Полицията разпръсна неразрешен гей парад в Москва

Задържани са около 20 души
30 май 2015 21:51,
115
Полицията разпръсна неразрешен гей парад в Москва
Снимка: БТА

Руската полиция разпръсна неразрешен парад в подкрепа на правата на хомосексуалистите в центъра на Москва, задържайки около 20 души, предаде Ройтерс. Сред задържаните има и анти-гей активисти, нападнали участващите в митинга.

Гей активистите бяха поискали разрешение за провеждането на гей парад днес, но московските власти отхвърлиха искането за десета поредна година - ежегоден ритуал, който започна да символизира неприязънта на руските власти към публични прояви на подкрепа за правата на хомосексуалистите, отбелязва Ройтерс.

Активистите, събрали се на Тверски площад в центъра на града, бяха далеч по-малобройни от облечените в черно сили за борба с безредиците, обградили предварително площада. "Това е беззаконие от страна на московските и руските власти - това, което се случва тук е пълно беззаконие", заяви Николай Алексеев, водещ руски защитник на правата на гейовете, докато полицията го прибираше в камионетка с кървяща ръка.

"Ние просто се опитваме да проведем мирна акция за защита на човешките права", добави той.
 
Елена Кахтарьова, част от анти-гей активистите, стоеше мирно с плакат, на който пишеше: "Не на евро гей ценностите. Не на евро гей пътя за развитие. Само Русия и само победа".
 
"Аз съм против този феномен, който ни беше наложен, против хомосексуализма, против нетрадиционните ценности, казано меко, или на чист руски: против педерастията и содомията", обясни тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 8 години
На снимката е най-щастливия гей - награбен и разкрачен от четирима мъжаги в униформи.
60
1
 
10
 
! Отговори
ПРОМЕТЕЙ1 преди 8 години
0-лева толерантност с такива като ГЕЙ ОДИСЕЙ1
59
2
 
24
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Руските власти дават пример за подражание. Браво на тях!
58
18
 
3
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Ако утре се окаже, че *** е обратен, какво ще кажат путлеристите ??? *** беше стожер на християнското семейство, а се оказа че се развежда !!! Утре ще се разбере, че е гей /всъщност в Русия няма гейове а пед-----и/ и какво ще дращете , *** ???
57
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на братята Руснаци.
56
27
 
4
 
! Отговори
преди 8 години
Така се прави в първобитните държави. Подобни неща се случват само в Русия и Африка.
55
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Русия !!!
54
34
 
1
 
! Отговори
екс преди 8 години
Абе вие *** ли сте бе?! Че и минуси ми натряскали! Ако имате деца, и ви се наложи да ги оставите при някой за ден-два, при кой ше ги оставите - при гея, който е нормален и загрижен човек, или при алкохолика, който се напива и не знае кво прави?! Ако избора ви е второто - вие не сте за Европа, бегайте в Русия, да ви дойде акъла, в простата дървена изпускана тиква!
53
22
 
2
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Путин не може да ни спре
52
1
 
17
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
Преди 10-на години кмет на Москва беше Лужков. Та отиват при него с искане за гей-парад. Юрий Михайлович разрешава за 02.08. Какво се оказва обаче?. По руския православен календар на 02.08 е Илинден и празник на Въздушно-десантните войски. Предвидено били шествие на ветерани от ВДВ по улиците на Москва. Розовите сами се отказаха. Така се прави - хем вълкът сит - хем агнето цяло
51
6
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
"Не на евро гей ценностите. Не на евро гей пътя за развитие. Само Русия и само победа".Е тва вече е приказка!Евала на братушките!
50
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мръсни долни гейве. Това е болест и не трябва да се толерира, защото си мислят, че като са различни всичко им е позволено.
49
23
 
8
 
! Отговори
екс преди 8 години
Смях в залата - голЕм проблем, раираш ли, че някви обичали да си лягат с другарчето!А че цялата им нация е алкохолици, ежедневни катастрофи с жертви от пияни водачи! МАСОВО мъжете в Русия умират ПРЕДИ да са навършили 60 заради алкохолизъм, това НЕ Е проблем за товарищ *** ... Да ва и в русофилските трологлоти...
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
седя си аз в един микс клуб някъде край морето и замислено, пиейки джони наблюдавам изпъкналите вени на бицарите мси. и по едно време идва някакво безмозъчно недоразумение и ми обяснява как било гнусно за него да се забавлявам с кой ми падне, а аз дупчици не подбирам... та като направих едно трицепсово разгъване и се наложи охраната да го изнасят на ръце... много ми е кеф да мачкам фасони на разни хомофобчета.
47
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Божо....това с камъните го правят в С.Арабия--но те са съюзници на САЩ--значи няма проблем......такава е демокрацията.Могат да ги избиват с камъни и да им режат главите в С.Арабия--а всички правозащитни организации си мълчат--нали са най-върлите съюзници на САЩ--значи всичко е О.К......виждаш ли лицемерието на "свободните медии" от "цивилизования" свят....
46
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одобрявам.подпис: нормален българин
45
32
 
8
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Скоро в Русия ще забранят и "изневярата", и ще почнат да убиват жените с камъни !!! Освен това ще трябва да се забранят и късите поли , и шофирането за жени :((( Талибанска работа !!! Кой ще забрани кражбите на национално богатство от съветската милиционерска путлерова дружина ?????????????
44
3
 
15
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 8 години
Що не отидат да направят гей парад в Ракка ? Тъкмо третополовите от Фашингтон ще са доволни и щи им спуснат помощи със самолети по погрешка......
43
22
 
11
 
! Отговори
Божо преди 8 години
В Русия няма гейове , тази статия е платена от Сорос !!! Това не се е случило , защото в Русия никога не е имало обратни, пардон , гейове !!! Всички гейове са *** и , а руските гейове са мит , разпространяван лично от Обама и от Джордж Вашингтон !!! А сега , сериозно !!! Тази нещастна страна , Русия все повече се превръща в националсоциалистическа диктатура с фюрер, наказателни отряди, Гестапо и всички останали атрибути !!! Само едно малко мустаче липсва на картинката :(((((
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До оо..........когато синът ти доведе зет в къщата ти--тогава ще разбереш за "правата"на хората