Столтенберг обеща НАТО да защити Европа

Пак размаха пръст на Русия заради кризата в Украйна
28 май 2015 08:22,
237
Столтенберг обеща НАТО да защити Европа
Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща да защитава териториалната цялост на Европа в обстановка на напрежение по източния фланг на алианса заради кризата в Украйна, предаде ДПА.

"Твърдо ще защитаваме суверенитета и териториалната цялост на всички европейски страни", заяви Столтенберг в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

НАТО ще работи да гарантира, че съседите му Грузия, Молдова и Украйна ще останат стабилни и независими, каза той в мозъчния тръст ден след като обсъди конфликта в Украйна с президента Барак Обама.

"Тези държави не са буферни зони, те са независими суверенни държави. Те имат правото сами да избират по кой път да поемат и ние ще им помогнем по този път", каза шефът на алианса.

Той предупреди Русия да не се меси в стремежите на свои съседи като Грузия или Украйна за присъединяване към НАТО.

"Дали някоя страна ще стане член на НАТО или не ще се реши от тази страни и 28-те съюзници и от никой друг", каза Столтенберг.

Режимът на прекратяване на огъня в Източна Украйна продължава да се нарушава. Страните трябва да постигнат политическо решение на конфликта, заяви шефът на НАТО, цитиран от ТАСС.

Той отново обвини Русия, че подкрепя сепаратистите в самопровъзгласените Донецка и Луганска народна република и че изпраща военна техника и войски на територията на Украйна, а също така отново осъди анексирането на Крим от Русия. По думите му ставащото в Украйна подкопава ключови принципи на европейската сигурност.

Планираното прехвърляне на ракетни комплекси "Искандер-М" в Калининград до 2018 г. фундаментално ще промени баланса на сигурността в Европа, заяви Столтенберг. Той определи такива действия като дестабилизиращи и опасни, като същевременно подчерта, че НАТО не иска противопоставяне с Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
17
 
! Отговори
Второто пришествие преди 8 години
От кого ще я защитаваш,бе бай х.ьо ? От Русия ли?Трябва някой да защити Европа от вас ционистите,перверзниците,педофилите и наркоманите..от вашата смрад,***! Парфюмирани смръдльовци!
158
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Столтенберг обеща НАТО да защити ЕвропаПак размаха пръст на Русия заради кризата в Украйна---Тия ненормалници и пийонки на САЩ защитиха Ирак, защитиха Либия, защитиха Авганистан, защитиха Сирия, после защитиха Украйна, а сега ще защитават и Европа?!?Не, мерси, благодаря!Идете "защитавайте" както си знаете, възможно по-далеч от тук. Няма нужда да ни палите схлупената къщичка.Ние стотици години сме живяли нормално с Русия без помощ от тези натрапници. Можем така и за напред, без НАТО.
157
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До РАД 194Провала на СССР в Авганистан е че не удържаха още една година да доведат нещата до край. Военно не е провал. Такова развитие на техника, технологии и тактика в СССР армия не е имало от времето на 2СВ. Авганистан създаде: Най-добрия Щурмовик на всички времена Су-25Арт система Нона/Вена можеща да стреля с мини и снаради вкл НАТО производство и да стрела на обратните скатове на планинитетри поколения активна броня за танкове и две поколения с активни анти снарядни системи за бронемаши
156
6
 
7
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До192Не те знам какъв набор си, но по-голям провал от тоя на СССР в Афганистан няма!А какво ще кажеш за това, че шефът на ОМОН в Таджикистан отиде да се бие за ИДИЛ ?А какво ще кажеш за Кадиров, дето е с неограничена феодална власт от Путин и превръща Чечения в преден ислямистки пост а ?
155
3
 
12
 
! Отговори
азе преди 8 години
a,благодаря,Гусин Солтенмолтенбургер,успокоих се,тази вечер ще се наспа спокойно,че няма страшно от 3-та световна,която Вие разпалвате.Няма как да ни достигнат Топол М и Искандер,защото Вие,Гусин Солтенмолтенбургер с Вашето обещание и голия си г***з ще ги спрете още на границата ни!
154
5
 
17
 
! Отговори
до 181 от стар набор преди 8 години
А САЩ и техните МАРИОНЕТКИ колко са велики, бе многознаещ . САЩ се завърнаха "на*ани" от Виетнам по мое време, а Афганистан е пълен ПРОВАЛ за алианса.
153
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен147а бе че е за пари,за пари са ни продали на НАТО,ама не българиа,а продажните ни политици всуе,начело с ***
152
2
 
