Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, аз се обръщам към ФСБ да не си и мислят да си избършат задниците с т.нар. руски националисти. По данни от нета е стреляно с шест патрона от различни фирми производители( ако са искали да прикрият следите да са ползвали револвер). Четири са попаднали в Немцов, а два са пратени на вятъра и то от минимално разстояние. Шест е звездата на Давид, четири е кръста( Немцов е приел православието), петък 23, 50 часа - Шабат, мост, млада любовница, липса на бризки камери, оставяне на жив свидетел и най- важното действано е когато не е имало хора от службите, които са следели лицето денонощно. Извен
19
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските олигарси дадоха да се разбере, че не са доволни от свещената война на Путин срещу Украйна и Запада, която им струва четвърт от тяхното богатство. Путин не се впечатли. Той знае, че може да унищожи всеки от тях, защото под контрола му са всички силови структури. Но оправдана ли е тази увереност на Путин?Одисей 1
18
5
 
2
 
! Отговори
Ружди преди 9 години
До бгНЯМА КАКВО ДА САЗДАВАМЕ ГЕРМАНИА Е МУСУЛМАНСКА ДАРЖАВА КАКТО И ШВЕЦИА , АНГЛИА И ФРАНЦИА , ВИИ МАИ ИСКАТЕ ДА САЗДАВАТЕ ХРИСИАНСКА ТЕРОРИСТИЧНА КЛЕТКА А КАУР
17
11
 
6
 
! Отговори
за Гурбета... преди 9 години
КОМУНИСТИТЕ ОБИЧАТ БАБАИТИТЕ И СМЕЛИТЕ---ЗАЩОТО НЯМА ДА ГИ ТЪРСЯТ, ОТКРИВАТ ,ЗАЛАВЯТ ...И ЧАК ТОГАВА да ги УБИВАТ!КОМУНИСТИТЕ СА "МЪРЗЕЛИВИ ЧИНОВНИЦИ"----ЧАКАТ ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕШ САМ! Затова всички мразят американото --защото с малко музика ,цигари , уиски, електроника , хубави списания и стоки ---съсипа една огромна ядрена империя като СССР.Така е брато...цървулите не обичат умните и кадърните!
16
7
 
4
 
! Отговори
Ружди преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯАЛАХАУ АКБАР АБИ , В КОИ ГРАД СИ В ГЕРМАНИА АС САМ В БАДЕНБАДЕН ДАИ ПОЩА ДА СИ ПИШИМ
15
1
 
28
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Тези доказателства да не са като онези за самолета? Които така и никой не ги видя.
14
2
 
17
 
! Отговори
бг преди 9 години
Нали еврейските животни в САЩ също разполагаха с доказателства(сателитни снимки)?
13
5
 
16
 
! Отговори
бг преди 9 години
Значи имало е руски войски в Покрайна и еврейския *** Германцов единствен в света е разполагал с доказателства,според укро-мутантите.
12
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко е патологичен лъжец (то иначе как въобще да стане милиардер де) от къде да има Немцов доказателства за руски войски в Украйна, ако американските спътници и разузнаванията на цялото НАТО нямат такива.
11
26
 
9
 
! Отговори
РАЗБИРА СЕ! преди 9 години
ПРИ ОБИСКА ---РУСКАТА ПОЛИЦИЯ , ВЕДНАГА ПРИБРА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА РУСКИТЕ ВОЙСКИ В УКРАЙНА!ТО--ТОВА БЕШЕ И ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ЗАНЯТИЕТО НА КГБ , СЛЕД УБИЙСТВОТО!КОМУНИСТИТЕ НА ***--ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ!!!
10
5
 
27
 
! Отговори
бг преди 9 години
Според укро-*** след като Хитлер се е самоубил са изчезнали всички доказателства за съществуването на концлагери.
9
4
 
17
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Това е просто "Боинг N2", и нищо друго. "Необходима жертва", веднъж каза Березовски. Съжалявам за Борис Немцов.
8
3
 
48
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Е разбира се, как! Те руснаците са най-лошите, най-агресивните, най-бруталните и винаги доказателствата в подкрепа на тези твърдения липсват. В замяна на това участниците и инициатори на над 100 войни са с кристално чисти ценности за мир, демокрация и справедливост.
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия доказателства са от серията сателитни снимки отпреди десет години и разкази по преразкази на очевидци...Абе десета помия доливате!голямата хранилка ли е отворил чичо Сам?
6
27
 
11
 
! Отговори
55 преди 9 години
Ами,не е вярно те сепаратистите са обикновени хора с пълно бойно снаряжение,командване,танкове ,самолети,ракети и като ги убият ги карат в Русия при родителите им.....
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предполагам са "доказателствата" са изгубени :)
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:):):)Нема Начин!
3
5
 
47
 
! Отговори
бг преди 9 години
Иран има доказателства че англичаните снабдяват джихадистките животни с оръжия и храни.
2
11
 
44
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Ха ,Прошенко ли казва това ? ))) Та той лАже като стар *** ....!)
1
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, то и сателитни снимки имаше, само дето никой не ги видя! Опитаха се да набедят руснаците, че и самолета уж били свалили, но отвориха черната кутия и изведнъж всички млъкнаха, познайте защо!