Руски самолети над нас – на наблюдателен полет

Инспектори ще следят за "прозрачност във военната дейност"
Обновена: 15 юни 2015 09:38 | 15 юни 2015 09:30,
183
Руски самолети над нас – на наблюдателен полет
Снимка: Reuters, архив

В рамките на международния Договор за открито небе - руски инспектори са планирали наблюдателен полет над територията на България с руски самолет Ан-30Б. Това съобщи за Интерфакс Сергей Рижков, началник на руския център за намаляване на ядрената заплаха, предаде агенцията.

Полетът ще се изпълнява през периода от 15 до 19 юни с максимална далечина 660 километра по маршрут, съгласуван с наблюдаваната страна.

Български специалисти на борда на машината ще контролират използването на апаратурата за наблюдения и спазването на договора, посочи Рижков.

Целта на полета е "да съдейства за повече откритост и прозрачност във военната дейност на държавите участнички в договора, също и за заздравяване на сигурността чрез укрепване на мерките за доверие". Това е 17-ят наблюдателен полет на Русия над териториите на държавите от договора през 2015 г., допълни Сергей Рижков.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Сандо 146Умнико цифровите снимки от самолет с лазерен висотомер са с разделителна способност милиметър от орбита снимката е с разделителна способност 1-5 см колкото да се види заглавието на вестник но не и текста. Освен това имат фото ленти в различни честотни диапазона и то такива които не преминават през Йоносферата на земята и не се виждат от сателити. Арро фото разузнаването скоро няма да е пенсионирана професия.
115
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
това е пълен майтап ;)имат си сателити и мноо добре знаят къде кво става по света
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали никой не си мисли че НАТО (САЩ) ще сложи ракети и танкове в България и Русия ще гледа безучастно. Както си постели така ще си легнем. За пореден път България сключи сделка с ГУБЕЩАТА СТРАНА.
113
3
 
2
 
! Отговори
абе преди 8 години
Само да не паднат тез кочини и да направят беля...
112
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българският народ първо не е бил роб, и второ не е освобождаван, най-малкото от руснаци. А най-малко отношение към тези събития имат съвременните руснаци.
111
3
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Руските самолети могат да си прелитат където си поискат. И над Берлин и Брюксел ще прелетят ако се наложи!
110
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като не можем ние да им направим нищо, има кой да им направи.Русия винаги е действала от позиция на силата и с изнудване.Това че имат пушкала не ги прави велики.Един народ ,който винаги е бил роб хе може дае велик..............Предполагам имаш предвид този народ,който е бил 150 години под византийско и 500 години под турско робство,който чужда страна го е освободила през 1878 г.,защото този народ иначе и досега щеше да пише и говори на турски,нали?
109
12
 
4
 
! Отговори
Пфъ преди 8 години
До majorski--120;И като не можем ние да им направим нищо, има кой да им направи.Русия винаги е действала от позиция на силата и с изнудване.Това че имат пушкала не ги прави велики.Един народ ,който винаги е бил роб хе може дае велик.
108
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България е пълно с руски шпиони така, че нози "наблюдателен" полет е налълно излишен и е по-скоро за мотивация на унилата путинофилия,
107
1
 
4
 
! Отговори
batmario преди 8 години
Търсят нови места по морето...
106
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - много да вземат паметника на съвеЦката армия в София за междуконтинентална балистична ракета.
105
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ответ 128"А кога ще има БЪЛГАРСКИ Набл. ПОЛЕТ НАД ВОЕННИ обекти в РУСИЯ????"С какво бе, човече Божи, ще наблюдаваме военни, че и други обекти? Не схванахте ли, че нас ни ползват само за ***, за база, за роби, при това обикновеният българин не печели нищо от това. напротив- всичките негативи са за него. Вкл. угрозата от война, водена на наша територия.
104
7
 
27
 
! Отговори
И? преди 8 години
Щото американските самолети направи са си у нас- тук нощуват, тук излитат и кацат нали сме безплатна база и опитно поле.
103
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските пилоти са най-смелите пилоти в света! Представяте ли си какъв кураж се иска, за да летиш на подобна 35 годишна щайга?
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Новинататова в руските медии ли го прочете?
101
8
 
5
 
! Отговори
ответ преди 8 години
А кога ще има БЪЛГАРСКИ Набл. ПОЛЕТ НАД ВОЕННИ обекти в РУСИЯ????
100
1
 
3
 
! Отговори
25г. преди 8 години
до 123 Я първо се научи да четеш, е тука горе има статия, там пише подробности. Информационен сайт не значи заглавия с коментари на многознайковци.
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО хляб и солСИБИР ЩЕ БЪДЕ МЯСТОТО В КОЕТО СЛЕД НЯКАКЪВ КАТАКЛИЗЪМ ЧОВЕЧЕСТВО ЩЕ НАМЕРИ ЕД. БЕЗОПАСНО МЯСТО ЗА ЖИВОТ. ПРОРОЧЕСТВА НА ЕДГАР КЕЙСИ. ВАНГА И МНОГО ДРУГИ. КОИТО НЕ ПОСОЧВАМ. А ТЕЗИ КОИТО НАЗОВАХ НЕ СА ГРЕШИЛИ В ПРЕДСКАЗАНИЯТА СИ. ЧЕТЕТЕ САМИ
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски самолети над нас на наблюдателен полет...kude e Elkaaaa, nai-dobrata ...za rusnacite......ups..., v koi li bunker se e svriala gorkata..., ce......nabludatelen polet, ama tia znae li...Cicko i SoroSH i spusha opornite tocki..i tia zahapa, kvo da prai...BOKOwatcas-ut e s pari...,mnOO pri tova...
97
12
 
9
 
! Отговори
Новината преди 8 години
До Анонимен 122Броят на ушанките и *** за твое огромно съжаление расте не само в България, но и в целия свят. Според най-новото изследване на Gallup сред десетте страни, които най-много не одобряват политиката и лидерството на САЩ са две от ЕС. Австрия на 8 място и Словения на 10-то.