Американска фрегата навлезе в Черно море

Мисията на кораба е поддържане на мира и стабилността в региона
23 апр 2014 10:05, Елка Василева
252
Американска фрегата навлезе в Черно море
Фрегатата "Тейлър". Снимка: Reuters

Американската фрегата „Тейлър“ навлезе в Черно море, съобщи телевизия RT, позовавайки се на информационната служба на Военноморските сили на САЩ.

Мисията на кораба е „поддържане на мира и стабилността в региона“, се казва в прессъобщението на сайта на американските ВМС.

Още по темата
„Мисията на „Тейлър“ е да увери съюзниците на САЩ в НАТО в решимостта на американските ВМС да усилват и подобряват взаимодействието за постигане на съвместни цели в региона“, се посочва още в изявлението.

Отбелязва се, че корабът ще действа в рамките на международното законодателство и конвенцията от Монтрьо.

Американските ВМС поддържат активност в Черно море от началото на февруари, когато фрегатата „Тейлър“ беше изпратена в региона заедно с командния кораб „Маунт Уитни“, посочва РИА Новости. Тогава фрегатата заседна в плитчини край бреговете на Турция, поради което превиши срока за легално пребиваване във водите на Черно море. Както съобщиха от ВМС на САЩ, „Тейлър“ е преминала ремонт в гръцко пристанище. След тестове фрегатата се е върнала към изпълнение на задълженията си.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за статута на Черноморските проливи военните кораби на страните, които нямат излаз на Черно море, могат да се намират в неговата акватория не повече от 21 денонощия, като за тях са въведени съществени ограничения за класа и тонажа на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
1
 
! Отговори
До 212. преди 10 години
Бай Петко , разбирам те ! Нали с това се шегувам :Влиза - излиза (след 21 дни ) , Пак влиза и излиза ( други 21 ) И пак влиза и излиза , е какви са ограниченията . Ще си стоя в Черно море колкото си искам ? Само че някой смята че съм *** . Ако мислиш повече , не трябва . Става въпрос и за военен кораб на всяка друга държава , която не е Черноморска ?
185
0
 
4
 
! Отговори
до Шоп преди 10 години
Шопе, ми разбира се че няма. Как ще признаят че са се ***? Просто погледни фактите:12 прелитания (90 минути) в зоната на поразяване (1000 ярда) без никаква реакция от страната на славния Доналд Кук и бързичко прибиране в пристанището. Повече нямам какво да добавя.
184
0
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
До Анонимен 209 "Първия ден гостенина миришел на босилек, втория ден на бъз, а третия на *** " Народна поговорка ! Кажете я и на американците.
183
2
 
1
 
! Отговори
До 200 (пръц) преди 10 години
Време е да започнете да проверявате новините които ви сервират. Никъде няма официална новина за морала на американските моряци, нито пък че някои гот тях са подали молба за напускане. Всички "новинари" дето я тиражират тази "новина" се позовават на изказване на американски висш военен публикувано от Ройтерс. А Ройтерс не са казали такова нещо. Българина е много хитър и всичко знае и разбира. Ама не точно...
182
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
12 полета над един от най-модерните Хамерикански боен кораб, на 12-ти април, от 12,00 до 12,12 часа :) :)
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
207. Само се шугувах , за 21 дни , излиза и влиза . Ако е на плиткото стои повече от 21 дни . И не работя за левове , като пиша че не съм в България ? А на теб колко ти е пенсията ?
180
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ной бряг ще се спре на Плиткото ?
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
203. Ми що не четеш статията ?Много си изостанал , чети и новините и на други езици , и други мнение, че ще те обземе пълно затъпяване !
178
0
 
0
 
! Отговори
До 201. преди 10 години
Може да са забравили да свалят знамето !А може такава снимка да са имали .Къде й бяха направили ремонт - в Гърция ли ? Пазят в тайна как изглежда ?
177
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нищо по-хубаво от това да си пия кафето и да чета жалния вой на русофилистичната пасмина :))))
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
198 по начина по който пишеш и ти си един арбайтър - primitive !
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая фрегата що има турско знаме?
174
0
 
7
 
! Отговори
Пръц преди 10 години
Сега като профучат руските Су няколко пъти и над нея, пак ще заседне - този път може и в български води! Предполага се, че този път благоразумно са раздали на екипажа невролептици още в Босфора, за да не цапат новите униформи с екскременти янките още в първото си ръкостискане с руската морска авиация. Те руснаците преди две седмици минали да кажат "добре дошли" на момчетата от "Тракстън", а те взели, че се изпуснали масово и сега са на рехабилитация.
173
11
 
0
 
! Отговори
Фройд преди 10 години
Ало х и сички русолизци. Явно бройката ви из форумите е повече от ибрикчиите в бг парламента.Поведенчески се държите типично за повечето безработни безделници висящи по форумите и споделяте мнение без капка респект кам останалите.Я марш да арбайтите.
172
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не живея в България , но и тук даваха Черноморието, Кораба и прелитащият Самолет . Бяха недоволни много и го нарекоха Самолета -Провокатор . Обаче и тук живеят досетливи хора , и смятат ,от другата гледна точка там казват Кораба-провокатор ? Та самолета нападение ли е имитирал или е направил Хакерско нападение ? И на всеки 21 дни ли може да влиза нов Кораб , нали има правила в Черноморието , да не стоят повече от 21.
171
0
 
6
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
До 185: Американските военни били много изненадани от нивото на въоръжението и ефективността на руските части, които завзели Крим. Били и много сърдити на немците, че "Райнметал" построила /срещу съответното заплащане/ център за обучение на спецчастите в Русия. Не разбирам за какво се дърлите - две мощни държави си защитават интересите, ние ли ще решаваме кой крив, кой прав? Нашите ужким божем държавници по-добре да гледат българските интереси.
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уж 27 са уплашили и подали оставка пък друг пращат, *** ги разбери тея американци:)те не са ли чували за руската "мощ" ?
169
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаше един виц:Американците дали 50 млн долара за изобретяването на химикал, с който да пишат в космоса и мастилото да не се разлива. Отишли на космическата станция и американеца се похвалил на руснака с новата си придобивка. Руснака го гледал, гледал и най-накрая казал:- Ние пишем с молив!
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Василевмного си заблуден беееее
167
0
 
13
 
! Отговори
морално остаряла преди 10 години
Торпеда Кит 65-76 разработана в ленинградском ЦНИИ Гидроприбор 1960-х годов. Калибр торпеды 650 мм, длина 11,3 метра, масса 4,45 тонн. Скорость до 50 узлов (92 км/ч) Дальность 50 км. При крейсерской скорости 30-35 узлов (60 км/ч) дальность возрастала до 100 км. Субмарины могли стрелять торпедой с 480 метров глубин, двигаясь со скоростью 13 узлов. Мощност на заряда 20 кт. Торпедото се движи се по килватерната следа на кораба. Няма спасение от него.Е, скок във водата по-рано...