги застрелят на място,или ще ги бият и захвърлят в някое пусто поле? До 66 Еми тя в момента никой освен двамата тъпкачи няма да я погледне А я й очаква страшен глад
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще намерят самолета?Когато Украйна спре да е гореща точка!Къде ?
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама т...чи като си делят една к......а и обикновенно се скарват.А преди боя има един момент в които трябва да се докаже ,че к.....та е доказана такава и е голям ***.Точно на това ми мяза в момента ,Американците са я зарязали ,но знаят ,че Руснаците ги е заболяло повече и човъркат раната ,а к.....а както винаги ще си намери друг.
49
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 62Брачед, само дето едно е да иронизираш, когато заставаш от едната страна и друго си е да си съвсем сериозен, когато заставаш за другата- например когато подкрепяш нашълно вижданията на оня Одисей- отявления болен хамерикански ***. Така че един съвет от мен: Леееееко да разграничаваш нещата като да вложиш ирония към дадена позиция и да говориш по нея в това русло, а не да говориш иронично сериозно само защото ти си знаеш че говориш така. Няма как да ти схванат идеята, даже и като мен))
48
0
 
10
 
! Отговори
до 60 преди 10 години
Мен ако питаш Украйнците си играят някаква игра и нещата са толкова оплетени ,че турските сериали нямат такива интриги.Едната от затвора я изкараха ,а тя се отказа ,другия боксъора ,тоя праща армии ,те дезертират.Абе само снаиперистите бяха истински в цялата ситуация.А другото е надцакванки.Те ,че Руснаците удариха контра най-нкарая удариха и сме в нова световна студена ама ,тая ще е по-засукана от другата.Анализирам си просто ,то и аз вече идея нямам ,а КРИМ изпадна от новините.
47
4
 
17
 
! Отговори
кроки преди 10 години
Тоя циркаджия Турчинов и бандата му Кличко, Тимошенко и Яценюк още ли ги търпят украинците и не са им теглили куршума ?
46
3
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Чудна работа,тия от ОССЕ какво ще правят като почнат да се пуцат А : Ще се скрият като мишки и ще чакат да отмине патакламата Б: Ще се включат на страната на Турчинов,рискувайки да ги застрелят като кучета Айде гласуваите с + за А и минус за Б Гласуваите честно
45
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 56Бай Тоше, разбрах те! Искаш мир?Мир!
44
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До АТАКИСТНЯМА ПРОБЛЕМ, ЗАГРЯВАМ БЪРЗО!
43
2
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До АТАКИСТАЗ ЗАЩИТАВАМ СЪЩАТА ТЕЗА КАТО ТЕБ НО ТИ ДАВАМ И ЗАПАДНАТА ТРАКТОВКА НА СЪБИТИЯТА. НЯМА КАК ДА СПОРИМ ЩОМ СМЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА, МНОГО ЯСНО ЧЕ ТЕЗИ ОКОЛО 40 МИЛИОНА РУСНАЦИ ОСТАНАЛИ ИЗВЪН РУСИЯ СЛЕД РАЗПАДА НА СССР ЩЕ ТРЯБВА РАНО ИЛИ КЪСНО ДА БЪДАТ ИНТЕГРИРАНИ В НЯКАКЪВ ПРОЕКТ.ОСОБЕНО ЩОМ СЕ СБЛЪСКВАТ СЪС РУСОФОБСКИ НАСТРОЕНИЯ ТАМ КЪДЕТО ЖИВЕЯТ.ПУТИН ИМА ПРАВО ДА ГИ ЗАЩИТИ КАТО СЪНАРОДНИЦИ.ОБАМА МИ Е ЛЮБИМЕЦ КОЛКОТО КОТКАТА НА МИШКАТА. НАДЯВАМ СЕ ЧЕ ТОЧНО МЕ РАЗБРА?
42
9
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
*** съм като пролетна маруляВярвам сляпо аз на ПутяИ на Болен, наш се кланям азОтзад ме праска само с мас
41
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Бай Тоше, Ристьо те наричам по фамилия. Да не се чудиш щото!
40
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До "антифашистите"Извинявам се много, ама тука разни хора , чули, недочули, и говорят, че "фашистите" взели властта в Киев.Първо - това е теза само на москва и техните *** в регионаВторо - понятие си нямате какво е "фашизъм". Бас държа,че не правите разлика между "фашизъм", "националсоциализъм" и "крайно десен екстремизъм". А, да не забравя - и "фанатизъм".Няколко десетки хиляди човека от Майдана са много по-малко "фашисти", отколкото добре организираните 500-600 человека в Славянск
39
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 49Това даже не е империализъм на хамериканеца, а геноцид над тези народи и ако бяха малка страна за тези престъпления срещу човечеството хамериканците трябваше да отговарят както Германия през ВСВ!Понял, Ристьооооооууууу?
38
2
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 46 Поздравления ,че си призна. Обама те чака ,не го разочаровай,ти си му един от любимците,заедно с тоя на снимката,затова си е оставил брадичка,че да му гали та*аците на Обама И тебе ли те карат да си оставяш брада ?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле! Каква благородна славянско-украинска физиономия.Истински ариец.Каква традиционна украинска фамилия- Турчинов. И на този ли ,освен на Яценюк, дядо му бил равин?
36
4
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 45Тоше, май по акъл сте братя с тоя Одисейчо. Ти да ми говориш за имперски амбиции на съвременна Русия на Путин, извън територията на Руската Федерация? Крим си е руски- Путин си го взе. Точка.Къде воюва в момента Русия извън пределите на РФ? Къде. Сега един много интересен въпрос: Какво майка си умряла скапана прави хамериканеца в Ирак, Либия и Афганистан? Защо майка си изби десетки хиляди хора от тези страни в близките 12-13 години..след кулите близнаци? На т'ва кво му казваш?
35
3
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен44 ВСИЧКО Е НАИСТИНА ТАКА НО НА ЗАПАДА ЦЕЛТА МУ Е ДА ОКРАДЕ УКРАЙНА ПО НАШ ОБРАЗЕЦ А НЕ ДА Я ПРАВИ ПРОСПЕРИРАЩА. ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИСКА ЗАПАДА Е СИЛНА УКРАЙНА И ТО ПРЕОБЛАДАВАЩО ПРАВОСЛАВНА. ТОВА НИ Е ГОЛЕМИЯТ ,,ГРЯХ'' НА НАС ЧЕ СМЕ ПРАВОСЛАВНИ-ПО НАТОВСКОТО ТЪЛКУВАНЕ НА ГЕОПОЛИТИКАТА!