Въоръжаването на Украйна би засилило натиска над Путин

САЩ: Страната иска "нещо, което може да спре руски танк"
4 мар 2015 07:50, Анисия Иванова
200
Въоръжаването на Украйна би засилило натиска над Путин
Командващият американските сухопътни сили в Европа ген. Бен Ходжес. Снимка БТА

Няма очакване, че Украйна би могла да постигне военна победа над Русия, ако бъде снабдена с американски оръжия, но те биха  могли да "добавят мускули" на дипломатическите усилия, заяви в Берлин командващият американските сухопътни сили в Европа ген. Бен Ходжес, цитиран от Асошиейтед прес.

Макар да подчерта, че САЩ продължават да търсят дипломатическо решение на кризата, Ходжес заяви, че подпомагането на Украйна с оръжие би увеличило вътрешния натиск над президента Владимир Путин. 

"Когато майките започнат да виждат синовете си да се връщат мъртви у дома, когато тази цената се вдигне, вътрешната подкрепа започва да се свива", каза той.

Правителството на Обама все още обмисля дали да достави смъртоносни оръжия на Украйна, опасявайки се, че подобна стъпка може да насърчи Русия да ескалира намесата си там.

Ходжес не уточни какви оръжия биха могли да бъдат предложени, но по думите му Украйна иска разузнавателни, зенитни средства и "нещо, което може да спре руски танк". 

"Ако нямате нещо, което да даде мускули на дипломацията, на икономическия аспект /санкциите/, те няма да бъдат ефективни", каза Ходжес.

Според него Русия сега има 29 000 войници в Крим и 12 000 в Източна Украйна. По думите му засега отделни американски планове за обучаване на три украински батальона са отложени, докато се разбере дали прекратяването на огъня, договорено в Минск, ще бъде изпълнено изцяло.

Генералът съобщи, че като част от новите сили за бързо реагиране на НАТО в отговор на руските действия в Украйна, САЩ са решили да върнат в Европа бронирана бригада, раполагаща с 220 танка и бойни машини "Брадли".

Той препоръчва те да бъдат разположени в балтийските страни, Източна Европа и Германия, за да бъдат на разположение за бърза употреба при нужда. Препоръката още не е одобрена. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: украйнаСАЩвъоръжаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"САЩ: Страната иска "нещо, което може да спре руски танк""Ами и ние искаме "нещо", което да докаже присъствието на руски танкове в Украйна, ама...
113
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До до 130Искаш да кажеш, че учител в Бурятия взима само 6200 рубли месечно? Имам приятели учители там и тази година се каня да им ходя пак на гости, да видя крайбрежието на Байкал. Средната им заплата за миналата година беше около 35 000 рубли, което прави около 550$ по сегашния курс. А имат и разни добавки, с което стигат около 800$. През година ходят до Египет. Та така е животът в Бурятия.
112
1
 
20
 
! Отговори
Петков преди 9 години
До UKRAINECИ не само, че са най-храбри украинците, те са и най-големите герои на света. Украинския епос още помни как тези смели воини решили да си изкопаят Черно Море, за да им е кеф в паузата между два други, по-големи, подвига.
111
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия погледната отвътре е една пропаднала бавно развиваща се държава. Просто се заделя голям ресурс за пропаганда. През 1997 едно дете даде 100 долара за един шоколад без да взема рестото в Слънчев Бряг и после 15-20 години клакьорите ни разправяха колко били богати Руснаците. Този номер може и да върви зад граница и по-специално в България, но не върви в Русия където живота е едно озъбено свирепо куче. Хората ядат елда, това е една черна противна каша.
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре да им изпратят няколко мастърбокса вазелин
109
5
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
В неделя от 12ч.пред президентството ще се проведе поредния протест срещу НАТО базите у нас,НАТО центъра в София и световната агресия на НАТО.Нека покажем на САЩ че не са желани в България!
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 128..Н. Младенов събра в Правец лидерите на,, Сирииската опозиция,,подкрепяна от САЩ. Днес, тези лидери са начело на ИДИЛ .Нещо по въпроса ?Атези 7500 ,да не си бил тамИзсмука ги отнякъде. Тогава ИДИЛ и била само в плановете на ЦРУ .САЩ=Ал Кайда=ИДИЛ
107
13
 
3
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
Имаш много здраве другарю червенков. Защо ми даваш за пример учител в Москва, а не ми дадеш за пример учител в Бурятия който не взема и 100 долара. Освен това за собствената си издръжка в Москва, учителят трябва да има поне 500 долара на месец.
106
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали целта е Русия да бъде въвлечена във военен конфликт, затова и янките щедро предоставят военна помощ на Пораженко. И ИДИЛ е тяхно отроче. Въпросът е, че май ще излезе или вече излиза извън кнтрола им, и тогава духът , излязъл от бутилката ще предизвика необратими последици... Третата световна ще започне не когато я искат американците и не от там, от където им трябва. Допускане.
105
3
 
