Американска фрегата навлезе в Черно море

Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона
23 апр 2014 10:05, Елка Василева
252
Американска фрегата навлезе в Черно море
Фрегатата "Тейлър". Снимка: Reuters

Американската фрегата „Тейлър“ навлезе в Черно море, съобщи телевизия RT, позовавайки се на информационната служба на Военноморските сили на САЩ.

Мисията на кораба е „поддържане на мира и стабилността в региона“, се казва в прессъобщението на сайта на американските ВМС.

Още по темата
„Мисията на „Тейлър“ е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона“, се посочва още в изявлението.

Отбелязва се, че корабът ще действа в рамките на международното законодателство и конвенцията от Монтрьо.

Американските ВМС поддържат активност в Черно море от началото на февруари, когато фрегатата „Тейлър“ беше изпратена в региона заедно с командния кораб „Маунт Уитни“, посочва РИА Новости. Тогава фрегатата заседна в плитчини край бреговете на Турция, поради което превиши срока за легално пребиваване във водите на Черно море. Както съобщиха от ВМС на САЩ, „Тейлър“ е преминала ремонт в гръцко пристанище. След тестове фрегатата се е върнала към изпълнение на задълженията си.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за статута на Черноморските проливи военните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като за тях са въведени съществени ограничения за класа и тонажа на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
очаквам някое ръждясало су-24 пак да ги наобикаля, ама тоя път трябва да го изпарят.след това всички пилоти на СССР ще пилотират с памперси ако имат изобщо...
165
1
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Айде сега и на тия един СУ 24 и те да о*кат гащите и да ходят на психолози А може и някой ИЛ2,та подигравката да е пълна Те да попрекалят със седенето и да не се окаже следващото СУ напълно въоръжено и извършващо реална атака Това показва,че наглостта на САЩ няма граници
164
3
 
21
 
! Отговори
нннн преди 10 години
да поддържа мира на бермудския триъгълник тази фрегата, чиба от тук *** ***
163
2
 
15
 
! Отговори
Страх майка! преди 10 години
Пентагон выступил с заявлением ... российский бомбардировщик Су-24 несколько раз пролетел вблизи эсминца ВМС США Donald Cook в Черном море и при этом несколько раз имитировал боевую атаку.Пентагон назвал такие маневры устрашающими и недопустимыми. Они деморализуют личный состав корабля и негативно влияют на общий психологический климат среди военнослужащих.
162
8
 
3
 
! Отговори
делегат преди 10 години
Говоря в множествено число, защото за съжаление сте много тия, дет ви текат слюнки по дядо Иван и не ви дреме и капка за Българските национални интереси. Цял ден ви чета простотиите за '' мощта'' на руските оръжия и откровено проруските постове. Аз обичам не по- малко вас руските хора, но те също са вкарани във филма на Путинова рус. Аз съм мерси ! Вий си пишете и се възхищавайте ))))
161
3
 
11
 
! Отговори
До 171 Делегат преди 10 години
Русия излезе по-умна да не си използва атомните бомби , срещу разположените атомни , от Рейгън в Европа !Рейгън и Горбачов се срещнаха на четири очи и се разбраха , взаимно да си съкратят ядрения арсенал . Рейгън беше готов да направи още неща , но беше спрян от Белия дом .Това което бяха решили е да оттеглят базите си от Германия . Русия се оттегли , Америка - не ! И така се занизаха събития .. Свалиха Горбачов , че не подписвал разпадането на Русия и поставиха Елцин и т.н. Да се повтори пак?
160
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпратете "Дръзки"да я бастиса.
159
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижда се че тука мнозина живеят в съветския Съюз нерушимий, обаче него го няма ! И скоро поне докато сте живи няма да го има ха ха ха
158
2
 
16
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 10 години
Това е втората регата след "Доналд Дък",но споко тези вече са с пемперси след случката с първата регата-Черно море ще остане чисто.........
157
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ракетната фрегата на САЩ Тейлър заседнала на плитчина в турско пристанище, разрушителят Доналд Кук наплашен с фалшива атака на Су 24 - 27 моряци подали рапорт за напусканеЯнките не могат да вдянат че 1989 г. отдавна отмина. Баламите или измряха или се вразумиха от глад и мизерия. Контактуват с ГМО-политици от Рода на Плевнята, Станишката и Монито, които ги лъжат в очите колко много народецът мре за демокрация по хамерикански.То си е за тяхна сметка...Ще духат яко супата!
156
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
RT съобщи....ами тя влиза в черно море България-Румъния, защо нашите медии не съобщят, а забравих че те са много заети. Бомбите ще почнат да ни падат на главите а нашите джурналисти ще съобщят че според SNN се очаква бомбандировки в БГ.
155
0
 
3
 
! Отговори
до 167 преди 10 години
А ние с теб по колко ръце ще имаме?Много си умен бе Гоше ,ама като говориш тъпизми бъди готов да си и вярваш.
154
5
 
10
 
! Отговори
444 преди 10 години
Краварите май не помнят 80-те години ,когато руските катерчета ги таранеха нежно, и айде кръгом.
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И при кризата в Грузия бяха влезли... после излязоха (на заден)
152
1
 
2
 
! Отговори
До 165. преди 10 години
Е да де , скъпа и прескъпа електронна техника , много скъпи самолети . Като по американска логика , Русия и Китай трябва да направят същите разходи за самолети . Е те пак правят , но ако мислиш повече , има по умен начин да разбрицаш електронната техника ! Хайде кораба ще заседне в плиткото , но прескъпия самолет ?
151
12
 
5
 
! Отговори
делегат преди 10 години
Американците ви виновни, че *** ви на*ан. Като са толкоз велики в таз Русия, що предадоха властта без бой и протегнаха шепички за долари ? Аман от родоотстъпници, готови сте да свалите ***, откъдето задуха и завъртате г*за. А къде е България ? Кеми фрега кой, искам българите да са добре, искам децата ни да не слугуват по чужди земи.....
150
5
 
3
 
! Отговори
Dron преди 10 години
До Анонимен 168Пак си гледай руски филми за войната май!!!
149
1
 
2
 
! Отговори
bb преди 10 години
До тронТуй отдего измисли, много станаха фантазьорите тука май!!!
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските подводници могат да пречупят много такива!
147
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ да изяде Русия с ракети и бомби и да се приключва ! :)