Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ

"Вашингтон стигна дотам да отвлича наши граждани по света"
Обновена: 23 май 2015 11:59 | 23 май 2015 10:27, Веселина Йорданова
178
Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на външните работи предупреди гражданите си, които пътуват в чужбина, че
американските правоохранителни органи и специални служби провеждат "лов за руснаци" по целия свят, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление от вчера.

В съобщението се отправя обвинение към Вашингтон, че отвлича руснаци и се привеждат случаи като този с Владимир Дринкман, екстрадиран в САЩ от Холандия миналата година.

Още по темата
"Вярвайки, че може да прави всичко, което си поиска, Вашингтон стига дотам да отвлича наши граждани", се казва в изявлението на руското министерство.

Дринкман заяви, че е невинен по обвинения в заговор с поне още четирима души да инсталират компютърен софтуер за претърсване на компютърните мрежи на финансови компании и други финансово-икономически субекти.

"Заплахата от арест по заповед на правоохранителните органи и специалните служби на САЩ в трети страни остава и е съвсем реална" , се казва още в изявлението, за което Ройтерс отбелязва, че е изпъстрено с гневни пасажи.

"Американските власти продължават неприемливата практика за лов на руснаци по целия свят, пренебрегвайки нормите на международното право и извивайки ръцете на други държави", се казва в документа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Щатите ловят руски шпиони, това е правилно.
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е и от БГ да поза4езнат малко мускали
102
1
 
5
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
Путин скоро ще стигне северно -корейското свинче по брой озцепки на седмица...
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На края , ще стане така , че ще почнат , да изчезват американски граждани , без да се разбере , какво е станало с тях .
100
2
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Вземайте реципрочни мерки, другари, отдавна е време най-отявлените русофоби да получат инжекция с чадър (като Георги Марков) или топла чаша лъчист московски чай (като Александър Литвиненко).Напълно безплатно, разбира се. Защото Москва вярва в социалната справедливост :)
99
4
 
7
 
! Отговори
анти рашист преди 8 години
Дам, САЩ отвлича милиони руснаци всяка година, те затова и са си направили квартали като Литъл Одеса (което всъщност е концлагер). Иначе в никакъв случай никой руснак не иска да емигрира там, на всеки му се седи в православния евразийски рай на *** Късий. Даже дъщерята на Лавров я отвлякоха тия империалисти и насила я държат в Америка, пък тя напира ли напира да се върне в майка Рассия.
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, че всичките "отвлечени" са все хакери и банкови измамници.
97
2
 
9
 
! Отговори
от Чикаго преди 8 години
400 хиляди руснаци има в САЩ и още 3 милиона от руски произход. Крадат тия американци като за световно. Направо Путин да затваря границите, че и от Европа много ги крадат. Да си седят там в Русия на безопасно. Поздрави от Чикаго!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъъ, само дават напразни надежди на сънародниците си зад граница ...
95
2
 
7
 
! Отговори
DiDi преди 8 години
До 133 - "При соца нямаше безработни просто защото имаше къде да се работи" - Това е най-голямата лъжа и измама, която ни пробутват сега. Завърших през 1977 година инженерство в братска соц страна. Прибрах се в България и отидох в ДКНТП / държавен комитет за наука и технически прогрес/ да си получа разпределението /тогава всичко се разпределяше/, понеже при тях бях спечелил конкурса за следване в чужбина. Казаха ми намерете си работа и елате да Ви разпределим. След 5 /пет/ месеца си намерих ...
94
3
 
7
 
! Отговори
DiDi преди 8 години
До Анонимен- Ами ходят да крадат. Всичко, което отчитат за постижение руснаците е откраднато. Най-пресен пример Атомната технология и микропроцесорните комплекти - всичко е откраднато от Щатите. Човек веднъж научен да краде в имени родину - краде навсякъде и всичко.
93
4
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
А предупреди ли Москва за лов на рускини по българското черноморие? Аз съм заредил дамаджаните и пищова и де видя Рускиня, вадя и почвам злобарки.
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе,народе,защо си толкова кух та чак дрънчиш! Соц.държавата я свалиха комунистите! Факт!И същите бяха на власт до скоро ,дори и сега в добрия им вариант.За какви демократи и глупости ми пишете?Цялата система се смени от комунистите,днешните едри и крупни капиталисти.
91
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да питам русалките.Оная ли работа ми търсят в САЩ а не си стоят в хубавата до припада Русия?А и защо ли ходят в САЩ,май защото е много по добре от колкото при тях.
90
11
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Абсолютен факт е,че САЩ НЕ признават международното право,а само собствените си закони!Решенията на Американския съд се обявяват за световно валидни,въпреки че няма правно основание за това!На отказващите да се подчинят се извиват ръцете по всякакъв начин.Колкото до това,дали при социализма беше по-добре,може да се каже,че ако тогава всичко беше наред,нямаше да дойде сегашното.Но определено загубихме някои неща и няма никога да си ги върнем!Като спокойствието и сигурността,например
89
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начетохме се на глупости от платения руски ***.
88
3
 
9
 
! Отговори
до 141 от славянин преди 8 години
А сега като влезеш в магазина има с какво да напазаруваш!?
87
2
 
5
 
! Отговори
до 136 от славянин преди 8 години
Ами за пари бе, как защо!?,
86
4
 
11
 
! Отговори
до 135 от славянин преди 8 години
Ами никога не е имало такъв масов мор като днес! Факт!
85
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Както казах по-долу - най-добрата статистика за качеството на живота днес се намира в гробищата - нека наглите ''демократчета'' ги посещават периодично и да се осведомяват и след това да си помислят има ли смисъл да лъжат толкова плитко!?