4
 
! Отговори
до 128 преди 9 години
Месец август 2013 година мисира Обама се чудеше дали да започне офанзива в Сирия или не. Тогава в Сирия имаше между 7500 и 8500 джихадисти. Като чуха за предстоящите бомбандировки те започнаха тихомълком да се изнасят от Сирия. Само че Обама се хвана на руската въдица да разоръжава химическото оръжие на Сирия. През октомври 2013 джихадистите в Сирия бяха вече 55000.
104
3
 
20
 
! Отговори
До 129 преди 9 години
Я пак ,че нещо не разбрах-заплатите и пенсиите в Украйна значи са по-високи от тези в Русия.Без майтап-средната заплата на една учителка в Москва е 800 долара ,а средната заплата в Украйна вече гони цели 30 долара.А Казахтан винаги са били с по-високи заплати -просто имат много природни богатства
103
17
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 9 години
М момента тези които работеха в русия я напускат, защото с жалките рубли които получават там не могат да изхранят себе си камо ли семействата си. Сменете тази русофилска плоча, защото само се излагате. Таджикистанците работещи в Русия я напускат и отиват в Казахстан, където заплатите в долари са по-големи отколкото в Русия и живота там е значително по-евтин, ама това няма да го чуете от *** зомбиращи телевизионни кутии.
102
2
 
25
 
! Отговори
До 126 преди 9 години
Ей ,голям си ***-как САЩ ще спрат ИДИЛ преди две години ,като точно те тогава ги въоръжаваха и обучаваха ,защото бяха борци за демокрация срещу Асад.Те от скоро са терористи бе умник.Ама те хамериканците винаги така правят и посля ядат дървото от същите дето преди са обучавали и въоръжавали
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха ,вие въоръже те украинците ,пък Русия ще достави на опълченците прашки и обли камъчета.И повечето от половината ,което доставите ще отиде при опълченците без проблем .така както ставаше и до сега-храбрата украинска армия бяга ,а опълченците събират след тях оръжие и техника
100
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко че щатите имат такъв *** за президент. Той можеше да спре преди 2 години ИДИЛ, можеше да спре и Русия преди година, но вместо това предпочете да си пасува в Овалния кабинет. Поведението му на пацифистка мишка само разпали агресивните страсти на рашистите и джихадистите.
99
4
 
14
 
! Отговори
До 108 преди 9 години
Ей ,голям си еврогей .Знаеш ли ,че в момента около 3 000 000 украинци работят в Русия и така хранят семействата си .И добре ,че са те ,че в Украйна Демокрацията започна-съкращения на работници ,закриване и продажба без пари на американски и европейски предприятия.Скочиха чените в пъти ,а гривната им се обезцеви само 300 % .Това ще остане от Украйна-евтини *** и работници.Нищо друго
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то да въоръжиш ама, като няма кой да се бие... *** измряха останаха само хора на които им се живее
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
>нещо, което може да спре руски танкJaveline-и демек. И разузнавателни дрони, и анти-артилерийски радари.
96
3
 
4
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
В ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ ПО ИНТЕРНЕТ НА СИРИЙСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ, ГЛЕДАХ КАКА БРАДАТИТЕ СИ СЛУЖАТ С АМЕРИКАНСКИ ПТУРС , ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕБЯХА ПРОБИЛИ ГОЛЯМА ДУПКА В СТЕНАТА НА СГРАДАТА И ОТТАМ СЕ ЦЕЛЕХА В СИРИЙСКИ ТАНК. ПТУРСА БЕ ОГРОМЕН, ДЪЛЪГ ОКОЛО 1,5 МЕТРА СЪС СЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА. ПРИ ТРЕТИЯ ОПИТ ТАНКА БЕ УНИЩОЖЕН, НА РАЗСТОЯНИЕ ПРИ КОЕТО ЕКИПАЖА ДАЖЕ НЕ Е РАЗБРАЛ ОТКЪДЕ МУ Е ДОШЛО
95
14
 
9
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Дани-------"Лесно ти е да говориш за жертви, ***, когато си стоиш в Америка."Ako Украина не бъде въоръжена навреме-жертвите ще са повече.Джуджу иска да превземе цяла Украина и може да бъде спрян само с оръжие.Когато те е нападнала хиена,какъв е изборът?Има ли *** тук,които да мислят че джуджу ще спазва мира ?