18
 
! Отговори
до Ястреба на НАТО преди 8 години
Какви са тези Ваши миражи, г-н Столтенберг ? Русия не е тръгнала да напада Европа, защо само плашите европейците, които все повече се отчуждават от Вас ? А Искандер са само отговор на Patriot и на присъствието на кораби на САЩ в Черно Море.Европейските народи няма да служат като пушечно месо на СатаНАТО !!!
151
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
до 180 184Като СССР влиза в Авг шефа на ВДВ каза отрежете Юга и ще установим контрол лесно. Москва го отсвири. Искаха полигон за тест на бойна техника. Войските Въпреки Москва около 86-87 намериха ултимативната тактика срещу моджахедите. Нападение, десант по околните върхове, изолация на района. След това пехотата РАМО до РАМО БУКВАЛНО като правят полицаите с местопрестъпление проверяват района. Дори маскиран вход на пещера да има все някой ще падне в нея. От подобно нещо няма измъкване.
150
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тоя швед такива ги е дрънкал, сякаш 5 човека живеят в главата му!
149
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 180 184Значи научете си историята за 10 години война СССР губи 15000 бронемашини 111 самолета (су-25 36бр) 350 хеликоптера. Като половината време нито самолетите нито хеликоптерите са ползвани адекватно докато платено с кръв се научат. Решение за бронемашините дойде чак на този парад на 9 майСАЩ и сие имат 121 хеликоптери (поне 4 пъти всеки по-скъп от руските) 38 самолета(като талибаните нямат ПЗРК) и 28 граждански и неустановено голямо количество дронове в Авг и Пакистан свързана операция
148
4
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Егати злобната физиономия на този от снимката в такива хора има само злоба и нищо човешко ужас.
147
15
 
4
 
! Отговори
За 184 преди 8 години
***, това ли са новите опорни точки? Ще ти го кажа на родния ти език та да ме разбереш, дурак си ти, болшой дурак.
146
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ гледа да закопае Европа. Затова въоръжиха до зъби терористите на Ислямска държава .Затова унищожиха Либия и водят война в Сирия,за да се напълни Европа с емигранти и ислямисти.САЩ се управлява от психопати за които войните са источник на доходи..
145
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби500000 войска, но морално разложена. Афганистан на времето смачка напълно самочувствието на СА. Затова и побърза да се изнесе.
144
19
 
7
 
! Отговори
UKRAININFORM преди 8 години
САЩ винаги са спасявали Европа до сега-от фашизъм,от комунизъм от какво ли не !Европа е като стара бабичка,която всеки може да прекара-изкукала е вече !
143
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 178Умнико ти можеш ли да разъждаваш?Авганистан не е загробил СССР - максимално там е имало 68000 човека в една армия 1986 година. Съпостави ги с експедиционния корпус в източна Германия който е бил около 500000 човека напълно на 100% развърнати за война няколко армии.Абе ХОРА, МИСЛЕТЕ, ЧЕТЕТЕ, и пак МИСЛЕТЕ и тогава ГОВОРЕТЕ подобни идиотщини
142
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично,освен САЩ друга заплаха за Европа не виждам.Щатите искат да запалят европейската черга.Аз не съм чул Русия да заплашва с нещо Европа.Точно обратното.Време е САЩ да си седнат на *** отвъд Големия Гьол и да не се бъркат в работата на държави от друге континенти.Тези нещастници ще предизвикат накрая ядрена война но при такава и самите те ще изчезнат.Прости и *** кравари!Много бързо забравиха 11.09 а това не е и една стотна,хилядн от ужаса на бомбардировката над мирния Дрезден през ВСВ
141
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До българин 177Давам ти ФАКТ. Чисто военно стрелбата по площи с РСЗО срещу укрепен противник от 1944 година е неефективна. 1944 година немците се научават да правят укрепени окопи за един човек в полето(след тях и СССР и Западни съюзници). Дори масово ползване на Катюши ама наистина масово извежда от строя по-малко от 15% защитата.В момента в Донбас се среля по площи срещу градовете, както с РСЗО така и с леки 120-122мм така и с тежки гаубици 152-205ммТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ТЕРОР И ГЕНОЦИД
140
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 175Може и да не вярваш, ама без международното и със международното право, Украйна ще погребе Русия, точно така както Афганистан преди 25 години погреба СССР.