Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!

Спрените енергийни проекти в полза на САЩ възмутиха руския министър
Обновена: 13 окт 2015 21:35 | 13 окт 2015 20:30,
545
Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!
Снимка: Reuters, архив

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите и пред страната от изявлението си, че руските енергийни проекти са били спрени в интерес на САЩ, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия NTV, предаде ТАСС.

"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров.

Още по темата
“Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.

В изказване на конференция в Американската търговска камара в София вчера Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България - строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток" са били спрени в полза на САЩ, посочва ТАСС.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета", каза българският премиер, цитиран от руската агенция. Той смята, че когато има проблеми, България и САЩ трябва да бъдат заедно.

"Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", добави Бойко Борисов на среща с американски дипломати и бизнесмени.

Българският премиер призова да му се окаже необходимата помощ за решаване на енергийните проблеми, за отменяне на визовия режим и оказване на помощ при придобиване на нови военни самолети, допълва ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю лавров това че сте си напазарували разни както обичате да казвате вие милиционерите ,елементи незначително че можете да купите целия . Български народ . Мене ме срам че моята родина беше колония на ссср почи половин век . Вашите другари тук като гошо мастиката луканов ,жан ,станишев ,овчаров и редица така наречени бизнесмени достатъчно поразии нанесоха на . България . Би трябвало вас да ви е срам
258
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО ОТ ЮАРАМА ТИ ВЕЧЕ СИ НА МАЙНАТА СИ . ДА НЕ БИ ПРИ СЕБЕ СИ ГИ КАНИЩ? ХАХАХАХА
257
2
 
22
 
! Отговори
ттт преди 8 години
руските енергийни проекти - корупционни, американските - също. България е арена на геополитически борби между щатите и русия и за целта се въвличат зависими, прости и изцапани хора - станишев, орешарски, боко бастуна. как пък нямаме една про-еврпейска партия, как все русофили и американофили и ни един българофил про-европеец..
256
13
 
35
 
! Отговори
Българин преди 8 години
И мене ме е срам от такива политици! Такова подмазвачесвто пред САЩ и лицемерие пред българския народ! Но това сме си заслужили, ние неблагодарните. Не си помним историята, нито културата.
255
44
 
17
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Бесни са руснаците, понеже Балканите им се изплъзват. Ами другарю Лавров, ние сме европейска държава. Нямаме нищо общо с Русия и нищо не ви дължим. Айде вървете на майната си! Нямаме нужда от тъпите ви съвети!
254
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лавро лавро...от вас само една тема: дай газ без пари дай, газ без пари и ништо.......
253
1
 
16
 
! Отговори
предателство преди 8 години
До АнгелЛоялноста, няма нищо общо с проджабата на интереси особено пък държавни !
252
31
 
12
 
! Отговори
лавро лавро... преди 8 години
БОМБЕТЕ там Сирия и си водете преговори с Ердоган не се занимавайте с нас... че ми писна от лицемери когато пуснете газ на цената на която я продавате на смотаните шваби тогава ми говори дотогава се скрий някъде мижетурка такава..
251
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ НАЙ-ДОБРЕ МОЖЕ САМО ЛЕНТИЧКИ ПО МАГИСТРАЛИТЕ ДА РЕЖЕ...ГОСПОД МУ Е ПРАТИЛ ЕДИН СИГНАЛ ЧЕ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ГОСПОДА И НАРОДА СИ АМИ ТОЙ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ(КОГАТО ПРОБЛЕМ СЪС САМОЛЕТА Е ИМАЛ).
250
5
 
35
 
! Отговори
ме преди 8 години
"Нека заедно да сме едно цяло" Хахахахаха. Честно не бях чела тазгодишните кретенизми на ББ в САЩ, но той пак е надминал себе си. С кой си едно цяло, бе тиквооо?! Нито си едно цяло със САЩ, нито с ЕС, нито с Русия, нито с никой. Ти (би трябвало да) си едно цяло ЕДИНСТВЕНО И САМО с българския народ и българските интереси. Но разбира се това не се говори пред "Съюза" независимо кой точно съюз е тоя път. Бяхме и си останахме жалки продажници, без никаква гордост и никакво понятие за дипломация.
249
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАНГА "НЕ ВЕРВУЙТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ КЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ" КОЙТО Е ПОВЯРВАЛ ДА СИ НОСИ ПОСЛЕ ОТГОВОРНОСТТА СИ...БЪДЕЩЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ .
248
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е една книга /тази дето е прочел през живота си/, но е Винету I том.
247
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този премиер е срам за Българският народ , това ли ние потенциалът след като МИнистър председателят ние един пазвантин.....речник на мутра, държание на мутра , една книга прочел през живота си ........ако това е премиер здраве му кажи
246
25
 
10
 
! Отговори
художника преди 8 години
Какво е казал Борисов, как го е разтълкувал Лавров въобще не ме интересува.Интересува ме България да е добре. Ние сме като хлапе между двама батковци, които се карат непрекъснато и когато единия батко ти взима стотинките /най- скъпия газ в ЕU, АЕЦ който от години смуче от джоба ни, Южен поток- също/ Баткото, който 45г. ме задължаваше да карам само неговите колелета, да си купувам само неговите телевизори и играчки, като танкове, самолети, АК и др. тогава отиваш при другия Батко. Така мисля аз!
245
4
 
23
 
! Отговори
клоун преди 8 години
Какво се очаква от преииер пигагас?
244
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А другаря лавров би трябвало да го е срам от техния другар сидеров . Ама едва ли би св застрашил те нас никога не са ни имали за народ
243
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Лавров , сам си дайте сметка ,що за народ е това след като Министър председател му е бивш бодигард, човек който гледа на позицията си като на софра да има да се наяде и толкова, човек който иска младите хора на България да стават овчари , човек който нарича народа си лош материял и тн и тн
242
13
 
6
 
! Отговори
както винаги преди 8 години
както винаги ТАСС /телеграфна агенция на съветския съюз/ лъже! Ето и лъжливия цитат, който е дописан от нея:"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров. Ако Лавров чете само ТАСС може някъде да си изкара боя!
241
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко си говори там в София с американците,но тук в Търговище ще трябва да учим турски език защото вече ни задължават да го знаем ,пак в полза на американската демокрация.
240
2
 
6
 
! Отговори
до"до 386" преди 8 години
Ничии интереси не защитавам.Аз своите собствени не мога ,а камо ли нечии други.Българските политици трябва да овладеят и развият качествата си на политици.Да изучат механизмите на голямата политика,за да заеме България достойно място в демократичния свят.Едва ли това е лек и бърз процес.А и" затрогващата" ни дружба с бившия СССР доста ни спъва по този трънлив път.