Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Ужасните последици ще са и за целия Близък изток, смята той
Обновена: 4 окт 2015 20:52 | 4 окт 2015 19:02, Красимир Ангелов
351
Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена
Снимка: Reuters

Коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена, предупреди сирийският президент Башар ал Асад, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той даде интервю пред иранска телевизия и отбеляза, че е уверен в ефективността на коалицията и определи шансовете й за успех като големи, въпреки че призна, че вероятно ще бъде платена висока цена.

"Ако не победим, това ще има ужасни последици за Близкия изток, като целият регион може да бъде разрушен", подчерта в същото време той в интервюто, откъси от което бяха разпространени от сирийското президентство в акаунта му в Туитър.

Сирийският президент разкритикува оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", която нанася въздушни удари в страната му без негово разрешение вече една година. През този период насилието в Сирия се увеличи, посочи Асад.

В същото време той покани западните държави да се присъединят към четиристранната коалиция. “Ако те го направят сериозно и искрено, или ако поне спрат да подкрепят терористите, ще постигнем резултати много по-бързо”, отбеляза той, цитиран от Франс прес.

Сирийският президент подчерта, че всички разговори за това каква да е политическата система и кой да управлява страната са нейна вътрешна работа.

Както е известно международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Същевременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

Подкрепяните от Запада сирийски опозиционни фракции твърдят, че в района на тези руски атаки няма присъствие на джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) и сирийския клон на Ал Каида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много слабо участие от къщата на троловете днес. Направо е скука.
115
13
 
4
 
! Отговори
ал Рокфелер преди 8 години
Който е тръгнал с русия , добро не е видял!
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Кьорав ли си ?
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 221Хаоса го направи руския *** Путин.....Аз само да те попитам, ти нещо да не си пил, смъркал или пушил? Ако е така, значи имаш извинение за глупостите, които пишеш. Ако обаче не си под влияние на психотропни вещества, братко, много си го закъсал с главата.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
220221Не живея в България ! Пропаганда има навсякъде . Нямам сметка САЩ да фалира ! А Обама даде линия на Русия и Иран ...Ще гласувам за Тръмп !
111
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 216 д-р хаУсХаоса го направи руския *** Путин. Той ви праща бежанците. Негови хора шетат от 3 месеца из лагерите на сирийска земя е уговарят сирийците колко добре ще се отнасят с тях в ЕС как ще ги хранят и ще им дават пари за цигари, пиене, безплатни телефони и дневни без да работят. Всичко е планирано преди месеци, не беше никак случайно и изказването на гедерейската комсомолка и агентка на КГБ Меркел към бежанците че ги чакат в Германия и са добре дошли там.
110
11
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Спъва другите народи , чрез войни , това в АОНСУ ли са ти чели такива лекции .Втрещявате ме с глупостите си
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
214.САЩ са водещи , защото спъва други държави да са напред чрез войни, Ако по мирен път има саревнование , всяка държава да си използва учените и изобретенията , и да решава за себе си доброто ,света щеше да е на друго ниво !А не да вдигат лозунги пред ООН - да ликвидираме глада !
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
216 Защото не създава терористи които да извършват терористични актове по европейските и американските градове , само извратена червена тиква може да и дойдат такива мисли в главата , защото не сваля правителства , народите си ги свалят
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
214Е ти нали си в НАТО ,значи който не е в НАТзо ще мре !Нали беше отбранителна организация .Защо създава терористи, сваля правителства , хаус и бежанци ... сега към Европа .
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие от 30 г. ликвидирате те все изникват нови. Пикливата ви армия не може да се справи с ПКК, това е истината.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
210.Сляп ли си ! Поне прочети заглавието .Или съюза Русия,Сирия, Иран ще успее, или Сирия ще бъде унищожена ( заличена, изтрита - каквото ти хареса ?)Това е казал Асад .
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
209.Слушат САЩ ! Казаха им да спрат да бомбандират кюрдите и Спряха . А защо им разрешиха малко : на този въпрос отговори амер. Генерал Петреас !
103
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До каймакАМ 2041. Китай има едно ценно нещо работливо население- Обаче то е в мегаполиси а мегаполис и с НЕУПРАВЛЯЕМА ЯДРЕНА РАКЕТА ще уцелиш. Руските подводници на Пристан в Мурманск ОБСТРЕЛВАТ 100% от САЩ ТЕРИТОРИЯ и голяма част от базите им по целия свят. Почт и същото важи и за Китай само че от Владивосток.ТАКА ЧЕ ЗАБРАВИ СИБИР ИЛИ КОЕ ДА Е ДА СЕ ЗАГРАБИ ДОКАТО РАШКИТЕ ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ и ТО ЕФЕКТИВНО2. Русия се оправи заради Дивия Капитализъм въпреки олигарсите(повечето Евреи)
102
0
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
204 Има нещо друго . В Русия има прекалено много ядрено оръжие и за Америка и за Европа е по добре то да е в едни ръце и то предвидими ръце . През 90-те имаше огромна опсност за опазването на това оръжие , днес тази опасност е намаляла но не е изчезнала
101
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 200Има бе как да няма все пак да сме точни. Разказва играта на Съюзниците в Дарданелската операция Първа световна Война. След това Съюзниците я Окупираха.Превзе северен Кипър - Ухааа
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на кого му стиска да застане срещу Турция, кой е този смелчага ?Ха-ха-ха-ха-хаааааааааааа--------------------------------Ами Сирийската Арабска Армия застана срещу пикливата ви армия и ви разби при Ел Хамидия тази пролет. Оттогава насам джуджето Давутоглу говори за някаква си буферна зона, ама никой до момента не я е виждал.
99
6
 
3
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Ех Боби ех ! Ако Вашингтон не беше помогнал на разпадащия се СССР , досега Русия щеше да е по територия колкото една Полша например. Американците с неохота разбраха ,че така е най добре за целия свят и помогнаха. Иначе , всичк зад Урал щеше да е заграбено от китайци , японци и други. .....чрез войни разбира се. Може би ядрени.
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Кадиров не съобщава за загуби на чеченския контингент в Ислямска държава !
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
179.Точно Иранския президент пред ООН се изказа . Защо САЩ непрекъснато критикуват Сирия и Иран .А нищо не казват на Саудитска Арабия и спомена за 700 избити , но никой дума не казва !