Путин твърд: Русия помага на легитимната армия на Асад

Поддържаме абсолютно легални правителствени структури, заяви той
Обновена: 27 сеп 2015 15:22 | 27 сеп 2015 15:19, Елка Василева
378
Путин твърд: Русия помага на легитимната армия на Асад
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той каза това в интервю пред американския журналист Чарли Роуз за телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

По думите му руското присъствие в Сирия се изразява в момента в доставка на оръжие за сирийското правителство, обучаване на персонал и оказване на хуманитарна помощ на сирийския народ.

Още по темата

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Той изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни, с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН.

"В случая става въпрос за молба за оказване на военно-техническа помощ, което ние правим в рамките на абсолютно законни международни договори. Поддържаме абсолютно легални правителствени структури", отбеляза руският президент.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

В интервюто той се позовава на отчети на представители на Пентагона пред Конгреса на САЩ за американското обучение на бойни части на сирийската опозиция. По думите му в крайна сметка вместо 5 до 12 хиляди бойци, са били подготвени общо 60, а с оръжие в ръка са едва 4 или 5 души - всички останали са преминали на страната на Ислямска държава с американското оръжие.

Руският държавен глава припомня, че Русия предлага сътрудничество и на страните от целия регион.

"Опитваме се да създадем някаква координационна структура. Лично информирах за това президента на Турция и кралете на Йордания и Саудитска Арабия", каза Путин, като допълни че за това са били информирани и Съединените щати, външният министър Джон Кери е разговарял подробно по този въпрос с руския си колега Сергей Лавров, а и военни представители на двете страни са обсъждали темата.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

В изказването си пред Общото събрание на ООН Владимир Путин ще засегне въпроса за реформата в ООН, ще призове за усилията за борба с тероризма и ще даде оценка на сегашната ситуация в международните отношения като цяло. Той представи всичко това в интервюто си пред Чарли Роуз.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Зашо го плюете бе !? Като сте толкова американофили ,виждате ли докъде докара Америка изтока ,кръв, сълзи ,трупове .Това ли е прочутата американска демокрация или е един голям фалш ,и кога ще разберете ,че Америка се интересува единствено от природните ресурси на света И ХИЧ НЕ И ПУКА за хората.Ако Асад не е легитимен ,кой е тогава сигурно ИДИЛ !!? Не съм русофил ,но свалям шапка на Путин -за мен и не само за мен той е велик политик който ше направи Русия водещата държава в света ,само време тря
127
0
 
5
 
! Отговори
аха преди 8 години
Войната в Сирия срещу ИДИЛ ще приключи защото Путин каза че и сам може. Иначе мощната коалиция на САЩ от 60 държави (!) щеше да си пуца срещу партизаните още 15 години - до пълна ислямизация на Европа.
126
1
 
8
 
! Отговори
do 237 преди 8 години
Друго си е да те управлява Плювко: държавата изцяло под американско командване (само някой дето си мислят, че да си слуга на САЩ, означава американска заплата), не знаем кой гърми, кой какво продава от България. Полезните изкопаеми подарени, енерго-дружествата подарени, армия от , воюваща ЕДИНСТВЕНО за интересите на САЩ, прекъсване на търговия (вкл. туризъм) защото САЩ искат, приемане на бежанци (?) защото САЩ искат. Добре ли сте ***? Къде е България в случая? А българите?
125
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската нация е оталкохолици.Тая пияна не може да постигне нищо свястно, докато не изтрезнее.Но тя живее за да смуче водка и никога няма да се оправи.Наздоровье, мужики чебурашки ;)
124
11
 
4
 
! Отговори
християнин преди 8 години
РУСИЯ ВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА МЮСЮМАНСКА ДЪРЖАВА
123
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците били кравари.Руснаците пък алкохолици, пияници.По-добре е да те наричат кравар, което е руската интерпретация на каубой, отколкото да си пиянде.
122
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гладните руснаци се радват на Путин, докато дояждат овесената каша... друго няма за храна.Но др.Путин обеща вечна слава и светли дни.Наливай водка и се напий, мужик, за да не гледаш в каква *** живееш.Нахлупвай ушанката и прави самагон, че вече и одеколон няма, изпихте го отдавна...
121
11
 
4
 
! Отговори
дружба преди 8 години
Сирия и Русия се разбират така добре защото и двете се управляват от деспоти
120
3
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До До несменяемитеЧеркезов. .върви си.Колко мандата си на власт. .надмина диктатори те от Африка. ..
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е най-великия политик в днешно време.И Обама и Меркел се издъниха с грешните си решения заради които Европа ще страда години наред,защото кризата с пришълците/бежанците/едва сега започва.
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руска ракета сваля еврейски самолет в Сирия и ракетата е показала среден пръст на натрапниците
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия помага на легитимната армия на Асад с "дипломатически персонал" !
116
3
 
14
 
! Отговори
4 преди 8 години
Мощна Русия, мощна Евразия! Това ще стане. Европа в кръпки и нищета!
115
1
 
7
 
! Отговори
до 210 преди 8 години
Много гейски това ох, ох, оххххх......... Да не си от "нежните " евро-атлантици?
114
0
 
32
 
! Отговори
юнака преди 8 години
Всички платени американски *** да вземат вкупом да си направят харакири.
113
5
 
0
 
! Отговори
sasho poliaka преди 8 години
abe da go duhash evrejski pomiar!!
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен224 е конкретизирай си въпроса де дай параметри :) иначе на въпрос какво е дала мога да ти кажа дала е волга,москвич 8 и 12 лада ,водка :)) пирожки и куп други неща ха весело става харесва ми ми няма да ти отговоря наистина имаш нет рови се акъл никой не може да ти набие кефиш ме с ограниченото си постоянство на твоя въпрос и отказът ти да си намериш сам инфо усещам как те изпълва задоволство ти си на върхът с този въпрос невероятно е нали ха-ха :))
111
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЕРЛУСКОНИ: ПУТИН Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ ПОЛИТИК НА НАШЕТО ВРЕМЕ.
110
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛАВА НА РУСИЯ!!!
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 456е ние поне да се позабавляваме малко пък той може и да научи нещо все пак ако иска де