Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Вооруженные силы Украины взяли Саур-могилу.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дураки прийдят - отходят, Русия оставлят!
148
1
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
Ако САЩ изчезнат от картата на света тогава най-накрая ще настане мир,те са основното зло което разпалва световни и локални войни.Слава на Русия!
147
2
 
12
 
! Отговори
Т95 преди 9 години
И какво ще стане,ако дойдат да си ги отблокират с танков ескорт?Или ако руснаците национализират многомилиардните инвестиции на ЕС в Русия.И тлъстата шваба да не забравя,че руснаци бяха в Берлин,а немците не са били в Москва.И както пишеше в един форум:Моят дядо беше в Берлин,и аз искам.
146
0
 
14
 
! Отговори
защо преди 9 години
А защо не насочите санкции и полит.атаки срещу американския империализъм,който е откровен агресор,премазва граници,народи,закони в името на собствените си интереси,в името на пазари,ресурси,за когото няма континенти,няма разстояния и най-малко морал
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зиги Шопара е толкова социалдемократ колкото Меркел е западногерманка...
144
2
 
7
 
! Отговори
* преди 9 години
Вах ! Този хем се самоуби хем потопи и Германия !Толкова ли му е къса паметта , че не помни за Кипър?!Или не си спомня , че федералният резерв е в САЩ !?Едва ли ! Ако беше *** нямаше да е вицеканцлер ! Остава да разберем кой му нарежда да върши глупости ...
143
2
 
14
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Всъщност виновни за хаоса в днешния свят са олигарсите и милионерите от САЩ и Западна Европа - ако можехме да ги поставим под истинския контрол на закона.
142
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За доста хора много неща са трудни за поясняване,защото са станали лениви в слушането и празноглави и бъбриви в говоренето.Путин не е бог.По скоро руските олигарси ще го хванат за гушата,отколкото той тях.
141
1
 
2
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До stда ама са в Европа ..и възнамеряват не само да останатъ ами и да я контролират !Щем или не щем !
140
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генерал Джордж Патън в писмо до жена си пет месеца преди да загине в автомобилна катастрофа при странни обстоятелства.Берлин ме ужаси. Ние унищожихме един добър народ и сме на път да го заменим с диви монголци. След това цяла Европа може да стане комунистическа. Разказаха ми, че през първата седмица след падането на Берлин всички жени, който се опитвали да избягат били убити, а тези, които не се опитвали да бягат били изнасилени.
139
6
 
21
 
! Отговори
mitko преди 9 години
Съгласен съм с вицеканцлера-и предлагам да бъдат прекратен договорите с Германия-ВСИЧКИ-за доставки на руски газ.АМА ВЕДНАГА ДА БЪДТ ПРЕКРАТЕНИ...Този дебел *** германец си няма на ум какво ще стане с немското икономика ако се прекъсне доставката на руски газ/над 40% от всикия доставян газ/ ...ами ще отслабне или ще бяга в Тексас даяде телешко...
138
18
 
6
 
! Отговори
st преди 9 години
Абсолютно вярно.Руснаците нямат място в Европа.
137
3
 
20
 
! Отговори
Някой преди 9 години
И какво им пука на обикновените руснаци от цялата работа?! Ми те олигарсите са като в България, една шепа хора.... Така ще са принудени да си върнат повечето пари в русия и местния пазар ще се оживи.... Това всъщност е полезен ход за путин, защото ще ги стисне олигарсите за гърлото... Явно са се разбрали с Меркел по въпроса.....
136
5
 
17
 
! Отговори
Венци преди 9 години
Вече е кристално ясно, че Европа и САЩ са заедно във война срещу Русия за благата и и тези добивани от Русия от евро пазарите най-вече газ.
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До рускиня Трахнуться охота есть?
134
2
 
7
 
! Отговори
екс преди 9 години
до 163 и преди 1944 г. България не е била нищо особено, за това стига сте приказвали за миналото, което въобще не е било розово и чети история!!!!!!!Фашисти убиват деца и още колко зверства е имало, ама комунистите, като тия непрокопсаници от партията - стани да седна - СДС.
133
1
 
5
 
! Отговори
! преди 9 години
До Баба с Бакембардив 21 век нямаш нужда от гилдии. Всеки сам може да се управлява и няма нужда някой да ме представлява където и да е. В ерата на интернета моя глас се вижда веднага след публикуването му. Трябва ни нова конституция която да е модерна и да е върви напред с новите технологии. Настоящата е била добре за 19-20 век, сега ни трябва промяна! всеки който е достатъчно образован да може да чертае пътя на народа си, а не неуките *** да решават!
132
3
 
14
 
! Отговори
! преди 9 години
Искам да видя как Германия ще постави ембарго на някой руснак който иска да инвестира 1 милиард в страната им.
131
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vако ти знаеш какво е да си българин,трябва да си поне на 90 години...Защото истинска България не съществува от 1944година