Руски медии: България иска да участва в "Турски поток"

Страната ни искала да стане ключов възел за руския газ
6 окт 2015 21:12,
65
Руски медии: България иска да участва в "Турски поток"
Снимка: Булфото, ахрив

България иска да участва в "Турски поток", пише Правда.ру.

Българското правителството, заради чиято нерешителност се провали строежът на газопровода "Южен поток", има намерение да се обърне към властите на Русия с молбата да обмислят възможността за продължаването на "Турски поток" до българския хъб или до строящия се газопровод между Гърция и България, коментира от своя страна и КМ.ру във връзка с изявление на заместник-министъра на енергетиката на България Антон Павлов.

"Сега заедно с Гърция подготвяме инвестиционно споразумение за строежа на интерконектор, който трябва да съединява Гърция с бъдещия газов хъб на наша територия", посочи Павлов в кулоарите на форума Kazenergy. 

"Ако Русия може да се договори с Турция за строежа на втора тръба до Гърция, ние сме готови да обсъдим доставките на газ", заявил е още той.

Още по темата

Според настоящите договорености между лидерите на Русия и Турция първата тръба на "Турски поток" трябва да достигне границата между Турция и Гърция. По този начин България остава встрани от проекта.

"България е готова да участва в "Турски поток" е заглавието и на публикация в "Новости 24 часа", цитиран от "Фокус".

"България отново възнамерява да се присъедини към "Турски поток", пише и Еpochtimes.ru. Изданието коментира, че София, която е наложила вето върху реализирането на руския проект "Южен поток", планира да предложи на "Газпром" да изгради интерконектор от газопровода "Турски поток" до нейната територия.

България, която в края на 2014 г. наложи вето на реализацията на руския проект "Южен поток", сега иска да стане ключов възел за разпространяване на руския газ, пише руският вестник "Известия".

Българският заместник-министър на енергетиката Антон Павлов заяви пред изданието, че правителството в София ще настоява за продължение на "Турски поток", който заменя проекта "Южен поток", до строящия се газопровод между България и Гърция. Така България ще се превърне в своеобразна врата в европейската газопреносната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Учете руски език,ще ви е нужен!
38
0
 
5
 
! Отговори
d преди 8 години
аман с този ХЪБ ,цялата тръба щеше да е през нас и не е ли по добре да СУЙЧ а не ХЪБ ? :)
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В америка е имало роби.В русия всички са роби от стотици години и така ще продължи.
36
2
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 57Подминавам с мълчание претенциите ви да познавате руската история!!!Но вземете са запознайте и с историята на западния свят!!!Обичате я тази дума роби...Как мислите, колко поколения са се родили свободни в историята на САЩ!???Забавлявате ми с безсилната си злобица :-)
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците избиват собствения си народ от стотици години.Как тогава биха освобождавали други народи, като самите руснаци винаги са били роби?!
34
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Честит Рожден Ден, Владимир Владимирович!!!Благодаря ви, че върнахте вярата ни в утрешния ден, ден без либерастия и майцепродавници!Господ здраве да ви дава!Бог да пази Русия!!!
33
4
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Каил сте да останем голи и боси, само и само да угодим на господарите ви от Краварника!Ако Бог и решил, скоро ще ви пратим пак там, да виете по микрофоните на радио Свободна Европа!
32
4
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 49Напразно се напъвате!Нито имате капацитет да оцените руския принос в световната култура и нито можете да дадете читаво обяснение що е това Свобода!Пък и като избиват собствения си народ, вас(дето избивате другите народи), какво ви бърка!???
31
0
 
1
 
! Отговори
Имаме новина преди 8 години
Ще правим проектна компания турски паток - заплати колкото може да носи нашия човек!
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната лъжа на руснаците, те са сбъркани !В морето срещу Варна са закотвени от много време руски кораби за поставяне на тръби за газ- варненци ги виждат. На пристанище Бургас има нацсклад хиляди тръби за проекта Южен поток.Руснаците всъщност се надяват да тръгне южен поток, затова всичко е на склад в България.Руснаците винаги лъжат!
29
6
 
4
 
! Отговори
Петко Потоко преди 8 години
Това е като онуй, вервайте му....Толкоз любов към Русия, а на изборите партия дето е за Русия, здраво духалес!!!!Българския народ, дето се казва ***, ама чак толкова, че да се прегръща с "братския" руски народ НЕ Е!!!!!Слав богу, само във форумите живеят ***!!!
28
4
 
6
 
! Отговори
Здрасти преди 8 години
*** "иска"???!!! Откога взе да изразява съзнателна и самостоятелна воля? Иска, ама няма!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възържайте се да наричате медии руските дезинформационни сайтове.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако още един път руски изтребител се "заблуди" и влезе в Турция, на "Тускиски поток" може да му мине черна котка път !
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
za tva e celiq cirk.rusiq iska da ni ubue s pokoleniq napred
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
LOSH MATRYAL. ZASLUJAVAME SI SADBATA. NE ZASLUJAVAME NISHTO. NIKAKVA GAZ ZA BALGARIYA SHTOTO SME MNOGO UMNI. SHTO IZBRAHTE BOKO KATO NI PRODADE NA AMERIKANCITE( TO MAY SVESNI POLITICI NYAMAME A SAMO STRAHLIVCI, PRODAJNICI I PREDATELI).
23
8
 
16
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Как беше? Изпуснахме питомното сега ще гоним дивото. Едно е тръбата да излиза във Варна, а друго е в Турция.
22
1
 
12
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Какви " медии"бе човек,та това са руснаси бе?!?
21
5
 
12
 
! Отговори
нн преди 8 години
Руснаците пак ще ни помогнат. От ясно по-ясно им е, че нас ни командват от САЩ и ЕС. Те последните вече се чукнаха по простите кратуни, че има неща рационални и нерационални. Рационален беши "Южен поток" но ината на ЕС беше от глупав по-глупав. Магарешки инат. Жалко за България.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите управници са толкова смотани и безлични че трябва да научаваме от чуждите медии какво мислят да правят!