Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна

Шикорски: Това стана при посещение на Туск в Москва
Обновена: 21 окт 2014 16:00 | 21 окт 2014 07:16, Елка Василева
255
Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предложил още през 2008 г. на бившия премиер на Полша Доналд Туск да си поделят Украйна, каза председателят на полския парламент Радослав Шикорски в интервю, публикувано от американския уебсайт Политико, предаде Ройтерс.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "клюка" статията за предложението на Путин за поделянето на Украйна и допълни, че не е особено запознат с "творчеството на това издание", предаде ТАСС.

Според Шикорски, който до септември бе външен министър на Полша, Путин направил предложението по време на визита на Туск в Москва през 2008 г.

 "Той поиска от нас да бъдем участници в това разделяне на Украйна. Това бе едно от първите неща, които Путин каза на моя премиер Доналд Туск, когато посети Москва", казал Шикорски.

 "Той (Путин) заяви, че Украйна е изкуствена страна, че Лвов е полски град и защо да не вземем да уредим заедно нещата", е казал Шикорски в интервюто с дата 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
29
 
! Отговори
друг преди 9 години
Истината е , че САЩ искат всичко.
113
3
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До до 180ОБАМА Е НАРЕДИЛ НА ЦРУ ДАО СЕ РАЗРАБОТИ ПЛАН ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ПУТИНМЕРКИТЕ ВКЛЮЧВАТ И ФИЗИЧЕСКО ЛИКВИДИРАНЕ ДАННИТЕ СА ИЗНЕСЕНИ ОТ СНОУДЪН И ПРИЯТЕЛИ
112
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забавно е да се четат изявленията на коментаторите и техните реплики. Същински разговор в селска кръчма! Бедни български народе...
111
16
 
7
 
! Отговори
183 до 185 преди 9 години
САЩ никога не са пускали касетъчни бомби - недей да лъжеш!Колко рубли ти платиха от руското посолство да лъжеш по форумите, признай!
110
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е готин пич и държавник и аз го искам за ПРЕЗИДЕНТ
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 183 - не си в ред . Това да пускаш касетъчни бомби - не означава че се "опитваш да минимизираш жертвите" . Това че си намрял човката си отвъд океана - не означава , че САЩ е най-миролюбивата страна. В основата на всяка война стоят противните американци, а на всичко отгову са и некъдърни. И след като осерат пейзажа се изнасят, защото "мисията" им е завършена и "доброзорно"предават властта на гражданите. Като защитавате САЩ - мислете опростачен български народе
108
0
 
3
 
! Отговори
183 преди 9 години
до 180 е до 177
107
12
 
4
 
! Отговори
до 180 преди 9 години
Исках да кажа, че колатералните щети на американците са нищожни в сравнение с тези на руските диваци! В Сърбия имаше стотина цивилни жертви, в Чечения стотици хиляди !!!Докато американците се стараят да ги минимират с много усилия, на руснаците не им пука, даже обичат кръвта и войната!
106
2
 
11
 
! Отговори
Нов човек преди 9 години
Ей, това поляците, с тези глупости съвсем ще отплеснат в аутсайдерите. Не може сериозен политик да плещи каквото му дойде наум. Путин ви показа че не е ***, за разлика от всички останали политици. И той много точно, вярно и най-важното - много истинско, си казва нещата. Но само това което няма да го злепостави. А тия *** метат и не премитат. Утре никой няма да му търси сметка за тези думи на глупавия поляк, защото всички са ***.Путин им разказва играта и затова се мъчат да го оплюят.
105
9
 
7
 
! Отговори
геополитика преди 9 години
Едно е да килиш иракчани, сирийци и други ***, друго е да убиваш братя славяни с които 75 г. си живял в една държава. Путин е братоубиец и ще гори в ада.
104
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 9 години
Обама пък решил да си вземе целия свят без да го подяля.От достоверен източник.Мама ви стара да .....!
103
7
 
3
 
! Отговори
до 190 преди 9 години
"А САЩ колко сърби,иракчани,афганистанци,сирийци и либийци убиха"Николко! Тези, които са убити, стреляха по американци - да им се молят ли?Въпросът е руските изверги колко СТОТИН ХИЛЯДИ НЕВИННИ ЖЕНИ И ДЕЦА избиха в Чечения, като изравниха Грозни със земята със неуправляемите си ракети върху камиони (техен любим специалитет)Със сигурност повече от всичките войни на САЩ, взети заедно!
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новината е абсолютно вярна, а тази година вече беше подплатена и документално. Лавров изпрати писма до Полша, Унгария и Румъния с предложение за подялба на Украйна. Когато руското мъниче падне от власт всичко ще излезе наяве. А българското русофилство ще почне да се кълне във вярност на следващият руски сатрап.
101
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До до 185 МарксТой си призна човекът... - не е по духането, а по засмукването...
100
0
 
9
 
! Отговори
Курд преди 9 години
От коя ли септична яма я изсмукаха тази ,,новина,,
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократ Организиран от еврейското ръководство и после си платиха пред чичо Джо.
98
1
 
7
 
! Отговори
да бе да... преди 9 години
ХааахаахААха "Новина" за балъци и за тъпоглавци....Ама нали превърнаха хората в *** и си мислят че всички им вярват......
97
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Руските реформи винаги са минавали през съкращаването на населението между една четвърт и една втора... - справка: Петър първи, Екатерина Велика, Сталин...
96
12
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Путин уби вече 20,000 украинци!
95
8
 
2
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин.Чернобил АЕЦ също може да се раследва в тази посока.