Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена

Ужасните последици ще са и за целия Близък изток, смята той
Обновена: 4 окт 2015 20:52 | 4 окт 2015 19:02, Красимир Ангелов
351
Асад: Ако не победим с Русия, Сирия ще бъде унищожена
Снимка: Reuters

Коалицията между Русия, Иран и Ирак и режима в Дамаск трябва да победи в гражданската война с тероризма в Сирия, в противен случай страната може да бъде унищожена, предупреди сирийският президент Башар ал Асад, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той даде интервю пред иранска телевизия и отбеляза, че е уверен в ефективността на коалицията и определи шансовете й за успех като големи, въпреки че призна, че вероятно ще бъде платена висока цена.

"Ако не победим, това ще има ужасни последици за Близкия изток, като целият регион може да бъде разрушен", подчерта в същото време той в интервюто, откъси от което бяха разпространени от сирийското президентство в акаунта му в Туитър.

Сирийският президент разкритикува оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", която нанася въздушни удари в страната му без негово разрешение вече една година. През този период насилието в Сирия се увеличи, посочи Асад.

В същото време той покани западните държави да се присъединят към четиристранната коалиция. “Ако те го направят сериозно и искрено, или ако поне спрат да подкрепят терористите, ще постигнем резултати много по-бързо”, отбеляза той, цитиран от Франс прес.

Сирийският президент подчерта, че всички разговори за това каква да е политическата система и кой да управлява страната са нейна вътрешна работа.

Както е известно международните опоненти на Асад поставят оставката му като предварително условие за политическо уреждане на конфликта в Сирия. В последно време се наблюдават нюанси в позициите на някои западни страни, които допускат възможността той да остане на власт през преходен период, отбелязва БТА.

Същевременно стана ясно, че най-малко петима цивилни са били убити при нови руски въздушни удари в Сирия, съобщиха днес антиправителствени активисти в близкоизточната държава.

Подкрепяните от Запада сирийски опозиционни фракции твърдят, че в района на тези руски атаки няма присъствие на джихадисти от "Ислямска държава" (ИД) и сирийския клон на Ал Каида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен260да оцелееш и това не е никак малко .. при положение че се пече 3 СВ
135
5
 
22
 
! Отговори
палестина преди 8 години
Колко много *** има тук ще висите по стълбовете смешници няма да ви се размине СА може да държи ниска цена на петрола ама до кога. Русите вече са в близкия изток и то законно за сметка на вас и трепят вашите *** от ИДИЛ а на вас смешници ви остава само да лаете.
134
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще оцелее.Но нищо повече.Тя винаги е оцелявала, но си е остава една бедна и изостанала азиатска страна... в глухия край на света.Руснаците не знаят какво е напредък.Само оцеляват с малко картофи, самагон и клисав хляб, проклинат съдбата си и пак пият.Пиянска страна, алкохолизиран народ...
133
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според британците, ако Чърчил беше жив, щеше да е на страната на Русия срещу световната заплаха.
132
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са държава от едва 200 години. И затова време са станали най-силната страна.Русия е държава от много повече време. И са една затънала в алкохол страна, пияни калпазани, продаващи природните си ресурси, защото нищо не могат да произведат с главите или ръцете си.Хайде не ми хвалете повече руснаците.Навремето дори стационарните телефони и военни радиоапарати им внасяха от България и Сърбия ;)
131
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ и Саудитска Арабия се разпореждат със съдбите и живота на милиони хора, но ще си намерят майстора.
130
0
 
16
 
! Отговори
до 253 преди 8 години
Вие сте елементарни безмозъчни същества . Най-богатите в България са мутрите и крадците, така е и по света.
129
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колега, ако саудитците са свалили цената на петрола, то ушанките съвсем ще се отчаят бе ;)Те само на това разчитат, като бедна африканска държава с мини за диаманти.
128
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо никой не емигрира в Русия?Защо всички искат да избягат в Европа или Америка, Канада, Нова Зеландия ....?!Това показва кои са добрите за живот държави!
127
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Богата на ресурси държава - Русия.Бедни и пияни колхозници - руснаците, които с нищо не са допринесли за света.И тези ли ни хвалите - алкохолиците?!Тези ли са за пример ?Да, те са най-лошия пример как да се затриеш сам.Затова богатите руснаци си пращат децата на Запад, за да живеят в нормален свят, да имат нормален живот.
126
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските скотове тънат в пиянство и мизерия, а сега и нова война с арабите...Нама толковва глупави хора!И винаги си избират *** за ръководители.И винаги си остават бедни и изоставащи от света.
125
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е един дребен лъжец.Ако искаше да свърши нещо щеше да го направи преди година, но той само гледа да си пази базата в Сирия.
124
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази коалиция е доста красноречив пример кои са най-големите диктатори в момента в света. учудвам се, че северна корея не е в коалицията и картинката ще е пълна! путин трябва да бъде спрян възможно най-скоро. той е същото чудовище ако не и по-голямо от асад, садам, кадафи и другите самозабравили се диктатори. личи си от външната политика, която води. имперски амбиции в 21в, на фона на 2 световни войни си е направо подстрекателство.
123
4
 
0
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Повтарям ! Ще се на воюват и ще си отидат. Всичко за оная военна база. Русия си има много проблеми и ще се концентрира върху тях. Лесно е да се хвърлят бомби от горе. Така само се разгорещи още по вече огъня там. А и арабите са злопаметни .
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
238Ти спиш ли спокойно ?Над България не летят самолети !Ами след като си казал, че Сирия ще бъде унищожена , товае :)
121
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата работа се оказа кьорфишек, малко пропаганда за колхозниците...
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАко разбереш колко си наивен със сигурност ще се хвърлиш под бързия влак.-----------Никога няма да разбере, това е добре за него.
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се карайте де ,Даже американци казват дано Путин се справи с терористичните организаций. Никой не смята че е лесно , особено ако другите не помагат за това .Защото до сега не са се справили !Не може да готвиш "опозиция ", да вкарваш външни терористи по държавите и да победиш тероризма !Защо терористичните организации в Сирия са 78% влезли в страната ? Е това ако се случи на Германив , как ще се справи ?
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ал Рокфелер И понеже тръгнахме с пидерите ,ама колко мнооого добро видяхме . Даже и си имаме Трети пол . Да ни завиждат руснаците .Те пак ,нааа,.......си нямат . Загуба велика .
117
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що тъй , САЩ и ЕС -водещите ,,демократи,, в света ,изреваха на умряло,когато Русия (тази ***) ,посегна на ИДИЛ и ги разкатава .